Inloggen

Lekker eten als student

Geplaatst: 17-05-2018

De 24ste van de maand, de dag waarop Ome DUO weer het nodige geld op je rekening stort. Een opgeluchte zucht ontsnapt en je vraagt je af hoe je de afgelopen dagen toch hebt kunnen overleven. Elke maand probeer je zuiniger te leven, maar vanaf de 18e verandert je gevarieerde voedselpatroon naar knakworstjes en boterhammen met pindakaas. Gelukkig heb ik een paar makkelijke oplossingen om dit te voorkomen en zodat je meer dan een paar euro overhoudt aan het einde van de maand!
 

Tip 1: Thuisthuis

Ik ga niet elk weekend meer naar huis (lees: eens in de drie maanden), maar naast dat ik het gezellig vind om met mijn zus bij te praten of met de hond van mijn vriendje te knuffelen, is het ook nog eens hartstikke handig! Allereerst kookt mijn moeder standaard mijn lievelingseten, omdat ze zo blij is dat haar dochter vanuit het oosten huiswaarts is gekeerd. Daarnaast hebben mijn ouders altijd een voorraadkast waar je U tegen zegt. Dus als ik zondagavond richting het station vertrek, krijg ik zo'n grote tas met voedsel mee, daar kan ik al mijn huisgenootjes mee voeden.

Ga dus lekker even langs je ouders. Zo eet je het hele weekend lekker en gratis én krijg je ook nog een overlevingspakket mee naar huis. Win-win! 
 

Tip 2: Pannenkoekendieet

Heb je de bodem bereikt, moet je die laatste dagen van de maand nog doorbrengen met een paar euro en heb je echt geen eten meer in huis? Dan is deze tip de uitkomst. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd maar het is een ding onder studenten: het pannenkoekendieet.

Het goedkoopste, best vullende, makkelijkste en niet geheel onbelangrijk, lekkerste gerecht die van de pannenkoek!. Twee tijdens het ontbijt, twee à drie mee voor lunch, misschien nog eentje tussendoor en uiteindelijk vier als avondeten. Met tien pannenkoeken op een dag zou je ‘s avonds met een verzadigd gevoel (let op: een gevoel van misselijkheid is niet uitgesloten) in slaap moeten vallen.

Na uitvoerig onderzoek heb je de keuze tussen de kant-en-klare pannenkoeken en zelf-bak pannenkoeken. Kant-en-klare pannenkoeken kosten bij de Albert Heijn €1,15 voor 10 stuks en hoeven maar 25 seconden in de magnetron, ideaal! Wil je toch de keukenprins(es) uithangen, dan koop je een mix voor 11 pannenkoeken (à €1,05), waar je alleen water aan hoeft toe te voegen. Ga je voor een beetje luxe, dan gooi je een pot stroop voor maar €0,84 in je mandje. Even snel gerekend kun je dan zo’n drie dagen leven op pannenkoeken met stroop voor €3,99!

Extra tip: doe dit niet langer dan drie dagen als je niet wilt veranderen in een pannenkoek. 
 

Tip 3: Google is je grootste vriend

Gelukkig leven we in een wereld met internet, social media en Google. Voor goedkope en lekkere recepten kun je daarom natuurlijk ook gewoon het internet afstruinen. De meest bekende website, vol met recepten speciaal voor studenten en bedacht door een student, is www.gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. Daarnaast gebruik ik vaak www.lekkerensimpel.nl als ik geen inspiratie heb voor het avondeten, maar wel lekker en redelijk snel wil eten. Oh, en vergeet www.tasty.co niet! Hier kun je uren aan filmpjes bekijken van recepten met óf heel veel kaas óf heel veel chocola. Genoeg inspiratie zou ik zeggen!

Naast recepten kun je ook terecht op www.supermarktaanbiedingen.com. Deze website houdt alle aanbiedingen in supermarkten voor je bij. Je kunt filteren op producten of winkels, zodat je alle kortingen in één overzicht krijgt. Ook niet geheel onbelangrijk: bier! Op de website www.biernet.nl staan alle kratjes bier die deze week in de aanbieding zijn. 
 
Mogen deze tips je nog steeds niet door de maand helpen, ga dan aan de slag bij de Domino’s. Waarom? Als werknemer betaal je helemaal niets voor je favoriete pizza!

Jamila de Jong
Jamila de Jong
Ik ben Jamila de Jong en ik ben 21 jaar oud. Ik woon in Enschede en ik zit in het derde jaar van Technische Geneeskunde. Verder houd ik van dansen, koekjes bakken en ga ik graag naar concerten of festivals. Mijn grote dromen zijn om later in Amsterdam te gaan wonen, een reisprogramma te presenteren en een kookboek uit te brengen!

Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email