De helft minder administratietijd

‘‘Ik steun alle zorgverleners van Nederland’’

Lonneke Stark - Dierenarts

"Vanaf mijn 6e wilde ik al dierenarts worden. Toen ik het eenmaal was merkte ik dat het vak niet alleen over dieren gaat, maar ook over mensen. Juist dat maakt het vak zo mooi. Ik vind dat de regels nuttig moeten zijn en hun doel moeten dienen, of het nu gaat om humane of veterinaire zorg. Mens en dier moeten in gezondheid samen kunnen leven."

Bekijk haar hele pleidooi
            Of steun dit initiatief

Dierenarts

Uw beroep

Steun net als Lonneke uw collega’s in de humane zorg

 

Volgens Lonneke moeten overbodige regels worden aangepast De afgelopen maanden hebben uw collega’s in de humane zorg samen nagedacht over hoe we zorgen voor minder bureaucratie en meer tijd voor de patiënt. Nu is het tijd voor actie. Ze staan op en zeggen: 'We willen de helft minder tijd kwijt zijn'. Doet u ook mee? 

 Sluit u nu aan en deel uw mening. 

 #dehelftminder - #ontregeldezorg


(Ont)Regel de Zorg | VvAA

(Ont)Regel de Zorg tot nu toe

In 2017 initieerde huisartsenactiecomité Het Roer Moet Om samen met VvAA de beweging (Ont)Regel de Zorg. Een initiatief om onnodige administratiedruk in de zorg een halt toe te roepen.

Wat hebben we al bereikt?

  • Denktank (Ont)Regel de Zorg brengt administratielast in kaart
  • Weekagenda zorgverleners: gemiddeld 40% administratietijd
  • Schrap- en verbetersessies gehouden
  • Schrapinstrumenten ontwikkeld
  • 62 schrappunten overhandigd aan minister Bruins
  • Alle artikelen, nieuwsberichten en beelden

Bekijk het complete traject

Samen voor de helft minder administratietijd

Namens onze leden maakten wij ons de afgelopen maanden sterk voor het verminderen van onzinnige regels in de zorg. Voor een heel groot aantal van de humane collega’s is dat een dagelijkse last en zorg. Als collectief van zorgverleners hebben we de noodzaak hiervan goed op de kaart gezet. 

Samen gaan we voor minder regels en meer tijd voor de patiënt. Nu geven we daar een vervolg aan. Een aantal weken geleden overhandigden we 62 schrappunten aan minister Bruins. 

We moeten nu doorpakken. Het uiteindelijke doel is een vermindering van 50% van de tijd die we kwijt zijn aan zinloze administratie. Sluit u daarom nu aan bij de groeiende beweging.

 

 

Geef uw mening

Download de VvAA Opinio app

Wilt u samen met collega’s en andere zorgverleners blijven meedenken over actuele thema's zoals '(ont)regel de zorg'? Download dan de VvAA Opinio app. Regelmatig verschijnen daar nieuwe stellingen waarover u uw mening kunt geven.

 

Dus download de app en geef uw mening.


     

Alles geregeld voor het werk naast uw werk

 

Als collectief van meer dan 120.000 zorgverleners ontregelen we de zorg. Minder regeldruk, meer tijd voor de patiënt en dus voor uw vakuitoefening. Vanuit dat perspectief helpen we u ook graag bij en met allerlei andere zaken die u daar van afhouden. Zaken waar u liever geen omkijken naar hebt en die u gewoon goed geregeld wilt hebben. 

Vraagstukken waar u een antwoord op wilt. De gevolgen van nieuwe wetgeving. Advies dat u helpt  bij de ontwikkeling van uw praktijk, uw medewerkers of uzelf. De juiste ondersteuning in elke situatie, op elk moment in uw carrière. Wij staan voor u klaar zodat u ook al het werk naast uw werk hebt geregeld. 

Om u beter van dienst te zijn kunt u hieronder aangeven welke situatie op dit moment voor u van toepassing is.  

Nog geen lid?


Als lid profiteert u van veel voordelen.
U bent al lid vanaf €3,25 per maand. 

Direct lid worden

Meer informatie over het lidmaatschap

Alles voor zelfstandige huisartsen

VvAA is er voor huisartsen. Of u nu net begint, of op het punt staat uw praktijk over te dragen. In alle fases van uw beroep zijn wij er om u bij te staan waar nodig en advies te geven als u dat vraagt.


Contact met VvAA

Bel ons op werkdagen of stuur uw bericht via e-mail. Wij helpen u graag.

Alles voor uw praktijkOnze dienstverleningVertrouwd verzekerd bij VvAA

Nét even extra verzekerd

Bij zorgverleners werken de gewone dingen net even anders. Daarom wilt u kunnen vertrouwen op verzekeringen die u (en uw gezin) in iedere levens­fase goed be­schermen. En u het liefst nét even extra verzekeren.

Korting voor jonge professionals

Hebt u maximaal 5 jaar geleden direct na uw middelbare school uw eerste studie aan het hbo of wo afgerond? Dan krijgt u als jonge professional een aantrekkelijke korting op de premie van uw verzekering.
scroll verder