Inloggen

Zes leuke en goedkope activiteiten in Amsterdam

Geplaatst: 01-08-2019

Nu ik een tijdje in Amsterdam studeer, ben ik steeds vaker op zoek naar leuke dingen om te doen en te ontdekken. In januari zijn mijn vriendinnen en ik alle vier jarig en dat wilden we daarom gezamenlijk vieren in Amsterdam. Zoals elke student – jullie kennen het wel – letten we nogal op ons geld, omdat we vaak iets te veel uit dreigen te geven. Om jullie (en mezelf) een beetje te helpen, ben ik op zoek gegaan naar leuke en betaalbare uitjes om te doen in Amsterdam.
 

Zon, gras en relaxen

Even lekker met vrienden relaxen en/of picknicken in een van de parken in Amsterdam is een perfect uitje als het mooi weer is. Na de colleges fiets je eerst langs de supermarkt om lekkere dingen in te slaan om vervolgens ergens in het park neer te ploffen. 
Om de middag nog leuker te maken, kan je ook nog een voetbal en een boxje meenemen. Dan heb je naast relaxen en natuur ook nog spel en muziek. Het Vondelpark is hiervoor natuurlijk ten zeerste aan te raden, maar denk ook aan het Sarphatipark of het Rembrandtpark. 
 

Dierenkennis vergroten  

Een dagje naar de dierentuin kost vaak best wat geld. Voor studenten kost een dagje Artis op het moment maar 4 euro per persoon (Micropia 7,50 euro). Dieren kijken en gezellig rondlopen met vrienden is een ideale (en goedkope) activiteit om te doen als je het even zat bent om in de collegebanken te zitten. Als je van deze studentenprijs wil genieten, is het wel belangrijk dat je niet vergeet om je studentenkaart mee te nemen 😉.
 

Glow(golf) in the dark

Voor een uurtje weer de oh zo gezellige kinderfeestjes herbeleven? Ga dan een middag of avondje glowgolfen. Het kost ongeveer 10 euro per persoon. Als je het nog leuker wil maken, moet je witte of neonkleren aantrekken (dan glow ook jij in the dark) en er een wedstrijd van maken wie de meeste hole in ones kan slaan (mogelijk met een prijs eraan). 
 

Dansen en zingen (karaoke)

Houd je van lekker dansen en zingen? Dan is dit een leuke activiteit om te doen. 
Bijna elke dag is er vanaf 20.00 uur tot midden in de nacht (tijden verschillen) een ‘Dansen en Zingen’ activiteit in club Cassablanca in Amsterdam. In deze club heb je – zoals de titel al zegt – de mogelijkheid tot zingen en dansen. Op verschillende momenten worden er karaokenummers gedraaid en kun je met vrienden (of in je eentje) losgaan op de muziek. 
 

Koopjesjagen  

Koopjes, gezelligheid en een wisselend aanbod zijn de kernwoorden van deze activiteit. De IJ-hallen is een grote vlooienmarkt in Amsterdam. Het kost 5 euro om naar binnen te kunnen, maar vervolgens kun je onbeperkt kraampjes afstruinen met je vrienden. Het aanbod varieert van kleding tot kinderspeelgoed en meubels. Het is echter ook een leuke gelegenheid om mensen te kijken en een drankje te doen. 
 

Cultuurgrenzen opzoeken

Als je een fan bent van klassieke muziek en ballet, dan is dit iets voor jou. Nationale Opera & Ballet geeft studenten namelijk de mogelijkheid om voor 15 euro (en 2 euro online servicekosten) voorstellingen te bezoeken. Dit is natuurlijk nét even wat duurder voor ons studenten vergeleken met de andere uitjes. Maar als we het vergelijken met de normaalprijs van een voorstelling, is het een prikkie. Als je je aanmeldt voor het Studenten Alert (via de site), dan kun je aanbiedingen ontvangen via de mail. Na 13.00 uur kun je kaarten bestellen voor die voorstellingen. 
Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email

Roos Ritmeester
Roos Ritmeester

Ik ben Roos Ritmeester, 19 jaar en ik zit in het eerste jaar van de studie Gezondheidswetenschappen in Amsterdam. Ik reis op het moment nog heen en weer, maar hoop uiteindelijk op kamers te gaan. Naast mijn studie vind ik het leuk om nieuwe dingen te ontdekken, muziek te maken, te sporten en met vrienden af te spreken. Ik zal vooral schrijven over mijn studie en dingen rondom het leven van een student.