Inloggen

Orthodontie vanaf 18 jaar

Wat u vergoed krijgt

Lukt het bijten en kauwen niet goed doordat uw tanden en kiezen niet goed op elkaar passen? Of door een afwijking van de kaak? Dan spreken we van een ‘functionele afwijking’. Orthodontie kan die vaak verhelpen. Orthodontie is het verbeteren van de stand van het gebit door een beugel.

De basisverzekering vergoedt orthodontie alleen als die nodig is door ernstige aandoeningen, zoals een aangeboren afwijking of een groeistoornis. Dit komt maar weinig voor. In de vergoeding Bijzondere tandheelkunde staat waar u dan recht op heeft. De basisverzekering vergoedt ‘gewone’ orthodontie niet.

Bent u 18 jaar of ouder en heeft u een beugel nodig? De aanvullende verzekeringen Top en Excellent vergoeden orthodontie vanaf 18 jaar, voor het herstellen van een functionele afwijking. Top vergoedt hiervoor maximaal orthodontist (Deze vindt u in het BIG-register als: tandarts-specialist voor dento-maxillaire orthopaedie)

Dit wordt niet vergoed

  • orthodontie die vooral is bedoeld om het gebit mooier te maken

Vergoeding per verzekering

Verzekering Vergoeding
Basisverzekering

Alleen bij ernstige aandoeningen, uit vergoeding Bijzondere tandheelkunde

Bekijk verzekering
Start

Geen vergoeding

Bekijk verzekering
Student

Geen vergoeding

Bekijk verzekering
Plus

Geen vergoeding

Bekijk verzekering
Optimaal

Geen vergoeding

Bekijk verzekering
Top

€ 500

Max. per kalenderjaar

Bekijk verzekering
Excellent

100%

Bekijk verzekering

Wat u zelf betaalt

Geen eigen risico

Voor orthodontie vanaf 18 jaar geldt geen eigen risico.

Geen eigen bijdrage

Voor orthodontie vanaf 18 jaar betaalt u geen eigen bijdrage.

Dit moet u zelf doen

U moet ons vooraf toestemming vragen

Wij vergoeden de orthodontie alleen als wij vooraf toestemming hebben gegeven. Heeft u al een orthodontietraject gehad en moet uw retentiebeugel vervangen worden? Dan hoeft u dit niet vooraf aan te vragen.

Goed om te weten

De algemene regels zijn altijd van toepassing

De algemene regels gelden voor alle zorg en voor iedereen. Er staat bijvoorbeeld in wat nooit wordt vergoed, en welke wijzigingen u moet doorgeven. En dat vergoedingen uit het verleden meetellen als u bij ons van aanvullende verzekering wisselt.

Wij vergoeden alleen de gebruikelijke zorg die u nodig heeft

Hier is gebruikelijke zorg: de zorg die tandartsen en orthodontisten normaal gesproken verlenen. Eenvoudig als het kan, ingewikkelder als het nodig is.