Inloggen
 


Ben jij klaar voor je studentenleven?


Yes, je studententijd gaat nu écht beginnen. Je hebt je ingeschreven bij een opleiding, gaat misschien wel op kamers wonen en leert nieuwe mensen kennen. Een spannende, maar vooral leuke tijd. Het is belangrijk dat jij alles uit je studie en studentenleven haalt. Daarom helpen we je graag bij het regelen van de belangrijkste zaken. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering, medisch bijbaantje of korting op je bier. Ja, ook dat vinden wij zeer belangrijk. ;-) 

Wij hebben voor jou uitgebreid onderzoek gedaan en geven je een aantal tips die zorgen voor de perfecte start van je studie. Dat doen we aan de hand van vier thema’s. Dus, ben je uitgebrakt? Mooi, loop ze dan allemaal even langs en doe er je voordeel mee!
 

WONEN


 • Kamer gezocht? VvAA Ledemaatjes

Ben jij, net als duizenden andere studenten, op zoek naar een kamer of appartement in je nieuwe studentenstad? Dan kun je meteen gebruik maken van het VvAA-netwerk. Via de zogenoemde Ledemaatjes delen leden namelijk interessante woonruimtes, die vaak niet te vinden zijn via reguliere kanalen. Je vindt de advertenties niet alleen online, maar ook iedere maand in de Arts & Auto. Kun je lekker op de bank speuren naar je nieuwe stek.

Kamer gezocht? Goed geregeld met VvAA Ledemaatjes

 • Betaal jij teveel huur? Schakel een huurteam in

Heb je al een kamer? Dan is het verstandig om te checken of je niet teveel huur betaalt. In veel studentensteden zijn zogenoemde huurteams actief. Zij voeren speciale controles uit en helpen je om de huur omlaag te brengen als blijkt dat je teveel betaalt. En als je een onredelijke huisbaas hebt, kun je gewoon bij ons terecht. Als lid van VvAA stel je namelijk kosteloos je vragen aan iemand van de juridische helpdesk. We helpen je graag!

Tip: je bereikt de juridische helpdesk via 030 247 49 99 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.


 • Woonruimte na je studententijd? Schrijf je in bij Woningnet

Het duurt natuurlijk nog lang voordat je klaar bent met studeren, maar ooit wil je je studentenkamer verlaten. Logisch. Waarom we daar nu al over beginnen? Vaak moet je je aan het begin van je studie al inschrijven bij een woningcorporatie om jaren later kans te maken op woonruimte. Zo heb je misschien wel eens gehoord van WoningNet. Hier ligt de gemiddelde wachttijd voor een eigen woning of appartement in de Randstad rond de 10 jaar. Schrijf je dus maar snel in. ;-) Overigens zijn er ook andere partijen die woonruimte aanbieden aan starters. Het aanbod verschilt per stad, dus raadpleeg Google en meld je bij meerdere instanties aan.

GENIETEN


 • Stad leren kennen? Gebruik Instagram

Als je nog niet zo bekend bent in je nieuwe studentenstad, kan Instagram je helpen. Je kunt tegenwoordig namelijk hashtags volgen. Zo zie je binnen no-time welke accounts leuke dingen plaatsen over je stad. Wedden dat jij binnenkort de tofste kroegen weet te vinden? Daarnaast is het altijd slim om het platform In de buurt te volgen. Zij delen heel veel tips en zijn in bijna alle studentensteden van Nederland aanwezig!

Gebruik Instagram om je stad te leren kennen

 • Studentenkorting pakken? Bestel de Knaek

Zodra je weet welke plekjes je niet mag missen, is het verstandig om een Knaek aan te vragen. Een wat? Een Knaek dus. Dit pasje kost per jaar € 20,- en geeft je als student briljante kortingen. Bijvoorbeeld op bier en burgers. Maar ook op je sportspullen of een uurtje poolen. Per stad verschillen de kortingen, dus kijk ff goed waar jij geld op kunt besparen.

