Studenten zorgverzekering zonder eigen risico

Heb je nog geen zorgverzekering afgesloten voor dit jaar? Bijvoorbeeld omdat je een tijd in het buitenland hebt gewoond? Of omdat je dit jaar de leeftijd van 18 jaar bereikt? Dan is de VvAA zorgverzekering iets voor jou! Bereken je premie

Zorgverzekering speciaal voor (para)medische studenten

De volledige vrijheid om zelf je zorgaanbieder te kiezen. Dat is niet meer vanzelfsprekend. VvAA maakt zich al jaren hard voor het behoud van de zogenoemde vrije artsenkeuze met haar zorgverzekering. Om deze verzekering ook voor (para)medische studenten toegankelijk te maken, is er dit jaar voor het eerst de VvAA studenten zorgverzekering.

VvAA investeert in jou

Om dit aanbod mogelijk te maken, is een investering vanuit VvAA nodig. Feitelijk maken de al werkzame en gepensioneerde leden van VvAA jouw zorgverzekering dus mogelijk. Dat is de kracht van het collectief.

Vragen? We staan voor je klaar!

Doordeweeks bereik je ons tussen 8:30 en 17:30 uur. We helpen je met al je vragen.

Jouw voordelen

Geen eigen risico
Geen eigen risico

Je leest het goed. Bij VvAA heb je € 0,- eigen risico in plaats van de verplichte € 385,-. Alle zorgkosten vanuit je basisverzekering worden vergoed.

Keuze uit alle zorgaanbieders
Keuze uit alle zorgaanbieders

Bij VvAA kies je zelf bij welke zorgaanbieder je behandeld wordt. En je behandelingen worden altijd 100% vergoed! Hulp nodig? Check de VvAA zorgkiezer.

Zorg op reis meeverzekerd
Zorg op reis meeverzekerd

Breek je een been op wintersport? Of beland je in het ziekenhuis tijdens je backpack avontuur? Geen probleem: ongevallen op reis zijn meeverzekerd.

Geen eigen risico: hoe werkt dat?

€ 0,- in plaats van € 385,-

Je vraagt je misschien af hoe het mogelijk is dat je geen eigen risico betaalt. Het minimaal verplichte eigen risico ligt immers op € 385,- per jaar. Eigenlijk is het simpel: Met de optie Zorgeloos dek je het eigen risico af. VvAA investeert ook in de premie van de optie Zorgeloos, om deze zo laag mogelijk te houden.

Waarom investeert VvAA in jou?

Wij investeren graag in toekomstige zorgprofessionals, omdat jij straks een belangrijke rol binnen de zorg speelt. En daarom verdien jij een aantrekkelijke verzekering. Wel zo logisch.

Meer over Zorgeloos ▹

Wat is eigen risico eigenlijk?

In Nederland is het verplichte eigen risico € 385,-. Je kunt ervoor kiezen dit verplichte eigen risico met maximaal € 500,- te verhogen tot € 885,-.

Dit vrijwillig eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt aan zorgkosten vanuit de basisverzekering. Het kiezen van een hoger vrijwillig eigen risico, leidt tot een verlaging van de premie. Je neemt meer risico, waardoor de verzekeraar jou een lagere premie kan bieden.

Hoge waardering door
onze leden

 

Service en dienstverlening van VvAA

is beoordeeld met een

8,3

Uit onafhankelijk onderzoek van MarketResponse in 2018

Bespaar € 385,-

Hoe verlaag ik mijn eigen risico naar € 0,-?


Eigenlijk is het heel simpel. Zet tijdens je aanvraag het eigen risico eerst op € 885,- en selecteer vervolgens de optie Zorgeloos. That's it! Je betaalt geen eigen risico in 2019.

In drie simpele stappen € 0,- eigen risico
Sophie student tandheelkunde

Sophie

Student geneeskunde

“Ik wilde een goede fysiotherapeut bij mij in de buurt. Omdat ik nog niet zo lang in Amsterdam woonde, wist ik niet waar ik allemaal terecht kon. Met de VvAA zorgkiezer wist ik binnen no-time welke fysio de beste was!”


Zorgverzekering basis

Wil jij een zorgverzekering zonder de optie Zorgeloos? Dat kan natuurlijk ook. We hebben de kosten voor de basisverzekering voor je op een rijtje gezet. Je kunt kiezen tussen een verplicht eigen risico van € 385,- of € 885,-.

Let op: zonder de optie Zorgeloos betaal je dus wél eigen risico gedurende het jaar.

Vrijwillig eigen risico Totaal eigen risico Maandpremie
€ 0,- € 385,- € 120,60
€ 500,- € 885,- € 101,60
Eigen risico en (extra) korting
Kies voor een vrijwillig eigen risico van € 500,-. Dit is naast het wettelijk verplichte eigen risico van € 385,- in 2019. Of kies voor € 0,- eigen risico met de optie Zorgeloos.

Premies zijn inclusief ledenkorting:

 • 10% op de VvAA zorgverzekering Basis
 • 15% op alle aanvullende verzekeringen

Extra premiekorting: 

 • 0,5% bij betaling per kwartaal
 • 1% bij betaling per 6 maanden
 • 2% bij betaling per jaar

Aanvullende verzekering

Jouw voordelen

Wil je zorgkosten buiten je basisverzekering gedekt hebben? Dan is de aanvullende verzekering Student ideaal voor jou. En uiteraard hebben we gekeken naar dekkingen die alléén voor jou als student interessant zijn.

 • Fysiotherapie
  100% vergoeding van maximaal 9 behandelingen
 • Anticonceptie
  100% vergoeding vanaf 21 jaar (pil, spiraal, pessarium)
 • Vaccinatie en malaria geneesmiddelen
  100% vergoeding

Tandartsverzekering

Voor je tandartsverzekering kun je kiezen uit Tandplus A, Tandplus B en Tand Preventief die oplopen in dekking én premie.

  Tandplus A | € 11,26 per maand Tandplus B | € 25,71 per maand Tand Preventief | € 27,33 per maand
Ongevallendekking tandheelkundige zorg Maximaal € 2.500,- Maximaal € 5.000,- Maximaal € 10.000,-
Tandheelkundige zorg vanaf 18 jaar 75% tot maximaal € 250,- inclusief techniekkosten 100% controle en preventie en 75% overige tandheelkundige zorg inclusief techniekkosten gezamenlijk tot maximaal € 750,- 100% controle en preventie en 100% overige tandheelkundige zorg inclusief techniekkosten, gezamenlijk tot maximaal
€ 2.000,-
Elektrische tandenborstel - - 1 keer per 3 kalenderjaren een elektrische tandenborstel

Downloads en informatie

Verzekeringskaarten

Op de verzekeringskaart zie je de meest relevante productinformatie. Zo kun je onze verzekering vergelijken met die van andere verzekeraars.

VvAA studenten zorgverzekering ▹
VvAA Zorgeloos ▹

Aangeboden door ONVZ De basisverzekering van de VvAA zorgverzekering wordt aangeboden door ONVZ. Ook bestaat deze onder het label ONVZ en PNOzorg. Er zijn geen inhoudelijke verschillen.
scroll verder