Eduardo Chillida in de Rijksmuseumtuinen

Tien metershoge sculpturen van de Spaans-Baskische kunstenaar Eduardo Chillida (1924-2002) zijn deze zomer in de Rijksmuseumtuinen te zien. Chillida geldt als een van de belangrijkste naoorlogse vernieuwers van de beeldhouwkunst en werd vooral bekend om zijn stalen sculpturen.

Het is voor het eerst dat een tiental van zijn monumentale buitensculpturen samen zijn te zien in Nederland. In de tentoonstelling Chillida in de Rijksmuseumtuinen is een verzameling van tien uitzonderlijke sculpturen uit verschillende periodes te zien, exemplarisch voor zijn ideeën over volheid en leegte, interieur en exterieur, zwaartekracht en balans. Met gids Mariska van Doesburg wandelt u door de Rijksmuseumtuinen terwijl zij u alles over deze bijzondere kunstenaar vertelt.

Tijdens de rondleiding van vijf kwartier komt u ook meer te weten over het oorspronkelijke idee van de 19de-eeuwse architect Pierre Cuypers die het ontwerp van de tuinen betrok bij het gebouw.

Praktische informatie
  • Data: 1 en 20 juli
  • Tijd: 14.00-15.15 uur
  • Prijs: € 15,00 per persoon
  • Aanmelden: artifex.nu/artsenauto

  • Let op: U kunt vooraf of na afloop op eigen gelegenheid het Rijksmuseum bezoeken, entree is niet inbegrepen in dit arrangement.