Inloggen

Geld besparen: 7 tips

Gat in je hand?

Sparen in tijden van COVID-19 gaat je misschien al wat makkelijker af dan in het pre-coronatijdperk. Heb jij tóch wat extra hulp nodig? No stress, wij zetten 7 tips voor een zuiniger (maar wel leuk!) leven voor je op een rij.


1. Ga voor duurzaam én goedkoop

Het leven is eigenlijk vrij simpel: als je niet eet, dan ga je dood. Maar te veel geld uitgeven aan eten wil je als student natuurlijk ook niet. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg manieren om goedkoop aan een lekker maaltje te komen. Via de app Too Good To Go bemachtig je aan het einde van de dag met een flinke korting het overtollige voedsel van onder andere bakkerijen. Zo scoor jij voordelig een box met lekkere snacks en ga je tegelijkertijd voedselverspilling tegen En wist je dat je op de website Gratis.nl proefmonsters voor helemaal noppes kan scoren?


2. Goedkope boodschappen? Check de folders

Als we Wikipedia mogen geloven, heeft Nederland 22 verschillende supermarkten. Het toeval wil dat iedere week wel minstens één supermarkt een voordelige bieraanbieding heeft. Het biertje met korting tijdens jouw vrijmibo na een week (online) college, stage of coschappen smaakt dan éxtra lekker. En als de houdbare producten zoals shampoo, tandpasta en wasmiddel in de bonus zijn: INSLAAN! Folders doorspitten om dit soort aantrekkelijke voordeeltjes te lokaliseren, is zo'n gek idee nog niet. Binnen de kortste keren ben je net als Michelle een echte couponkoning(in).

Bonustip: Download de reclamefolder-appscroll vanuit je luie stoel langs alle aanbiedingen en bepaal naar welke winkels je moet. Is de shoproute bekend? Stap dan snel op je fiets! Zo is koopjesjagen ook nog goed voor je conditie.


3. Gadgets? Studentenkorting!

Wist je dat je bij een groot aantal webshops studentenkorting krijgt? Neem eens een kijkje op StudentBeans en kijk of je jouw gadget met korting kan krijgen. Droom je al langer over een smartwatch om al je stappen bij te houden tijdens een wandeling? Of heb je een nieuwe jeans nodig? Check of jouw webshop in de lijst staat en scoor je online aankoop met studentenkorting. Toch fijn om nog student te zijn hè?

Bonustip: Houd onze pagina met ledenvoordeel in de gaten! Er staan ook vaak leuke acties en voordelen op voor jou als student.

math problem


4. Bierkrat over? Hergebruiken

Gebruik je lege bierkratten als appeltje voor de dorst: breng ze in de laatste week voordat Ome DUO je rekening spekt in een keer terug naar de Appie. Zo kom je het einde van de maand weer door. En wist je dat je een bierkrat ook prima kunt gebruiken als stoel, bijzettafel of tv-meubel? Lekker praktisch! Staat er inmiddels een hele verzameling kratten in de tuin? Maak er dan een fijne loungebank of pils-troon van. Als opbergmeubel is het bierkrat ook bij uitstek geschikt. Niets is te gek! Sloop de binnenkant eruit, verf het geheel in je favoriete kleur, bevestig er wieltjes onder: laat je creativiteit de vrije loop. Scheelt je ook weer een online bestelling bij een van de meubelgiganten. 


5. Scoor en verkoop spulletjes op Marktplaats

Iedereen kent Marktplaats als advertentiesite waar je snel en goedkoop nieuwe (of gebruikte) spullen aanschaft of in no time je eigen afdankertjes kwijtraakt. Het is een kleine moeite om eens in de zoveel tijd kritisch door je inboedel heen te gaan om te checken of het tijd is om van dingen afscheid te nemen. Zo maak jij iemand anders blij met jouw vintage walkman en verdwijnt tegelijkertijd bij iedere transactie weer een klein stukje van jouw studieschuld.


6. Goedkoop verzekerd? Verzekeringspakket voor studenten

Als student is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar kan grote (financiële) gevolgen hebben. Natuurlijk betaal je het liefst een zo laag mogelijke premie. Daarom ontwikkelden wij speciaal voor jou het verzekeringspakket voor studenten. Vanaf € 2,76 per maand krijg je van ons maar liefst drie verzekeringen in één pakket: een aansprakelijkheids-, inboedel- en ongevallenverzekering. Topdeal, toch? Benieuwd waar je wel en niet voor verzekerd bent? Lees ons blog over ‘Verzekeren'.

Bonustip: Heb jij jouw inboedel goed verzekerd? Check ons verzekeringspakket voor studenten. Vanaf € 2,76 per maand krijg je van ons maar liefst drie verzekeringen in één pakket, waaronder een inboedelverzekering. Ook dat scheelt in jouw maandelijkse  kosten!


7. Krijg inzicht in je financiën

Heb je na al deze tips nog steeds geld tekort? Misschien is het tijd om een blik te werpen op je inkomsten en uitgaven. Kruip achter je laptop en stoei een paar uurtjes met Excel. Zet een overzicht in elkaar van je financiën en maak de balans op. Wil je direct inzicht in je uitgaven en inkomsten? Bij veel banken kun je labels toevoegen aan jouw transacties. 

Bonustip: Maak verschillende ‘potjes’ in jouw mobiel-bankieren-app. Stort direct nadat jij je stufi of salaris hebt gehad een vast bedrag in elk ‘potje’. Nieuwe schoenen? Betaal ze uit je potje ‘kleding/gadgets’. Je Netflix-abo? Betaal dit uit je potje ‘ontspanning’!


Bespaar, maar vergeet niet te genieten!

Tijdens COVID-19 sta je niet meer wekelijks in de kroeg en maak je minder of geen uitstapjes. Dan is dit dé tijd om te starten met sparen. Maar gun jezelf ook een ontspanmoment en geniet van een wandeling. Support your locals! Haal een koffie to go of een broodje tijdens je lunchwandeling.