Inloggen10 bespaartips voor
je bankrekening


Hoe overleef je de dure wintermaanden?

Haal die foute kersttrui maar uit de kast, want de feestdagen staan weer voor de deur. Een tijd van veel eten, drinken, cadeautjes geven (en niet te vergeten krijgen!) en vele borrels en diners. Zoveel gezelligheid brengt helaas ook  de nodige kosten met zich mee. Om jou toch zo voordelig mogelijk de feestdagen te laten trotseren, hebben wij wat handige tips op een rijtje gezet om geld te besparen. 

Recycle je oude cadeaus

Iedereen heeft wel eens een cadeau gekregen dat nog steeds ergens in de kast stof staat te vangen. Een ‘hip’ woonaccessoire dat niet helemaal in jouw kamer past of de minder lekkere douchegel. Let’s safe the planet en hergebruik wat van je oude cadeaus. Scheelt jou geld en wie weet maak je er iemand anders heel blij mee!

Recycle je oude cadeaus

Gratis vuurwerk

Veel geld uitgeven aan duur vuurwerk is toch helemaal niet nodig! Laat je buren lekker de portemonnee trekken en geniet ondertussen van wat zij de lucht inschieten. Wij garanderen je: het uitzicht is net zo mooi!

Organiseer een vreetfeestje

Gezellig samen eten hoeft niet per definitie veel geld te kosten. Verdeel verschillende gerechten en laat iedereen zelf hapjes maken en meebrengen. Zo maak je het zo duur als je zelf wilt, zonder dat mensen door hebben dat je eigenlijk even geen cent te makken hebt.

Tip: laat mensen wel van te voren aangeven wat ze gaan maken. Zit je straks niet een heel diner lang alleen tomatensoep en stokbrood te eten ;-)

Free food

Eten is fijn. Gratis eten is nóg fijner. Bestel gratis proefpakketjes van verschillende merken. Zo eet je voor bijna niets weer eens lekker wat anders!

Free food

Tassen vol voedsel met korting

Leftovers klinken misschien niet geweldig, maar dat is het bij Too Good To Go wel! In de app zie je welke etenswaren op welke plek worden aangeboden. Zo scoor jij voordelig een volle tas met eten van winkels die het anders zouden weggooien. Een echte win-win situatie dus!

Goedkope ontbijtjes scoren

Ontbijten hoeft niet duur te zijn en een ontbijtje bij de HEMA of IKEA is dat al helemaal niet! Kom je voor 10.00 uur, dan scoor je voor een prikkie een lekker broodje en croissantje mét natuurlijk een kopje koffie. Winning!

Check je abonnementen

Ontvang je iedere week  de Donald Duck op je mat? Of heb je nog steeds in je eentje een abonnement bij Netflix? Hartstikke leuk natuurlijk, maar je bankrekening is daar iets minder blij mee. Check of je met huisgenoten je Netflix of Spotify kunt delen. En wat dacht je van een abonnement opzeggen? December is dé maand om weer even kritisch te kijken naar wat er iedere maand van je rekening wordt afgeschreven.

Check je abonnementen

Verkoop je spullen via Marktplaats

We kennen Marktplaats allemaal en toch vergeten we soms hoe chill deze website is. Waar verkoop je anders zo snel en makkelijk je spullen? Maak eens een rondje door je (studenten)huis en check welke spullen jij al een tijdje niet hebt gebruikt. Levert weer mooi wat geld op in deze dure maand!

Tip: kijk wel even goed welke spullen van jou zijn. Straks heb je een boze huisgenoot aan je deur, omdat je zijn of haar bestekset voor vijf euro hebt verkocht.

Scoor een goedkope outfit

Een fashionable look hoeft niet duur te zijn. Een gala-outfit kun je namelijk ook gewoon huren! Zo heb je al een mooi maatpak of charmante jurk voor slechts een paar tientjes. En niemand hoeft natuurlijk te weten dat je het niet in je kledingkast hebt liggen;-)

Kies een unieke zorgverzekering

Ook als student ontkom je er niet aan: de zorgverzekering. Wij snappen dat je niet van financiële verrassingen houdt. Je hebt immers geen dikke spaarrekening als student. En daarom is er dit jaar voor het eerst de VvAA studenten zorgverzekering. Uniek is dat je geen eigen risico betaalt en ook nog eens zelf kiest bij welke zorgaanbieder je terecht wilt. Geen eigen risco? Ja, je lees het goed. We hebben namelijk een speciale optie ontwikkeld, waarmee jij je eigen risico afdekt. Weet je in ieder geval zeker dat je lekker het nieuwe jaar in gaat.

Kies een unieke zorgverzekering