Inloggen

Vogelexcursie Oostvaardersplassen

Nu € 10,00 korting voor VvAA-leden op deze avontuurlijke vogelexcursie van BirdingBreaks.

Boeken

Vogelexcursie Oostvaardersplassen

Praktische informatie:

  • Prijs: € 95,- (normaal 105,-) per persoon, inclusief koffie/thee en een snack, lunch en gids, exclusief drankjes, fooien, uitgaven van persoonlijke aard en vervoer ter plaats.
  • Datum: 14 mei, 18 mei en 8 juli 2022 van 08.00 – 17.00 uur
  • Plaats: Buitencentrum Oostvaardersplassen, Kitsweg 1 te Lelystad.

    Reserveren
Het voorjaar is dé tijd voor uit Afrika teruggekeerde zangvogels die hun territorium afbakenen. Maar hoe herkent u al die zingende vogels?

Er is plotseling een kakafonie aan vogelgeluiden als u in het voorjaar in de duinen, door de bossen of langs de prachtige moerasgebieden loopt die ons land rijk zijn. Als u met de BirdingBreaks gids op pad gaat leert u al deze geluiden herkennen.

Zingt er een Blauwborst, Nachtegaal, Tapuit, Roodborsttapuit, Grasmus, Braamsluiper, Zwartkop, Tuinfluiter, Fitis, Gekraagde Roodstaart, Rietzanger, Sprinkhaanzanger of Kleine Karekiet?

Zij laten de vogels zien en leren u deze herkennen! De Oostvaardersplassen is één van de grootste en belangrijkste natuurgebieden van Nederland. Het is een moerasgebied tussen Lelystad en Almere dat grenst aan het Markermeer en bestaat uit rietvlaktes, ruige uitgestrekte graslanden, brede waterplassen omgeven door dicht struikgewas en is omringd door bossen.

Vanwege deze diversiteit aan habitat zijn de Oostvaardersplassen een bijzonder rijk gebied en dat blijkt ook wel aan de hoeveelheid broedvogels en specialiteiten als Zeearend die sinds 2006 jaarlijks tot broeden komt. En er zijn vele prachtig gelegen hutten en kijkschermen om de vogels goed te bekijken, waarvan u er natuurlijk enkele gaan bezoeken