 • Fiets nodig? Goed(koop) geregeld

De fiets is voor veel studenten een onmisbaar voorwerp. Naar de universiteit, de kroeg of je vrienden. Je stalen ros is er altijd voor je. Maar waar vind je nou de perfecte fiets? We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

 • Student-Bike. Misschien ken je het concept: jij krijgt een gratis fiets terwijl je reclame maakt voor uiteenlopende campagnes. Hoe? Gewoon, door lekker te fietsen. Je komt in aanmerking als je gemiddeld 5 kilometer per dag fietst en in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag studeert.
 • Swapfiets. Deze heb je vast al eens gezien. Afgelopen jaar hebben maar liefst 50.000 mensen gekozen voor deze lease-fiets. Die met de blauwe voorband. Als student maak je al kilometers vanaf € 12,50 per maand. En bij problemen wordt je fiets binnen 12 uur op locatie gerepareerd. Of je krijgt meteen een nieuwe. 
 • Marktplaats. Ja, deze mag niet ontbreken. Wij begrijpen het namelijk best als je een ‘gewone’ fiets wilt. Marktplaats ken je natuurlijk wel, maar wij ontdekten iets handigs. Veel expats kopen voor een paar maanden een tweewieler en bieden deze vervolgens aan voor een paar tientjes. Zo kun je goedkoop een stadsfietsje scoren!

Fiets nodig? Goed(koop)geregeld

CARRIÈRE


 • Medische bijbaan? Uitzendbureau

Als student kun je best een extra zakcentje gebruiken. Daarom is het handig om op zoek te gaan naar een bijbaantje. Maar wat nu als je tegelijkertijd aan je cv kunt werken? Zoek een bijbaan in de zorg en je slaat twee vliegen in één klap. Er zijn verschillende uitzendbureaus die zich richten op baantjes in de zorg. Kijk bijvoorbeeld eens bij Medigo of Auxilio.

 • Werken aan je cv? Word lid

Natuurlijk zijn er meer manieren om aan je cv te werken. En dat terwijl je er ook plezier aan kunt beleven. Word bijvoorbeeld lid van een studievereniging en meld je aan als commissielid. Het is leerzaam, je bouwt snel een netwerk op en het staat dus goed op je cv. Bovendien ontvang je via je studievereniging vaak korting op studieboeken en weet je precies welke feestjes er op de agenda staan. Ook niet onbelangrijk.

Wil je naast al dat feesten ook nog wat aan sport doen? Neem dan een kijkje bij één van de vele studentensportverenigingen. Samen sporten is immers leuker en ook hier werk je snel aan je eigen netwerk. Ambieer je een bestuursfunctie? Doen! Want je raadt het al: ook dit staat erg goed op je cv. Let wel op: barhangen is geen sport :-)

Wil je weten hoe je bovenstaande tips in je cv verwerkt? Geen probleem. VvAA biedt je een gratis cv-check. Je maakt via de online kalender een afspraak, waarna een adviseur je cv telefonisch met je doorneemt.


VERZEKEREN


 • Goed verzekerd? Studentenpakket

Misschien voelde je ‘m al aankomen, maar we willen je er graag op wijzen dat het belangrijk is je goed te verzekeren aan het begin van je studententijd. Dan hoef je er daarna niet meer over na te denken.

Speciaal voor jou hebben we het studentenpakket ontwikkeld. Een aansprakelijkheids-, inboedel- en ongevallenverzekering in één pakket. En dat voor maar € 2,76 per maand. Het is dan ook niet voor niets de meest afgesloten verzekering door studenten. Waarom dit pakket handig is? Tijdens je coschappen of stage hoef jij je niet druk te maken om medische aansprakelijkheid. Maar ook als je per ongeluk een biertje omstoot over de laptop van je huisgenoot, is er niets aan de hand. En natuurlijk zijn de spullen in je kamer verzekerd. Ook wel zo fijn!

Bekijk het studentenpakket ▹