De helft minder administratietijd

'Ik wil minder werkdruk en regels en meer tijd voor de patiënt.'

Linda Hendriks-Vijge - IC verpleegkundige

"Tijdens mijn werk kom ik in aanraking met de meest bedreigde patiënten. Juist het steunen van de familie van zo’n patiënt geeft mij enorm veel voldoening. Als ik het telefoonnummer van een familielid wil opzoeken kost dat door afvinklijsten ruim 5 minuten. Die tijd zou ik ook kunnen besteden aan zorg voor de patiënt."

Bekijk haar hele pleidooi
             Of steun dit initiatief

Verpleegkundige

Uw beroep

Ga net als Linda voor de helft minder administratietijd

De afgelopen maanden hebben we samen met verpleegkundigen nagedacht over hoe we zorgen voor minder bureaucratie en meer tijd voor de patiënt. Nu is het tijd voor actie. Verpleegkundigen en alle andere zorgverleners staan op en zeggen: 'We willen de helft minder tijd kwijt zijn'. Doet u ook mee? 

Sluit u nu aan en deel uw mening.

 #dehelftminder - #ontregeldezorg(Ont)Regel de Zorg | VvAA

(Ont)Regel de Zorg tot nu toe

In 2017 initieerde huisartsenactiecomité Het Roer Moet Om samen met VvAA de beweging (Ont)Regel de Zorg. Een initiatief om onnodige administratiedruk in de zorg een halt toe te roepen.

Wat hebben we al bereikt?

  • Denktank (Ont)Regel de Zorg brengt administratielast in kaart
  • Weekagenda zorgverleners: gemiddeld 40% administratietijd
  • Schrap- en verbetersessies gehouden
  • Schrapinstrumenten ontwikkeld
  • 62 schrappunten overhandigd aan minister Bruins
  • Alle artikelen, nieuwsberichten en beelden

Bekijk het complete traject  |  Download de schrapkaart voor verpleegkundigen

Samen voor de helft minder administratietijd

Namens onze leden maakten wij ons de afgelopen maanden sterk voor het verminderen van onzinnige regels in de zorg. Als collectief van zorgverleners konden we de noodzaak van het ontregelen van de zorg goed op de kaart zetten.

Samen gaan we voor minder regels en meer tijd voor de patiënt. Nu geven we daar een vervolg aan. Een aantal weken geleden overhandigden we 62 schrappunten aan minister Bruins. 

We moeten nu doorpakken. Het uiteindelijke doel is een vermindering van 50% van de tijd die we kwijt zijn aan zinloze administratie. Sluit u daarom nu aan bij de groeiende beweging.

 

 

Geef uw mening

Download de VvAA Opinio app

Wilt u samen met collega’s en andere zorgverleners blijven meedenken over actuele thema's zoals '(ont)regel de zorg'? Download dan de VvAA Opinio app. Regelmatig verschijnen daar nieuwe stellingen waarover u uw mening kunt geven.

 

Dus download de app en geef uw mening.


     

Alles geregeld voor het werk naast uw werk

 

Als collectief van meer dan 120.000 zorgverleners ontregelen we de zorg. Minder regeldruk, meer tijd voor de patiënt en dus voor uw vakuitoefening. Vanuit dat perspectief helpen we u ook graag bij en met allerlei andere zaken die u daar van afhouden. Zaken waar u liever geen omkijken naar hebt en die u gewoon goed geregeld wilt hebben. 

Vraagstukken waar u een antwoord op wilt. De gevolgen van nieuwe wetgeving. Advies dat u helpt  bij de ontwikkeling van uw praktijk, uw medewerkers of uzelf. De juiste ondersteuning in elke situatie, op elk moment in uw carrière. Wij staan voor u klaar zodat u ook al het werk naast uw werk hebt geregeld. 

Om u beter van dienst te zijn kunt u hieronder aangeven welke situatie op dit moment voor u van toepassing is.  

Nog geen lid?


Als lid profiteert u van veel voordelen.
U bent al lid vanaf €3,25 per maand. 

Direct lid worden

Meer informatie over het lidmaatschap

Ik ben verpleegkundige in dienstverband

Alles voor u als zorgverlener

Ook als u in dienstverband werkt staan wij voor u klaar. Wij helpen u bij al het werk naast uw werk. VvAA begrijpt u als zorgverlener. Zo gaan we samen voor beter. 

Contact

Hebt u vragen of wilt u meer informatie?
Neem dan gerust contact met ons op.