Inloggen

10 manieren om de 23e van juli te overleven

Geplaatst: 19-07-2018

We kennen het gevoel allemaal. De laatste week voordat stufi weer gestort gaat worden. Vooral de laatste dag: hoe kom je de 23e door met je laatste geld? Ga nog even op zoek naar kleingeld achter je kast of tussen de bank, dan voorzien wij je van een aantal praktische tips. En dat iedere 23e van de maand! Samengesteld door studenten, voor studenten. Welke tips kun jij afvinken? Of heb je nog aanvullingen? Laat het ons weten!

  1. Gebruik een app voor het beheren van je maandelijkse in- en uitgaven. Op deze manier zie je makkelijk waar je geld naar toe gaat en waar je te veel geld aan uitgeeft! Handige apps zijn BUDGTWally en Spendee.
  2. Ga een middagje shoppen bij Aldi of Lidl en koop daar alleen aanbiedingen. Je geeft niet alleen minder geld uit, maar het is er ook nog eens lekker koel. Bespaar je weer geld op ijsjes ;)
  3. Leng je douchegel en shampoo aan met water. Dan doe je er net even wat langer mee. En je wordt er alsnog schoon van.
  4. Ga gezellig een weekje met je ouders mee op vakantie. Scheelt een hoop geld en je ouders vinden het leuk om je ook weer eens te zien.
  5. Ga housesitten bij mensen die op vakantie gaan, tegen kost en inwoning. Jij woont een paar weken luxe, de vakantiegangers zorgen voor het eten. In ruil hebben zij een bewoond huis (dus minder risico op inbraak) en een oppas voor huisdieren en plantjes.
  6. Download de ‘Slim koken’-app. Deze heeft een handige restjesfunctie en een bewaarfunctie die waarschuwt hoe lang je iets kunt bewaren.
  7. Picknick in het park met je vrienden/ huisgenoten. Iedereen neemt iets te eten of te drinken mee. Zo heb je voor weinig geld een complete maaltijd. En een gezellige avond!
  8. Ga antikraak wonen. Je moet misschien wat vaker verhuizen, maar je zit vaak voor weinig geld op prima locaties.
  9. Ga online op zoek naar prijsvragen. Vaak zijn er leuke goodies en uitjes te winnen. 
  10. Drink een dagje alleen maar kraanwater. Goedkoper kun je niet drinken. Goed voor je gezondheid en voor het milieu. 
10 manieren om de 23e van juli te overleven
Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email