Fietstocht door het Hilversum van Dudok

Fietst u mee?

Als je sterft moet je de wereld een stukje mooier achterlaten, vond architect Willem Marinus Dudok (1884-1974). Met zijn maar liefst 75 bouwwerken voor Hilversum heeft hij dat zeker gedaan.

Hoogtepunt van zijn werk is het bekende Raadhuis. Het gebouw, met de klokkentoren en binnenplaats, doet denken aan een middeleeuws bouwwerk. Het is vanbuiten streng en strak, vanbinnen ruim en licht. Dit monumentale pand, gebouwd in de jaren 1928-1931, geldt als topstuk van Dudoks oeuvre, een must see voor liefhebbers van kunst en architectuur.

Fietstocht

Exclusief voor VvAA heeft Artifex een fietstocht door Hilversum samengesteld. U gaat op pad vanaf de fietsverhuur vlakbij Station Hilversum. Kunsthistoricus Paula van Dijk neemt u mee voor de architectuurfietstocht, met een focus op Dudoks werk. Het eerder genoemde Raadhuis is niet te missen, maar Hilversum kent meer bijzondere architectonische meesterwerken. Bezoek een aantal Dudok-scholen en Beeld en Geluid in het voormalig Omroepkwartier, fiets langs het Laapersveld met Pompgemaal en de prachtige Noorderbegraafplaats.

U pauzeert met een welverdiend kopje koffie bij Restaurant Parc, een met de Hilversumse Architectuurprijs bekroonde paviljoen. Parc is gevestigd op de kop van het stadspark “De Oude Haven” bovenop de door Dudok ontworpen Zand- en Zoutbunker. 

Fiets terug langs het prachtige Hotel Gooiland, in 1934-1935 ontworpen door de Nederlandse architect Jan Duiker en voltooid onder Bernard Bijvoet

Tijdsduurindicatie: 2,5 uur

Raadhuis Hilversum

Tijdsschema:

  • 13.30 -13.45 uur: ophalen fietsen tegenover station Hilversum
  • 13.45 – 14.30 uur: fietstocht
  • 14.30-15.00 uur: pauze bij  Restaurant Parc
  • 15.00-15.45 uur: fietstocht
  • 15.45-16.00 uur: fietsen inleveren tegenover station Hilversum

Prijs en data

Data: 3, 19, 26 mei
Prijs: € 38,50 (incl. fietshuur) / 28,50 (excl. fietshuur)
De prijs is Inclusief fietstocht o.l.v. gids Paula van Dijk; koffie/thee en appeltaart.

Meld u aan