De helft minder administratietijd

‘Ik wil vast beginnen met administratie minder lang bewaren voor zorgverzekeraars’

Dorelle Coleo - Apotheker


"Als apotheker krijg ik positieve energie van klantcontact. Ik ben apotheker geworden om zorg te verlenen, maar nu ben ik nog vaak bezig met invullen van formulieren. Dat frustreert mij en het straalt ook door op de patiënten. Ze hebben vaak lange wachttijden voor simpele medicatie. Hier moeten we samen iets aan doen. Samen staan we sterk."

  Bekijk haar hele pleidooi
                  Of steun dit initiatief

  Apotheker

  Uw beroep

  Ga net als Dorelle voor de helft minder administratietijd

  De afgelopen maanden hebben we samen met andere apothekers nagedacht over hoe we zorgen voor minder bureaucratie en meer tijd voor de patiënt. Nu is het tijd voor actie. Huisartsen en alle andere zorgverleners staan op en zeggen: 'We willen de helft minder tijd kwijt zijn'. Doet u ook mee? 

  Sluit u nu aan en deel uw mening.

   #dehelftminder - #ontregeldezorg


  (Ont)Regel de Zorg | VvAA

  (Ont)Regel de Zorg tot nu toe

  In 2017 initieerde huisartsenactiecomité Het Roer Moet Om samen met VvAA de beweging (Ont)Regel de Zorg. Een initiatief om onnodige administratiedruk in de zorg een halt toe te roepen.

  Wat hebben we al bereikt?

  • Denktank (Ont)Regel de Zorg brengt administratielast in kaart
  • Weekagenda zorgverleners: gemiddeld 40% administratietijd
  • Schrap- en verbetersessies gehouden
  • Schrapinstrumenten ontwikkeld
  • 62 schrappunten overhandigd aan minister Bruins
  • Alle artikelen, nieuwsberichten en beelden

  Bekijk het complete traject  |  Download de schrapkaart voor apothekers

  Samen voor de helft minder administratietijd

  Namens onze leden maakten wij ons de afgelopen maanden sterk voor het verminderen van onzinnige regels in de zorg. Als collectief van zorgverleners konden we de noodzaak van het ontregelen van de zorg goed op de kaart zetten.

  Samen gaan we voor minder regels en meer tijd voor de patiënt. Nu geven we daar een vervolg aan. Een aantal weken geleden overhandigden we 62 schrappunten aan minister Bruins. 

  We moeten nu doorpakken. Het uiteindelijke doel is een vermindering van 50% van de tijd die we kwijt zijn aan zinloze administratie. Sluit u daarom nu aan bij de groeiende beweging.

   

   

  Geef uw mening

  Download de VvAA Opinio app

  Wilt u samen met collega’s en andere zorgverleners blijven meedenken over actuele thema's zoals '(ont)regel de zorg'? Download dan de VvAA Opinio app. Regelmatig verschijnen daar nieuwe stellingen waarover u uw mening kunt geven.

   

  Dus download de app en geef uw mening.


       

  Alles geregeld voor het werk naast uw werk

   

  Als collectief van meer dan 120.000 zorgverleners ontregelen we de zorg. Minder regeldruk, meer tijd voor de patiënt en dus voor uw vakuitoefening. Vanuit dat perspectief helpen we u ook graag bij en met allerlei andere zaken die u daar van afhouden. Zaken waar u liever geen omkijken naar hebt en die u gewoon goed geregeld wilt hebben. 

  Vraagstukken waar u een antwoord op wilt. De gevolgen van nieuwe wetgeving. Advies dat u helpt  bij de ontwikkeling van uw praktijk, uw medewerkers of uzelf. De juiste ondersteuning in elke situatie, op elk moment in uw carrière. Wij staan voor u klaar zodat u ook al het werk naast uw werk hebt geregeld. 

  Om u beter van dienst te zijn kunt u hieronder aangeven welke situatie op dit moment voor u van toepassing is.  

  Nog geen lid?


  Als lid profiteert u van veel voordelen.
  U bent al lid vanaf €3,25 per maand. 

  Direct lid worden

  Meer informatie over het lidmaatschap

  Uw persoonlijk adviseur en zakelijk kompas

  Bent u als drukbezette zorgverlener op zoek naar iemand die uw werk makkelijker maakt? Op elk moment van uw levensloop bieden wij u de helpende hand. Als persoonlijk adviseur en zakelijk kompas. 

  Contact

  Hebt u vragen of wilt u meer informatie?
  Neem dan gerust contact met ons op.

  Alles voor uw praktijk


  Onze dienstverlening


  Vertrouwd verzekerd bij VvAA

  Nét even extra verzekerd

  Bij huisartsen werken de gewone dingen net even anders. Daarom wilt u kunnen vertrouwen op verzekeringen die u (en uw gezin) in iedere levens­fase goed be­schermen. En u het liefst nét even extra verzekeren. 

  Korting voor jonge professionals

  Hebt u maximaal 5 jaar geleden direct na uw middelbare school uw eerste studie aan het hbo of wo afgerond? Dan krijgt u als jonge professional een aantrekkelijke korting op de premie van uw verzekering.