Inloggen

Injectiespuiten en injectiepennen om zelf medicijnen toe te dienen

Deze vergoeding is onderdeel van de vergoeding Hulpmiddelen. Wat daar staat, geldt ook voor injectiespuiten en injectiepennen om zelf medicijnen toe te dienen. Bijvoorbeeld dat de basisregels hulpmiddelen van toepassing zijn, en ook de algemene regels. 

Wat u vergoed krijgt

Injectiespuiten en injectiepennen zijn bedoeld om medicijnen direct in het lichaam toe te dienen.

De basisverzekering vergoedt injectiespuiten en injectiepennen met toebehoren, als u een aandoening heeft waardoor u voor lange tijd injecties nodig heeft. Het moet om een andere aandoening gaan dan diabetes.

Heeft u een ernstige motorische handicap of kunt u slecht zien en kunt u daardoor niet uit de voeten met standaard injectiespuiten of injectiepennen? Dan vergoedt de basisverzekering injectiespuiten en injectiepennen die aan uw aandoening zijn aangepast. U moet ook aan bovenstaande voorwaarde voldoen: u moet dus een aandoening hebben waardoor u voor lange tijd injecties nodig heeft.

Andere vergoedingen

Heeft u diabetes? Injectiespuiten en injectiepennen om insuline toe te dienen vallen onder de vergoeding Hulpmiddelen bij diabetes.

Gebruikt u injectiespuiten of injectiepennen om geneesmiddelen toe te dienen die vanuit het ziekenhuis vergoed worden? Dan vallen deze onder de vergoeding Medisch specialist.

Hier kunt u terecht

  • alle leveranciers van injectiespuiten en injectiepennen met toebehoren

Vergoeding per verzekering

Verzekering Vergoeding
Basis 100% Bekijk verzekering
Start Geen vergoeding Bekijk verzekering
Student Geen vergoeding Bekijk verzekering
Plus Geen vergoeding Bekijk verzekering
Optimaal Geen vergoeding Bekijk verzekering
Top Geen vergoeding Bekijk verzekering
Excellent Geen vergoeding Bekijk verzekering

Wat u zelf betaalt

Eigen risico

U betaalt eigen risico, omdat u deze hulpmiddelen in eigendom krijgt.
Hoe werkt dat?

Eigen bijdrage

U betaalt geen eigen bijdrage voor deze hulpmiddelen.
Hoe werkt dat?

Dit moet u zelf doen

U moet een voorschrift hebben

U krijgt het voorschrift voor injectiespuiten en injectiepennen van uw behandelend arts.

U moet vooraf toestemming vragen

Wij vergoeden injectiespuiten en injectiepennen met toebehoren alleen als u vooraf toestemming van ons heeft gekregen. Vaak mag de leverancier namens ons toestemming geven. Uw leverancier en ons Service Center kunnen u vertellen of dat zo is.

Gaat u naar een leverancier die niet namens ons toestemming mag geven? Dan moet u toestemming bij ons vragen. U kunt ons uw aanvraag toesturen via het contactformulier of per post.

Goed om te weten

De officiële vergoeding van de Regeling zorgverzekering geldt

De Regeling omschrijft de injectiespuiten en injectiepennen in artikel 2.6, onderdeel l en 2.19 simpelweg als injectiespuiten. Hieronder vallen dus ook injectiepennen.