Student

VvAA zorgverzekering: een restitutieverzekering

Jouw voordelen

Als student weet je wat je nodig hebt. En wat je daarvoor wilt betalen. Daarom biedt VvAA de zorgverzekering Student, een aanvullende verzekering met alléén dekkingen die jij nodig hebt. Dat zorgt voor een scherpe premie, ook dankzij de collectieve ledenkorting.

 • Fysiotherapie

  100% vergoeding van maximaal 9 behandelingen
 • Anticonceptie

  100% vergoeding vanaf 21 jaar (pil, spiraal, pessarium).
 • Vaccinatie en malaria geneesmiddelen

  100% vergoeding

Bereken je premie

Vrije keuze van zorgverlener en ziekenhuis

Uitstekende zorg. Je wordt er nu voor opgeleid. Zelf wil je er ook op kunnen rekenen. Vrije keuze van zorgverlener is dan een voorwaarde én het unieke voordeel van de zorgverzekering voor studenten. Kies daarom ook voor de zorgverzekering die door je mede-studentleden ontwikkeld is.

Verder kun je rekenen op uitstekende service. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van SAMR 2016. De VvAA zorgverzekering wordt daarin met een 8,2 gewaardeerd.

Restitutiepolis

De VvAA zorgverzekering is een restitutiepolis. Je kunt dus bij elke zorgverlener terecht die je wilt. De behandelingskosten vergoeden we volledig. Mits deze niet buitensporig zijn.

Je tandartsverzekering

Bovenop de VvAA zorgverzekering Student en Basis kun je VvAA tandplus voor je tandartskosten afsluiten. Je hebt de keuze uit A en B die oplopen in dekking én premie. 

We helpen je graag

Van maandag tot en met donderdag kun je ons bereiken tussen 8:30 en 20:30 uur. Op vrijdag tussen 8:30 en 17:30 uur en in het weekend (ook op zondag 31 december) tijdelijk tussen 9:30 tot 15:00 uur. 

Zoek uw vergoeding en vind een zorgverlener


Declareren, voorwaarden en informatie

Declaratie van je zorgnota

Declareren is heel eenvoudig en kan op 3 manieren:

 • Met de VvAA zorgverzekering app hoef je alleen een foto van je zorgnota te maken en deze via de app te versturen. Na controle ontvang je het geld binnen 5 werkdagen op je rekening. De app is beschikbaar voor Apple en Android.
 • Log met je gegevens in op mijnVvAAzorgverzekering.
 • Gebruik een declaratieformulier.

Welke kosten vergoedt de VvAA zorgverzekering?

In Nederland bepaalt de overheid welke zorg onder de basisverzekering valt. U krijgt onder andere een vergoeding voor huisartsenzorg, medisch-specialistische zorg, medicijnen, ziekenvervoer en verloskundige zorg. De vergoedingen vanuit de aanvullende verzekeringen bepaalt de verzekeraar zelf. Benieuwd naar uw vergoedingen? Maak hieronder uw keuze.

Maximumtarieven

Voor een aantal zorgsoorten stelt de overheid maximumtarieven vast. De VvAA zorgverzekering vergoedt dan het door de overheid maximaal vastgestelde tarief. Meer informatie vindt u op nza.nl.

Marktconforme tarieven

Is er geen maximumtarief vastgesteld, dan geldt dat het in rekening gebrachte tarief marktconform moet zijn. De VvAA zorgverzekering vergoedt dan het marktconforme tarief volledig.

Verzekerden tevreden over de VvAA zorgverzekering

Uitstekende service - VvAA zorgverzekering 

Uit onafhankelijk onderzoek van SAMR in 2017

scroll verder