Inloggen

Jean-Michel Krul

Tip van de zorgprofessional

Geplaatst: 09-03-2018

Terug van weg geweest! Sinds mei 2017 zijn we binnen VvAA met een heus studententeam druk bezig om de student een nieuw platform en stem te geven. Bij student zijn, hoort hard studeren, veel co-schappen lopen maar vooral het maximale rendement uit je studie halen. Hierbij kunnen we jou helpen! 

Elke maand neemt een zorgprofessional je mee in zijn of haar achtergrond, de visie op het vakgebied en carrière ontwikkelingen. Deze zorgprofessional sluit af met een nuttige tip. Neem deze ter harte en we horen graag terug wat je ervan vindt!


Jean-Michel Krul, neuroloog:
"In 1974 begon ik met de studie geneeskunde aan de RU Utrecht in de nadagen van de mei revolutie die het onderwijs op zijn grondvesten deed schudden. Overal kritische studenten die mee wilden denken in de organisatie van het onderwijs. Een onrustige tijd, nu volstrekt ondenkbaar met de huidige ‘huisje boompje beestje jeugd’.
Vervolgens de opleiding Neurologie in het AZU, toen nog aan de Catharijnesingel. Het was de tijd van VvAA aan de Nobelstraat in Utrecht, maar men zou spoedig gaan verhuizen.
Onze generatie was tijdens de opleiding al actief bezig met de periode daarna; zouden wij als medisch specialist aan de universiteit blijven werken, kozen wij voor loondienst of lokte de vrije vestiging? VvAA was alom present, op de open dagen van de universiteit, dan wel in de vorm van seminars voor arts-assistenten. Hun voorlichting was mede bepalend in de keuze die we zouden maken.
De huidige generatie zorgprofessionals in opleiding is veel minder bezig met de wereld daarna; misschien omdat de vrouwen nu in de meerderheid zijn en omdat velen parttime willen gaan werken. Dit ervaar ik in ieder geval in de contacten met onze co-assistenten en arts-assistenten.

 In dit kader moet VvAA niet uit het oog worden verloren. VvAA is een vereniging waar de leden meepraten en meedenken. Zij kunnen je prima helpen en begeleiden in je latere carrière.

Tip van de zorgprofessional: denk tijdens je opleiding op tijd na over de wijze waarop je straks je professionele leven zou willen invullen.

Jean-Michel Krul
Jean-Michel Krul

Jean-Michel Krul werd geboren op 26-02-1955. Na het gymnasium studeerde hij vanaf 1974 geneeskunde in Utrecht en begon in 1981 met de opleiding neurologie aan het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Sinds 1989 is Jean-Michel werkzaam als neuroloog in het Ziekenhuis Gooi-Noord, wat later Tergooi is geworden. Binnen zijn huidige werkveld zijn de aandachtsgebieden bewegings-stoornissen en pijn. Verder is Jean-Michel actief bij het mede-organiseren van nascholing voor neurologen en arts-assistenten.