Inloggen
Ontzorgplus | VvAA

Uit het leven gegrepen*

VvAA ontzorgplus


Verhaal van Joris

42 jaar en huisarts

“In mijn praktijk maakte ik laatst iets mee dat me aan het denken zette. Een patiënt in mijn praktijk, laten we hem Stijn noemen, was tijdens een rit op zijn racefiets ongelukkig terechtgekomen door een hobbel in de weg. Hij sloeg over de kop en had naast een schouderfractuur ook zwaar hersenletsel. Ondanks zijn fietshelm was zijn hoofd hard op het wegdek geslagen. Hij belandde in het ziekenhuis en heeft maar liefst 5 maanden in coma gelegen. Maar omdat het een gecompliceerd hersenletsel was, kon hij niet in het ziekenhuis in zijn eigen woonplaats verzorgd worden. Zijn vrouw wilde wel zo vaak mogelijk langskomen. Als zij gebruik hadden kunnen maken van de nieuwe aanvullende verzekering Ontzorgplus van VvAA, had zij contact met de Zorgconsulent van VvAA kunnen opnemen. Die had kunnen zorgen voor verblijf in een logeerhuis, zodat het dagelijks heen en weer reizen minder belastend werd. En stel dat hij kinderen had gehad en normaalgesproken een dag per week zijn kinderen verzorgde. Dan had de Zorgconsulent van VvAA ook kinderopvang kunnen regelen. Of mantelzorg als hij op een vrije dag altijd zijn zieke moeder verzorgde. Je ziet dat een ongeluk in een klein hoekje zit en dat er situaties kunnen zijn die na een ernstig ongeluk als dit opgelost moeten worden. Dan is de aanvullende dekking Ontzorgplus binnen de VvAA Zorgverzekering een fijne oplossing!”
Ontzorgplus | VvAA

Verhaal van Fleur

28 jaar en aios

“Ik hockey nog fanatiek met mijn jaarclubgenootjes. We hebben een supergezellig team, al sinds onze studie. Elke week trainen we op woensdagavond en op zondag spelen we een wedstrijd. Daar ging laatst iets vreselijk mis: in een duel met een speler uit het andere team, raakte haar stick –heel ongelukkig- mijn mond. Mijn linkervoortand en de hoektand ernaast kregen een flinke klap. Wat een drama! Ik kon gelukkig terecht bij een dienstdoende tandarts en die gaf aan dat ze gespalkt moesten worden en dat ze dan weer vast zouden groeien. Bij mijn voortand miste echter ook een hoek. Daarom is er een facing gemaakt, want je tanden bepalen toch je aangezicht, zeker je voortanden. Ik was niet verzekerd voor tandartskosten in mijn VvAA zorgverzekering, dus het was een flinke kostenpost. Was de aanvullende verzekering Ontzorgplus er al geweest, dan was de tandzorg na een ongeval tot € 10.000,- verzekerd voor meerderjarigen."
Ontzorgplus | VvAA

Verhaal van Pieter

56 jaar en neuroloog

“Vorig jaar sloeg het noodlot toe, er werd kanker bij mij geconstateerd. Acute leukemie om precies te zijn. Mijn grootste angst werd waarheid. Ik kwam in de molen van chemotherapie terecht. Ik kreeg steeds kortdurende behandelingen en was tussendoor weer thuis. Om mezelf voor te bereiden op de aanslag die de chemo zou hebben op mijn lichaam en conditie en ook om tussen de kuren door mijn conditie weer op te bouwen, heb ik gebruik gemaakt van een beweegprogramma in een sportschool bij mij in de stad waar ik toevallig over hoorde. Als Ontzorgplus er al was geweest, was het beweegprogramma onderdeel van deze aanvullende verzekering in de VvAA zorgverzekering. Dan had ik kunnen bellen met de Zorgconsulent en hadden zij het voor me geregeld. Dat was fijn geweest! Want in deze periode heb je al genoeg aan je hoofd."
Ontzorgplus | VvAA

Verhaal van Marjolijn

32 jaar en anesthesist

“Tijdens mijn skivakantie in Frankrijk werd ik omver geskied door een skiër die de macht over zijn ski’s verloor. Door mijn Zorgverzekering met aanvullende verzekering voor geneeskundige kosten in het buitenland (Zorg op reis) en mijn Reisverzekering bij VvAA werden diverse kosten vergoed. Ik werd van de piste gehaald met een banaan en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Nadat een beenfractuur werd geconstateerd ben ik vervolgens ook vervoerd naar Nederland omdat ik niet zelf in mijn auto kon terugrijden. Maar thuis begonnen de problemen: ik ben gescheiden en heb twee kleine kinderen. Die ik normaalgesproken naar school breng en weer ophaal van de buitenschoolse opvang. Maar met mijn gebroken been was ik niet mobiel. Als de Ontzorgplus verzekering binnen de VvAA zorgverzekering al had bestaan, had ik kunnen bellen met de Zorgconsulent van VvAA die hulp had kunnen regelen in deze noodsituatie. Ondanks dat ik niet heel ziek was, kon ik niet de dingen doen die ik normaal deed. Ik heb dus ook nog 1 week huishoudelijke hulp gehad. Ook dat had de Zorgconsulent voor mij kunnen regelen."

* De verhalen van Joris, Fleur, Marjolijn en Pieter zijn fictief, maar wel geïnspireerd op echte gebeurtenissen.

 Logo VvAA | VvAA    Logo ONVZ | VvAA zorgverzekering     

De basisverzekering van de VvAA zorgverzekering wordt aangeboden door ONVZ. Deze bestaat ook onder het label ONVZ en PNOzorg. Er zijn geen inhoudelijke verschillen.