Kazemattenmuseum

De beroemde kazematten van Kornwerderzand vormden de enige plek in Europa waar in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg vastliep.

Lezing en rondleiding

  • Datum zondag 14 april
  • Tijd 13.30-16.00 uur
  • Prijs € 16,50 p.p. (met Museumkaart); € 24,- p.p. (zonder Museumkaart) De prijs is inclusief entree, koffie of thee met een lekkernij, de lezing en de rondleiding. 
  • Aanmelden cultureleagenda.nl/artsenauto

  • Deze aanbieding kwam tot stand in samenwerking met De Culturele Agenda

Kazemattenmuseum

Verzet op de Afsluitdijk

Enkele kilometers uit de Friese kust liggen de beroemde kazematten van Kornwerderzand op de Afsluitdijk. Het is de enige plek in Europa waar in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg vastliep. Slechts 225 Nederlandse soldaten wisten zo’n 17.000 Duitsers tegen te houden. Een verhaal om trots op te zijn.

Lezing en rondleiding

PR medewerker Anne van Schepen van het Kazemattenmuseum en Publieksconservator Hans Groeneweg van het Fries Verzetsmuseum zullen tijdens de lezing gezamenlijk dit verhaal van de Kazematten uitdiepen. Na de lezing word je meegenomen voor een rondleiding door het museum.

De Exposities

In het Kazemattenmuseum vind je verhalen en exposities over de periode vanaf de bouw van de Afsluitdijk tot en met de periode van de “Koude Oorlog”. Het doel van deze exposities is het uitdragen en levend houden van de historische gebeurtenissen rond Kornwerderzand.

Zondag 14 april

Op zondag 14 april 2019 wordt exclusief voor lezers van Arts en Auto een programmering met lezing en rondleiding aangeboden. Daarnaast is er in verband met het Museumweekeinde een speciale randprogrammering, zoals de aanwezigheid van oude legervoertuigen en mijnenveger Sittard.