Inloggen

Vestigingsadvies van VvAA

Wij nemen alles rondom het toetreden voor je uit handen
Eén vast aanspreekpunt en altijd advies op maat
Ruime kennis en ervaring in het begeleiden bij vestigen
Vraag een adviesgesprek aan

Starten als vrijgevestigd medisch specialist

Doe het samen met VvAA

De kans heeft zich voorgedaan: je kunt starten als vrijgevestigd medisch specialist. Een spannende tijd waarin er ineens van alles op je afkomt. Of je je nu aan het oriënteren bent of al concrete plannen hebt om je te vestigen: wij helpen je graag.
 Je dient belangrijke keuzes te maken, die de nodige financiële impact hebben: zowel zakelijk als privé. VvAA begeleid je gedurende deze hele periode. Wij geven advies, toetsen je financiële stukken en overeenkomsten en regelen al je fiscale zaken. Alles zodat jij met een gerust hart kunt starten als vrijgevestigd medisch specialist.

Wat nemen wij jou uit handen rondom je vestiging?


Goodwill en/of inverdienenOm toe te treden tot een MSB hanteren veel MSB’s een zgn. goodwill- of inverdienregeling.
Ook krijg je te maken met het overnemen of inbrengen van kapitaal.
Onze adviseur vertelt je hoe dit in zijn werk gaat en wat een gangbare regeling is. 

Persoonlijke financiën


Het is nooit te vroeg om te anticiperen op je inkomen later. Onze adviseur weet alles van pensioenopbouw en geeft inzicht in je netto besteedbaar inkomen na toetreding. Na afloop van je goodwill- of inverdien verplichtingen stijgt je vrij besteedbaar inkomen. We weten alles van vermogensopbouw op basis van jouw individuele wensen. 

Contracten & onderhandelingBij toetreding tot een MSB is het van belang dat alle gemaakte afspraken correct worden vastgelegd. Laat je, voordat je je handtekening zet, goed adviseren over de juridische inhoud en fiscale consequenties. Onze adviseur weet waar je op moet letten.

Verzekeringen


Als zelfstandig medisch specialist kun je je beroepsverzekeringen maar beter goed geregeld hebben. Oók als het MSB verzekeringen al collectief heeft geregeld. We adviseren je over een passende  arbeidsongeschiktheidsverzekering, zijn marktleider op het gebied van beroepsaansprakelijkheid en staan je bij als je rechtshulp nodig hebt. 

Administratie & fiscale zakenDe fiscus vraagt elk jaar om je jaarrekening en belastingaangifte. Start je een BV, dan dien je ook een salarisadministratie bij te houden.
Laat je door VvAA ondersteunen bij het opzetten van je administratie, het regelen van je belastingzaken en met financieel advies. 

Persoonlijke ontwikkeling


Nadat alles voor je geregeld is, is groei belangrijk om je vak uit te kunnen blijven oefenen. Persoonlijke ontwikkeling zorgt voor meer inspiratie, kennis, kunde en een groter werkplezier. Je kunt je steeds verder verdiepen in je specialisme of juist breder kijken en je meer ontwikkelen op persoonlijk vlak. Onze adviseur kijkt graag naar jouw wensen.

Vraag een adviesgesprek aan

Vul uw gegevens in

Aanvraag adviesgesprek toetreden maatschap AIOS

*
*
*
Workshop 'Van waarnemer naar eigen praktijk' | VvAA
Tip!
Woon een van onze gratis AIOS workshops bij jou in de buurt bij. Stel face-to-face al je vragen en krijg direct antwoord van onze adviseur.

Maak kennis met onze adviseurs

"Tijdens je start-up als medisch specialist komt er ineens van alles op je af. Met mijn jarenlange ervaring ondersteun en adviseer ik je graag over alle facetten van het vestigen. Je kunt bij mij terecht met al je vragen. Ik help je aan een zorgeloze start van deze nieuwe fase in je carrière."

West-Nederland
Jan Willem Gutteling
06 81 25 07 14
janwillem.gutteling@vvaa.nl

"Na jaren studeren is de einddatum van jouw specialisatie in zicht. Er zal nu een hoop voor je veranderen, zowel zakelijk als privé. Zoals het jouw passie is om patiënten de beste zorg te bieden, is het mijn passie jou te begeleiden bij jouw start als medisch specialist."

Oost-Nederland
Amber van Gils
06 13 66 40 48 
amber.van.gils@vvaa.nl

 

startersadviseur Amber van Gils