Farmacologie: je studie en afstuderen

VvAA voor studenten 

Als studeren al je aandacht vergt, wie houdt zich dan nog bezig met 'bijzaken' als verzekeringen, arbeidscontracten en onderzoek naar vestigingsplaatsen? Je hebt wel wat anders aan je hoofd. En dat soort zaken leer je niet tijdens je studie farmacie.

Studeren brengt een hoop veranderingen met zich mee. Misschien woon je al op jezelf of ga je binnenkort die stap maken. In ieder geval neem je zelfstandig allerlei beslissingen en regel je je eigen zaken. Zo is het belangrijk dat zaken als verzekeringen goed geregeld zijn, zoals een inboedelverzekering voor als je op kamers gaat. Bij VvAA helpen we je hier graag bij. Zo bieden we studenten een aantal aantrekkelijk geprijsde verzekeringen.

Wat betekent VvAA voor studenten?

VvAA afdeling apothekers is onderdeel van VvAA, waarbinnen wij dé adviseur zijn voor apothekers. Al tijdens je studie kan je heel wat van VvAA verwachten. Zo bieden wij onder andere:

  • Een aantrekkelijk studentenverzekeringspakket;
  • Een reisverzekering (handig als je op stage in het buitenland gaat);
  • Belastingadvies;
  • Leerzame workshops voor je persoonlijke ontwikkeling;

Contact

Studenten kunnen tot hun 30ste gratis lid worden van VvAA.

Wat betekent VvAA voor afstudeerders?

Als afstuderen al je aandacht vergt, wie houdt zich dan nog bezig met 'bijzaken' als verzekeringen, arbeidscontracten en onderzoek naar vestigingsplaatsen? Je hebt wel wat anders aan je hoofd. En bovendien, dat soort zaken leer je niet tijdens je studie Farmacie. Daarvoor stap je naar VvAA.

Wij hebben ons gespecialiseerd in deze onderwerpen voor zover ze van belang zijn voor apothekers, en zijn onafhankelijk van groothandelaren, verzekeraars, bankiers of anderen. In onze ogen is een adviseur in de eerste plaats een vertrouwenspersoon. Iemand met kennis van zaken en oog voor jouw wensen.

Wij geloven in een langdurige relatie met onze klanten en kunnen je nu en tijdens je hele carrière begeleiden in alle gebieden waar je studie Farmacie aan voorbij gaat. Vandaar dat nieuwe vestigingen en overnames in het vrije verkeer veelal via VvAA tot stand komen.


Contact

Studenten kunnen tot hun 30ste gratis lid worden van VvAA.

Loondienst of zelfstandig?

Als apotheker staat u voor de keuze om in loondienst te werken of als zelfstandige werkzaam te zijn. Beide vormen hebben zo hun voor- en nadelen en specifieke kenmerken. Uw keuze hangt af van deze aspecten en van de vraag op welke wijze u het best denkt te functioneren. Lang niet iedereen voelt zich gelukkig in de positie van werknemer. Daarentegen is ook niet iedere apotheker in de wieg gelegd om als zelfstandig ondernemer een apotheek te runnen. VvAA kan u helpen bij het maken van deze keuze.

Financiële keuzes

Een functie als tweede apotheker of een vestiging als zelfstandig apotheker betekent het maken van keuzes. Ook op financieel vlak.Wij hebben jarenlange ervaring in het helpen van apothekers zoals u met het maken van die keuzes. Dit kunnen wij, want wij weten als geen ander waar u tegenaan loopt en waar voor u mogelijkheden liggen.

Als u eenmaal de keuze gemaakt heeft en besluit in loondienst te gaan, dan kan VvAA bijvoorbeeld uw arbeidsovereenkomst beoordelen. Wilt u als zelfstandige aan de slag gaan, dan kan VvAA u in contact brengen met gevestigde apothekers.

Contact

Studenten kunnen tot hun 30ste gratis lid worden van VvAA.

Werkt u als apotheker in loondienst of start u binnenkort in loondienst, dan is de inhoud van het arbeidscontract voor u van groot belang. VvAA kan u adviseren over de inhoud van het arbeidscontract en de consequenties daarvan.

Maak een afspraak

Heeft u interesse in een vrijblijvend en kosteloos advies? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Contact

Studenten kunnen tot hun 30ste gratis lid worden van VvAA.

Martin Favié, apotheker, over zijn vak:

"Apotheker is een van de oudste beroepen. Dat wil niet zeggen dat het een verouderd of saai beroep is. Nu, zo’n 30 jaar na mijn afstuderen, beleef ik nog veel plezier aan het apothekersvak.

Nog steeds bereidt de apotheker geneesmiddelen maar alleen die producten die niet op grootschalige manier kunnen worden geproduceerd; maatwerk voor de patiënten! Maar de belangrijkste taak van de apotheker is er voor te zorgen dat patiënten sterk werkende geneesmiddelen op een goede manier gebruiken. Hieronder verstaan we dat het geneesmiddel veilig gebruikt kan worden door de individuele patiënt, dat de dosering goed is, dat de patiënt goed wordt geïnformeerd over de werking en bijwerkingen en het belang van het dagelijks gebruiken van geneesmiddelen om zo het maximale effect te bereiken.

Een goede begeleiding bij het geneesmiddelengebruik betekent niet alleen dat je goed contact hebt met de patiënten die je bedient, maar ook met huisartsen. Met collegiaal overleg op structureel niveau over rationeel en doelmatig voorschrijfgedrag tijdens het Farmaco Therapeutisch Overleg (FTO), zorg je er ook voor dat je goede resultaten als apotheker boekt en de patiënt optimaal kan begeleiden.

Maar wat zeker ook het apothekersvak voor mij leuk maakt is het ondernemerschap. Ondernemen betekent dat je risico moet durven nemen en enorm veel doorzettingsvermogen hebt. Je hebt te maken met het runnen van je apotheek met alle zakelijke aspecten die hier bij komen en ook krijg je te maken met personeel waar jij als ondernemer goed voor zal moeten zorgen. Dit brengt iedere keer weer nieuwe uitdagen met zich mee.

Na je afstuderen zul je voor de keuze staan om in loondienst te werken of als zelfstandige werkzaam te zijn. Beide vormen hebben zo hun voor- en nadelen en specifieke kenmerken. Lang niet iedereen voelt zich gelukkig in de positie van werknemer. Daarentegen is ook niet iedere apotheker in de wieg gelegd om als zelfstandig ondernemer een apotheek te runnen.

Zo zie je maar; hoewel een van de oudste beroepen, toch zeker niet saai. Maar zover zijn jullie nog niet. Geniet eerst maar van het studeren."

Met vriendelijke groet,
Martin Favié, apotheker

Contact

Studenten kunnen tot hun 30ste gratis lid worden van VvAA.