Vergoeding apotheekbereidingen

VvAA zorgverzekering: een restitutieverzekering

Veranderingen in apotheekbereidingen

Om de rationaliteit van de apotheekbereidingen te beoordelen zijn we in overleg gegaan met apothekers, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars. Daarin is besloten om de aanspraak op apotheekbereidingen landelijk te beoordelen met alle zorgverzekeraars, de betreffende beroeps- en patiëntenverenigingen en met medewerking van het Zorginstituut Nederland. De uitkomsten zijn bindend voor alle zorgverzekeraars én verzekerden in Nederland.


Wijzigingen per 1 januari 2016

Een aantal apotheekbereidingen is opnieuw beoordeeld. Hiervoor heeft Zorgverzekeraars Nederland een landelijke lijst gepubliceerd met de vergoedingen die per 1 januari 2016 zijn gewijzigd. Deze gelden voor alle zorgverzekeraars én verzekerden. Dus ook voor u. Bekijk alle informatie in het wijzigingsoverzicht middelen 2015-2016 (pdf).

Vergoeding bij medische noodzaak

Krijgt u een middel niet standaard vergoed? U hebt dan een individuele machtiging nodig. Om deze af te kunnen geven ontvangen wij ter beoordeling graag een gemotiveerde aanvraag van uw behandelend arts met de medische noodzaak van uw apotheekbereiding(en).

Goed om te weten

Voor apotheekbereidingen die niet zijn gedekt in de basisverzekering kunt u zich niet aanvullend verzekeren bij VvAA.


Service en contact

Op werkdagen kunt u ons bereiken tussen 8.00 en 18.00 uur. We helpen u graag.