Concours d'Elegance Paleis Soestdijk

Met korting op de entreeprijs

Concours d'Elegance

Praktische informatie

 • Data 
  zaterdag 24 en zondag 25 augustus
 • Locatie
  tuinen paleis Soestdijk
 • Prijs
  € 17,50 (normaal € 19,50)
 • Bestellen
  www.concourselegance.com
  (Actiecode Vvaacde19)
Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus opent Concours d’Elegance Paleis Soestdijk de poorten. Twee dagen lang vormen de paleistuinen van Soestdijk het decor van een het nieuwe concours. Op de nieuwe locatie krijgt de traditionele autojurering gezelschap van aantrekkelijke nieuwe programma-elementen. 

De allereerste editie van Concours d’Elegance Paleis Soestdijk gaat verder waar ‘Paleis Het Loo’ is gestopt. Naast een concours d’élégance van wereldklasse brengt organisator Classics at the Palace uitzonderlijke auto’s, bijzondere automobilia en veel spektakel bijeen. In plaats van de sprint voor vooroorlogse auto’s is een pre-war gymkana opgezet, een behendigheidstest voor vooroorlogse auto’s, waar ENI, het Italiaanse oliemerk, zijn naam aan heeft verbonden. Een unieke kans om zeldzame klassiekers in actie te zien en horen. 

Nieuw is de klasse van de Super Sportwagens uit de Jaren Tachtig. Denk aan F40’s, Countachs, de BMW M1 en nog veel meer exotische vierwielers. In Soestdijk zal bovendien het Nationale Concours terugkeren. Verschillende decennia autogeschiedenis worden vertegenwoordigd, met onder meer stationwagons, GTI’s en auto’s van achter het voormalige IJzeren Gordijn. 

Verjaardagen zijn er ook op Soestdijk. Bentley viert zijn 100-jarig bestaan met een speciale klasse in het concours. Voorts is er uitgebreid aandacht voor het prachtige design uit de jaren vijftig van Fiat, dat 120 jaar bestaat. Citroën toont samen met verschillende merk- en modelclubs dertig schoonheden uit zijn rijke en honderd jaar lange geschiedenis, waaronder nostalgische modellen zoals de 2CV, Traction Avant, ID/DS en SM. Ook nieuwe modellen, die alles in zich hebben om uit te groeien tot klassiekers van de toekomst, zijn present. Fameuze namen zoals Aston Martin, Ferrari, McLaren, Porsche en Peugeot zijn allemaal ruim vertegenwoordigd.