Iittala

Exclusieve korting van 25% in oktober 2019

Iittala

Praktische informatie

Als VvAA-lid ontvangt u in maand oktober 2019 exclusief 25% korting op het gehele assortiment van Iittala in de eigen Iittala-stores (Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) op vertoon van de kortingscoupon of uw digitale ledenpas (te vinden in de VvAA-app). Bij Iittala-aankopen via Fonq kunt u de code IITTALA25 gebruiken.  

Download hier de  kortingscoupon:

Let op: deze exclusieve kortingsactie is alleen geldig t/m 31 oktober 2019.

Functioneel en verfijnd. Duurzaam en vooruitstrevend. Iittala is de belichaming van Nordic Living: doordacht design dat – in al zijn eenvoud – niet alleen oogstrelend mooi maar ook tijdloos is. De iconische ontwerpen van Iittala zijn dan ook niet voor niets wereldberoemd.

De Iittala-geschiedenis begint in 1881, in een glasfabriek in het gelijknamige Zuid-Finse plaatsje. In de jaren dertig en veertig van de twintigste eeuw leggen grote namen als de architect/designer Alvar Aalto en ontwerper Kaj Franck de basis voor de designfilosofie van Iittala: grensverleggende, functionele en vooral ook mooie objecten voor iedereen. Vakmanschap vormt de basis van alle producten, bij iittala jaagt men geen trends na. Het Finse merk gelooft in tijdloos, blijvend design dat generaties lang mee gaat.

Eén van Iitala’s beroemdste ontwerpen is de Aalto-vaas, ook wel bekend als de ‘Savoy’-vaas. Toen Alvar Aalto deze op de Wereldtentoonstelling van 1939 in New York presenteerde, zorgde het onorthodoxe golvende ontwerp voor een ware sensatie. De iconische vaas werd tentoongesteld in het Museum of Modern Art en maakt nog altijd deel uit van de (inmiddels omvangrijke) Iittala-collectie. Naast glaswerk omvat de Iittala-collectie ook serviezen en tal van woonaccessoires.