VvAA zorg op reis

Onbezorgd op reis

Hebt u medische hulp nodig in het buitenland, dan wilt u niet voor onverwachte kosten staan. Met de aanvullende verzekering VvAA zorg op reis krijgt u, wat er ook aan de hand is en waar ook ter wereld, volledige vergoeding. Voor slechts € 3,37 per maand per verzekerde. 

Nieuwe aanvullende verzekering: VvAA zorg op reis

Met de zorgverzekering Basis krijgt u in het buitenland alleen het Nederlandse tarief van de zorgkosten vergoed. Maar in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Zwitserland kan een behandeling tot vijf keer duurder zijn dan in Nederland. Het verschil moet u zelf bijbetalen. Daarom bieden wij u de nieuwe aanvullende verzekering VvAA zorg op reis.

Voordelen van VvAA zorg op reis:

 • Alle spoedeisende medische kosten vergoed, inclusief privéklinieken
 • Altijd dekking, dus ook bij gevaarlijke sporten, duiken en zakelijk reizen
 • Eén aanspreekpunt: VvAA Artsen Alarm Service
 • Ook in het buitenland vrije keuze van zorgverlener en ziekenhuis
 • Uniek: ook voor geplande zorg in België en Duitsland
Bekijk meer informatie over VvAA zorg op reis en bekijk de dekkingen in de brochure (pagina 19). Bekijk de dekking van medische kosten in het buitenland in de Voorwaarden Doorlopende reisverzekering vanaf pagina 9.

Standaard inbegrepen bij Excellent
Zorg op reis maakt standaard deel uit van de aanvullende verzekering Excellent.

Dubbele dekking voorkomen

Om dubbele dekking met uw reisverzekering te voorkomen is het verstandig de dekkingen met elkaar te vergelijken. Vervolgens kiest u of de dekking van Zorg op reis of uw huidige reisverzekering het beste past bij uw situatie en wensen. Hebt u een VvAA reisverzekering? Dan kunt u per januari 2018 de module voor medische kosten aanpassen.

Reisverzekering of zorgverzekering: wat past het beste bij u? 
Kosten voor spoedeisende zorg in het buitenland zijn vaak óók onderdeel van een reisverzekering. Wat past het beste bij u? Maak uw keuze:

1. Alléén zorgkosten in het buitenland verzekeren?
Dan is VvAA zorg op reis een uitstekend alternatief voor uw reisverzekering. 

2. Zorgkosten, bagage en/of annulering verzekeren voor uw reis?
U kunt deze componenten los afsluiten bij de VvAA reisverzekering. Let op: een reisverzekering kent uitsluitingen op zorgkosten in het buitenland, bijvoorbeeld bij een ski-ongeval of wanneer u in een privékliniek terechtkomt. Bij VvAA zorg op reis is dit wél verzekerd. 

3. Kosten voor geplande zorg in België en Duitsland verzekeren?
VvAA zorg op reis dekt deze kosten en is een goede aanvulling op uw zorgverzekering. 

4. Tandheelkunde in het buitenland verzekeren?
a. Als u niet aanvullend verzekerd bent voor tandheelkunde in de zorgverzekering, dan is de VvAA reisverzekering een goede optie. 
b. Hebt u bij VvAA een Tandplus-dekking? Dan is deze dekking ook geldig in het buitenland en hebt u geen extra dekking vanuit een reisverzekering nodig. 

  Of: terug naar de VvAA zorgverzekering >
  Meteen afsluiten of meer informatie?
  Wilt u de aanvullende verzekering Zorg op reis direct afsluiten of opzeggen? Hebt u vragen over de dekking of wilt u advies bij uw keuze?

  Neemt u dan contact op met onze ledenservice via 030 247 47 89. Wij helpen u graag.


  Zorg op reis afsluiten of opzeggen kan ook eenvoudig via mijnVvAAzorgverzekering.nl