Gaudí en de Amsterdamse School

Bezoek de Gaudí-expositie in Museum het Schip Amsterdam, in combinatie met een bustocht langs organische gevels in Amsterdam.
 • Data
  van 6 oktober 2018 t/m 31 maart 2019
 • Kosten
  Bus excursie € 36,50 (normale prijs € 44,-)
  Luncharrangement € 7,50
 • Adres
  Museum Het Schip Oostzaanstraat 45 Amsterdam
 • Tickets bestellen
  hetschip.nl/tickets
  Gebruik bij het bestellen de code AenA2018

Gaudí & Amsterdamse School

Hoewel Gaudi (1852-1926) zijn roem onder meer dankt aan de stadspaleizen die hij ontwierp voor de rijke middenklasse van Barcelona, had hij ook oog voor socialistische idealen. De ontwerpen die de Catalaanse architect maakte voor een arbeiderscoörperatie uit Mataró komen dicht bij de visies die Nederlandse vakbroeders van de Amsterdamse School destijds hadden. Dat is te zien op de najaarstentoonstelling in Het Schip, het museum van de Amsterdamse School in Amsterdam.

Voorwerpen, maquettes en interieurontwerpen van bekende gebouwen, zoals Casa Batlló en Sagrada Família, staan naast creaties voor de Spaanse arbeiderscoöperatie. Het werk, geïnspireerd door de natuur en met toepassing van geometrie, komt overeen met principes uit de Amsterdamse School.

Dit arrangement combineert een bezoek aan het museum met een busexcursie langs de organische gevels, zodat u de principes van de Amsterdamse school in de praktijk toegepast kunt zien.