Wat u vergoed krijgt
Heeft u lichamelijke klachten bij het bewegen, of door uw houding? Dan kan de fysiotherapeut of oefentherapeut bepalen wat er precies aan de hand is en u behandelen en begeleiden bij uw herstel. Vaak krijgt u oefeningen om te herstellen en om na het herstel te voorkomen dat de klachten terugkeren. Deze oefeningen doet u zelf thuis of in een sportschool.
De basisverzekering vergoedt fysiotherapie en oefentherapie voor verzekerden tot 18 jaar.
Heeft u behandeling nodig door een aandoening die op de lijst chronische fysiotherapie staat? Dan vergoedt de basisverzekering alle behandelingen. Als in de lijst een maximale behandelperiode staat, stopt de vergoeding uit de basisverzekering als die periode om is.
Bij aandoeningen die niet op de lijst chronische fysiotherapie staan, vergoedt de basisverzekering maximaal 9 behandelingen per indicatie per kalenderjaar. Als u na deze 9 behandelingen wel verbetering merkt, maar nog niet van de klachten af bent, vergoedt de basisverzekering nog 9 extra behandelingen. U moet voor de start van deze 2e serie wel een verwijzing hebben.
De aanvullende verzekeringen vergoeden extra behandelingen fysiotherapie en oefentherapie. Het maximale aantal behandelingen per kalenderjaar staat hierboven.
U kunt deze gebruiken als de basisverzekering (nog) niet vergoedt.
Hier kunt u terecht
Voor zorg uit de basisverzekering:
- fysiotherapeut
- psychosomatisch fysiotherapeut (Deze moet geregistreerd staan als psychosomatisch fysiotherapeut in het kwaliteitsregister van KNGF of Stichting Keurmerk Fysiotherapie) .
Andere vergoedingen
Wilt u naar een andere therapeut? Bijvoorbeeld een chiropractor of osteopaat? Daarvoor geldt de vergoeding Alternatieve geneeswijzen en beweegzorg.
Heeft u sportklachten? De aanvullende verzekeringen Optimaal en hoger vergoeden ook sportmedisch onderzoek
en begeleiding. Daarvoor geldt de vergoeding Preventief onderzoek.
Voor fysiotherapie en oefentherapie na ernstige COVID-19 geldt de vergoeding Voorwaardelijk toegelaten zorg.