Individueel functioneren medisch specialisten (IFMS)

Kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg vraagt een gegarandeerd professionele beroepsuitoefening van de individuele medisch specialist. IFMS wordt hèt systeem waarmee de kwaliteit wordt gemeten en kan worden geconsolideerd. IFMS krijgt steeds meer een vaste, logische plaats binnen organisaties die goede patiëntenzorg hoog in het vaandel hebben staan.

IFMS helpt

IFMS kan u als medisch specialist vooruit helpen. Periodiek met iemand van gedachten te wisselen over hoe u in uw werk staat. Dat geeft stof tot nadenken en vrijwel altijd nieuwe mogelijkheden tot verbetering.

Meten is weten

Zonder gevalideerde evaluatie brengt IFMS weinig toegevoegde waarde. De Federatie van Medisch Specialisten ondersteunt twee methoden voor het periodiek evalueren van het Individueel Functioneren Medisch Specialisten. Het CarrièreCentrum Zorg biedt ondersteuning van zowel de methode Multi Source Feedback (MSF) als die op basis van Appraisal en Assessment (A&A). Hebt u binnen een maatschap of vakgroep behoefte om ook de specialisten als groep verder te helpen professionaliseren? Dan is GFMS (Groeps Functioneren Medisch Specialisten) een uitstekend instrument.

Het CarrièreCentrum Zorg en IFMS

Het CarrièreCentrum Zorg helpt bij de invoering van het IFMS, ze ondersteunen bij de uitvoering en ze trainen uw medewerkers om IFMS toe te passen. Ook kunnen ze u van advies dienen bij de selectie en implementatie van het optimale IFMS-systeem. Wilt u weten wat het CarrièreCentrum Zorg specifiek voor u voor IFMS kan betekenen? Neem dan contact met hen op.