Inloggen
Doe de VvAAkantiecheck

Ready for take-off?

Geplaatst: 31-05-2018

Nog even buffelen voor je tentamen, die ene opdracht maken en dan kun je lekker op vakantie. Denk jij dat je er helemaal klaar voor bent? Het is altijd goed om nog even te checken of je alles wel écht geregeld hebt. Je wilt immers geen gezeur om een verlopen paspoort, ruzie met een buitenlandse maatschappij die jou een half uit elkaar vallende scooter verhuurt of hoge boetes omdat je ‘per ongeluk’ dat goedkope buskaartje vergat te kopen. Daarom deze handige checklist, zodat jij de ultieme vakantie beleeft.
 • Spreek een woordje over de grens met Duolingo

Ga je op vakantie naar een bestemming waar weinig Engels wordt gesproken? Installeer dan een paar weken voor je vertrek de app Duolingo op je telefoon. Met deze app leer je in no-time een aantal woorden in de taal van jouw keuze. Wat dacht je van Italiaans, Deens of Japans? En het mooiste: de app is he-le-maal gratis. Buona fortuna!

Je gegevens kloppen!
 • Auto huren? Dit moet je weten!

Als je een auto of scooter huurt, raden we je aan om goed de voorwaarden door te lezen. Neem daarnaast een tijdelijke verzekering en koop je eigen risico af. Dan weet je zeker dat je achteraf geen gezeur krijgt. Wil je extra zekerheid: maak foto’s van bestaande schades voordat je wegrijdt. Dit kun je later als bewijs gebruiken. Let trouwens op: schade aan een gehuurde auto of scooter valt NOOIT onder je reisverzekering.
Extra tip
Wil je nog meer tips voor het huren van een auto in het buitenland? Ervaren reizigster Henriëtte schreef een blog met handige tips. Zo huur jij gegarandeerd de perfecte auto!
 • Scoor een goedkoop vliegticket met Hopper

Wil je zeker zijn van de goedkoopste vliegtickets? Download dan vliegensvlug de app Hopper. Je geeft aan wanneer je op vakantie wilt en krijgt vanzelf een seintje wanneer je tickets moet kopen om het voordeligst uit te zijn. Via Google’s eigen platform Google Flights kom je trouwens ook een heel eind. Filter even op de goedkoopste tickets en voilà: je hebt een mooie deal te pakken.

Scoor een goedkoop vliegticket
 • Werken in het buitenland? Regel een ongevallenverzekering

Ga je dit jaar vrijwilligerswerk doen in het buitenland? Dan loop je het risico om bijvoorbeeld hiv-besmet te raken en mag je, in het ergste geval, je vak niet meer uitoefenen. De VvAA ongevallenverzekering dekt ook deze specifieke beroepsrisico’s, zodat jij kunt genieten van je buitenlandervaring zonder zorgen. Let op! Een ongevallenverzekering keert niet uit bij invaliditeit door gevaarlijke sporten.
Extra tip
Wist je dat je bij VvAA voor maar € 2,76 per maand al een ongevallenverzekering hebt en er dan nog twee verzekeringen bij krijgt? Het is niet voor niets het meest gekozen pakket onder studenten.
 • Neem zonnebrand mee

Ja, het is een open deur, maar we trappen hem met liefde voor je in: neem voldoende zonnebrand mee. En niet zomaar zonnebrand. Nee, ga voor een factor 50. Waarom? Als Nederlanders zijn we weinig zon gewend en hebben we een lichte huid. Je kunt beter met een hoge factor beginnen en daarna afbouwen, dan terug te keren naar je hotel als kreeft.
Extra tip
Blijkbaar werken niet alle zonnebrandsprays even goed… Even extra checken dus wanneer je zonnebrand koopt!
 • Weinig geld? Regel een gegarandeerde lift

Wil je minder ver op vakantie, omdat je bijvoorbeeld even zonder geld zit? Dan is BlaBlaCar jouw redding. Hoe het werkt? Simpel, je rijdt met iemand anders mee naar een bestemming naar keuze en deelt zo de kosten. Per rit staat aangegeven wat je betaalt en of de chauffeur van een praatje houdt. Niet alleen goedkoop, maar ook nog erg gezellig. Zie het als een gegarandeerde lift, maar dan zonder smekend kijken naar voorbijgangers. ;-)

Regel een gegarandeerde lift
 • Voorkom problemen met je paspoort

Check ver voor je vakantie niet alleen of je paspoort nog geldig is, maar vergeet ‘m ook niet meteen in je tas te stoppen. Toch met je vermoeide kop (we snappen dat je écht toe bent aan vakantie) laten liggen op tafel? Op de meeste vliegvelden kun je bij de Koninklijke Marechaussee een noodpaspoort aanvragen. Kosten: € 47,50. Besparing: heel veel stress.
Extra tip
Wil je meer weten over een noodpaspoort? En wil je precies weten waar je er eentje kunt aanvragen? De Rijksoverheid vertelt het je! 
 • Neem een leeg flesje mee

Stop altijd een leeg flesje in je handbagage. Zonder vloeistof kom je er namelijk prima mee door de douane. En daarna kun je overal weer genieten van heerlijk helder kraanwater. Hoef je geen dure fles Spa te kopen voor in het vliegtuig. Let wel even op of het water uit de kraan op jouw bestemming goed te drinken is. Vraag het iemand voor de zekerheid!

Neem een flesje mee
 • Op vakantie buiten Europa? Extra checks

Ga je buiten Europa op vakantie? Dan moet je even een paar extra dingen checken. Standaard kun je namelijk met je betaalpas alleen betalingen doen binnen Europa. Dit kun je gelukkig makkelijk (en gratis) aanpassen bij je bank. Daarnaast ben je via je reisverzekering meestal alleen gedekt binnen Europa. Regel op tijd bij je verzekeraar dat je over werelddekking beschikt. Of kies voor een VvAA reisverzekering: dan krijg je dat gewoon standaard.
Extra tip
Zei er iemand standaard werelddekking? Tuurlijk, bij de VvAA reisverzekering hoef je je daar niet druk over te maken. Wil je op reis je schade melden? Stuur ons een appje of bel voor meer informatie: 06 57 32 31 38.
 • Op reis en COVID-19

Hoe zit het met reizen en het coronavirus? Wat wordt er vergoed door de reisverzekering? En met welke kleurcodes mag je naar het buitenland reizen? Vind het antwoord op al je COVID-vragen
 • Niet verplicht, wel handig: annuleringsverzekering

Waarschijnlijk weet je dit wel, maar toch willen we je er graag even extra aan herinneren: een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar in sommige situaties wel erg fijn. Als er een familielid of goede vriend komt te overlijden bijvoorbeeld. Of als je zelf ineens ziek wordt. Afhankelijk van je dekking krijg je je reissom geheel of gedeeltelijk retour.
Extra tip
Extra handig: als je een VvAA reisverzekering afsluit, kun je daarbij meteen een annuleringsverzekering afsluiten. Dan ben je écht helemaal klaar voor je vakantie.
Handig: ben je op reis en heb je schade? Stuur ons een bericht via WhatsApp op 06 57 32 31 38. Uiteraard helpen we je helemaal gratis.

We gaan altijd zorgvuldig om met de gegevens die je ons verstrekt, ook via WhatsApp. Wil je weten wat VvAA allemaal doet om jouw persoonsgegevens te beschermen? Check dan eens ons privacybeleid.

Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email