Kennismaking Hessen

Speciaal arrangement in Landhaus Bärenmühle, een romantisch hotel in een fraai gerestaureerde oude watermolen.

Kennismaking Hessen

Praktische informatie

QL Hotels & Restaurants stelde – samen met Landhaus Bärenmühle – voor Arts en Auto- lezers een arrangement samen, bestaande uit een overnachting met ontbijt, een driegangendiner, een tweegangenlunch en toegang tot het Thonet Museum.

 

Thonet Museum en Hessische keuken

Aan de rand van Nationalpark Kellerwald-Edersee, circa 70 kilometer van Kassel in de deelstaat Hessen, ligt Landhaus Bärenmühle, een romantisch hotel in een fraai gerestaureerde oude watermolen. Eigenaresse Christiane Kohl, die hier als kind opgroeide, is een in Duitsland bekend journalist en auteur van diverse boeken, waaronder het verfilmde Das Zeugenhaus. Haar chef werkt voornamelijk met verse regionale producten en groenten uit eigen tuin.

U hoeft zich nooit te vervelen in de Bärenmühle. Zo kunt u de dag beginnen met een frisse ochtendduik in de zwemvijver, of een les pilates of yoga na het ontbijt. Daarnaast zijn de meeste toeristische attracties in de regio makkelijk bereikbaar.

Er wordt voornamelijk met verse producten uit de regio gewerkt. Dat geldt voor het ontbijt en voor het diner. Zo komt de honing uit het Lengeldal op tafel. Zachte geitenkaas, eieren en gedroogde beenham komen van (biologische) boeren uit de omgeving. Groente wordt voor het grootste deel gehaald uit de eigen tuin. U proeft het verschil.

Een must voor liefhebbers van wonen en design is het Thonet Museum in het nabijgelegen Frankenberg, waar zich de laatste Thonet-fabriek bevindt.