Inloggen

Méér werkplezier voor jonge dokters

  • Denk jij dat je (nog) meer plezier uit je werk kunt halen?
  • Wil jij ook meer tijd aan je patiënten besteden?
  • Vind jij jouw mentale fitheid belangrijk?

Denk dan samen met collega's mee over deze onderwerpen.


Praktisch

  • Wanneer: woe. 20 november 2019
  • Waar: Utrecht
  • Start: Vanaf 18.00 staat er een warme maaltijd voor je klaar. Het programma start om 19.00 uur.
  • Einde: 21.30 - 22.00 uur
  • Voor wie: aios, anios, jonge klaren
Wil jij meedenken? De kick-off is vol, we verwelkomen je wel graag als ambassadeur van de nieuwe beweging! We houden je op de hoogte van de uitkomsten van de startavond en van de nieuwe activiteiten die gaan komen. Ga samen met ons voor meer werkplezier, voor mentaal fitter zijn - en blijven - en voor meer tijd voor de patiënt.  

Ja, houd mij op de hoogte!

Kick-off: doe je mee? 

Let op: de inschrijving is inmiddels gesloten.

>> Meld je aan als ambassadeur


Hoe zorgen we ervoor dat jonge dokters iedere dag met plezier naar hun werk gaan, mentaal fit blijven en méér tijd voor de patiënt hebben? Dat is de rode draad van de nieuwe beweging die De Jonge Specialist, de LAD, LOVAH en VvAA dit najaar samen lanceren.  


Als kick-off van deze beweging organiseren we op woensdagavond 20 november een startbijeenkomst in Utrecht, onder leiding van professoren Kiki Lombarts en Antoinette de Bont. Wil jij daarbij zijn en met ons meedenken? Geef je dan nu op!

Waarom deze beweging?

De cijfers liegen er niet om: bijna één op de vijf a(n)ios kampt met burn-outklachten. Uit onderzoek van De Jonge Specialist blijkt dat de hoge werkdruk en een verstoorde werk-privébalans daar een belangrijke rol in spelen. Daarnaast leidt de werkcultuur ertoe dat 40% van de a(n)ios met burn-outklachten onvoldoende de kans krijgt te herstellen.

Onacceptabel, vinden DJS, de LAD, LOVAH en VvAA. Om het tij te keren, starten de vier organisaties daarom de nieuwe beweging. De IGJ vindt deze beweging cruciaal voor een goede en veilige zorg en denkt daarom mee.

Programma en doel kick-off

Onder leiding van Kiki Lombarts (hoogleraar Professional Performance) en Antoinette de Bont (bijzonder hoogleraar Sociologie van Innovaties in Zorg), willen we in gesprek met 80 anios, aios en jonge artsen over vier domeinen:
 
1. Persoonlijke veerkracht
2. Organisatie van zorg
3. Cultuur, welzijn
4. Zingeving
 
Doel van de avond is om ideeën te verzamelen en focus aan te brengen, zodat we genoeg aanknopingspunten hebben voor een breder kwantitatief onderzoek. We starten de beweging vanuit de jonge dokters en nodigen dit najaar in een aparte bijeenkomst ook de meer ervaren generaties huisartsen en medisch specialisten uit. De uitkomsten van het onderzoek worden breed gedeeld en geagendeerd. Vervolgens gaan we met elkaar concreet aan de slag om zaken te verbeteren.
 


Jonge specialist     LAD           VvAA-logo