Inloggen

Compensatie eigen risico voor studenten

Wat u vergoed krijgt

Gebruikt u zorg die onder de basisverzekering valt? Dan is de kans groot dat u te maken krijgt met het eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat u zelf betaalt als u zorgkosten maakt. Het geldt voor iedereen die 18 jaar of ouder is. En voor de meeste zorg. Voor welke zorg het eigen risico wel en niet geldt, leest u in algemene regel 31.

Bent u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis geweest? En had u het eigen risico voor dat jaar nog niet volgemaakt? Dan betalen wij de hele rekening aan het ziekenhuis. En sturen wij u een rekening voor het eigen risico dat u nog had openstaan. Want dat bedrag moet u zelf betalen.

Voor 2019 heeft de overheid het verplichte eigen risico vastgesteld op € 385. Dat bedrag kunt u zelf met een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500 verhogen. Zo betaalt u de laagst mogelijke premie voor uw basisverzekering. Maar dat betekent wel dat u de eerste € 885 van de meeste zorgkosten zelf betaalt. Elk jaar opnieuw. Een rekening voor zo’n bedrag komt natuurlijk niet altijd gelegen.

De aanvullende verzekering Zorgeloos vergoedt het bedrag dat u zelf als eigen risico moet betalen. De vergoeding is maximaal € 885 per kalenderjaar.

Vergoeding per verzekering

Verzekering Vergoeding
Zorgeloos Het eigen risico Maximaal € 885 per kalenderjaar Bekijk verzekering

Wat u zelf betaalt

Geen eigen risico

Wij vergoeden het eigen risico dat u moet betalen. Het eigen risico geldt voor de meeste zorg die onder de basisverzekering valt.
Hoe werkt dat?

De eigen bijdrage

Geldt voor zorg een eigen bijdrage? Dan betaalt u die zelf. Uw aanvullende verzekering Zorgeloos vergoedt het eigen risico, maar niet de eigen bijdrage.
Hoe werkt dat?

Goed om te weten

De algemene regels zijn altijd van toepassing

De algemene regels gelden voor alle zorg en voor iedereen. Er staat bijvoorbeeld in wat nooit wordt vergoed. En welke wijzigingen u moet doorgeven. U leest er ook welke zorg onder het eigen risico valt.

Pas op tijd uw vrijwillig eigen risico aan

Voor maximaal voordeel combineert u Zorgeloos met een vrijwillig eigen risico van € 500 bovenop het verplichte eigen risico op uw basisverzekering. U kiest dit vrijwillig eigen risico bij het afsluiten of verlengen van uw basisverzekering. Als uw Zorgeloos eindigt, denkt u er dan ook over na of u het vrijwillig eigen risico weer wilt verlagen.

Soms betaalt u wel een eigen bijdrage

Een eigen bijdrage geldt bijvoorbeeld voor geneesmiddelen, sommige hulpmiddelen en voor ziekenvervoer. Een eigen bijdrage is iets anders dan het eigen risico. De aanvullende verzekering Zorgeloos vergoedt de eigen bijdrage niet. Heeft u ook een andere aanvullende verzekering? Dan vergoedt die de eigen bijdrage mogelijk wel.