Inloggen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geld besparen

 

GAT IN JE HAND? WIJ HEBBEN DE OPLOSSING


  • Honger maakt rauwe bonen zoet? Ga voor duurzaam en goedkoop

Het leven is eigenlijk vrij simpel: als je niet eet, dan ga je dood. Maar te veel geld uitgeven aan eten wil je als student natuurlijk ook niet. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg manieren om goedkoop aan een lekker maaltje te komen. Via de app Too Good To Go bijvoorbeeld, kun je aan het einde van de dag tegen een flinke korting het overtollige voedsel van bakkerijen, hotels supermarkten en restaurants bemachtigen. Zo scoor jij voordelig een volle tas met eten en ga je tegelijkertijd voedselverspilling tegen! En voor de delicatessen op de website Gratis.nl betaal je zelfs helemaal noppes. Waar wacht je nog op?

  • Goedkope boodschappen? Check de folders

Als we Wikipedia mogen geloven, heeft Nederland 23 verschillende supermarkten. Het toeval wil dat iedere week wel minstens één supermarkt een voordelige bieraanbieding heeft – en de gemiddelde student houdt wel van een gele rakker. En als de houdbare producten zoals shampoo, tandpasta en wasmiddel in de bonus zijn: HAMSTEREN! Folders doorspitten om dit soort aantrekkelijke voor­deeltjes te lokaliseren, is zo gek nog niet. Binnen de kortste keren ben je net als Missy een echte couponkoning(in).

Tip: Download de reclamefolder-app. Zo scroll je vanuit je luie stoel langs alle aanbiedingen en bepaal je naar welke winkels je moet. Is de shoproute bekend? Stap dan snel op je fiets! Zo is koopjesjagen ook nog goed voor de lijn.


math problem
  • Goedkoop buiten de deur? Check HEMA en IKEA

Je kent de HEMA misschien al van hun snelle fotoservice en enorme aanbod gezellig vorm­gegeven kantoorartikelen. En als je niet ooit in je studententijd een KALLAX-kastje in je bezit hebt gehad, dan hoor je er toch echt niet bij? Maar wist je dat je bij de meeste HEMA- en IKEA-filialen ’s ochtends ook kunt aansluiten voor het ontbijt? Bij IKEA voorzie je jezelf voor € 1,50 van een kopje koffie en een vers croissantje en bij HEMA krijg je voor € 0,50 extra ook nog een glas verse jus d’orange, jam en een broodje ei. Topdeals, denken wij! 

  • Bierkrat over? Hergebruiken

Je kunt je lege bierkratten natuurlijk gebruiken als appeltje voor de dorst: breng ze in de laatste week voordat Ome DUO je rekening spekt in een keer terug naar de Appie. Zo kom je het einde van de maand weer door. Maar wist je dat je een enkel bierkrat ook goed kunt gebruiken als stoel? Zo heb je in een handomdraai genoeg zitruimte op je huisfeestje én hoef je niet op te staan om een nieuw biertje te pakken. Alleen maar voordelen dus! En heb je inmiddels een hele verzameling kratten in de tuin staan? Maak er dan een lekkere loungebank of pilstroon van. Als opbergmeubel is het bierkrat ook bij uitstek geschikt. Niets is te gek! Sloop de binnen­kant eruit, verf het geheel in je favoriete kleur, bevestig er wieltjes onder: laat je creativiteit de vrije loop! Dit alles scheelt je ook weer een bezoekje aan de meubelboulevard. 

  • Verhuizen? Scoor en verkoop spulletjes op Marktplaats

Iedereen kent Marktplaats als advertentiesite waar je snel en goedkoop nieuwe (of gebruikte) spulletjes aanschaft of in no time je eigen afdankertjes kwijtraakt. Het is een kleine moeite om eens in de zoveel tijd kritisch door je inboedel heen te gaan om te checken of het tijd is om van dingen afscheid te nemen. Zo maak jij iemand anders blij met jouw vintage walkman en verdwijnt tegelijkertijd bij iedere transactie weer een klein stukje van jouw studieschuld.

Tip: heb jij jouw inboedel goed verzekerd? Check hier ons verzekeringspakket voor studenten. Vanaf € 2,76 per maand krijg je van ons maar liefst drie verzekeringen in één pakket, waaronder een inboedelverzekering. Ook dat scheelt in jouw maandelijkse kosten!

  • Netflix en chill? Deel je abonnementen met je huisgenoten

Iedereen heeft wel eens zo’n avondje dat je alleen maar op de bank wil liggen met pizza en een lekkere serie aan. En muziek luisteren zonder reclame tussendoor: dat is toch echt de droom? Bovendien is ontbijten met een krantje ook zeker niets om je voor te schamen. Als je huisgenoten hebt, is het daarom onzin dat iedereen een apart abonnement heeft voor Netflix, Spotify of je favoriete (roddel)blad of vaktijdschrift. Onze tip: deel één abbo met z’n allen!

  • Kledinggekkie? Leen bij de bieb

Ook op kleding kan zelfs het meest koopzieke kledinggekkie een hoop geld besparen. Een mooi duurzaam initiatief is LENA the fashionlibrary: de kledingbibliotheek waar je kleding van opkomende designers, duurzame labels en de mooiste vintage kunt lenen én kopen. LENA heeft een vestiging in Amsterdam en leverpunten in Utrecht, Den Haag en Arnhem. Voor een paar euro verzendkosten bezorgen ze de kleding ook gewoon bij je thuis. Zo kun je wel regel­matig wat nieuws dragen, maar ben je tegelijkertijd duurzaam (en spaarzaam) bezig.

  • Nieuw kapsel? Studentenkapper

Een fresh new haircut hoeft geen vermogen te kosten. Laat je haar knippen door een student van de kappersopleiding en je bent voor een paar tientjes klaar. Wees ook vooral niet bang dat je als een slecht gekapte vogelverschrikker naar huis gaat, want er is altijd een docent in de buurt die de boel in de gaten houdt. En ben je van huis uit een echte avonturier? Word dan haarmodel! In dat geval betaal je helemaal niets. Zorg van tevoren dan wel voor de garantie dat jouw kapper eventuele misstappen voor je corrigeert.

Tip: ook studenten tandheelkunde en fysiotherapie hebben proefkonijnen nodig dus waarom laat je je gebit en je spieren niet eens door hen onder handen nemen.

kapper
  • Goedkoop verzekerd? Verzekeringspakket voor studenten.

Als student is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar kan grote (financiële) gevolgen hebben. Maar je wil natuurlijk het liefst een zo laag mogelijke premie betalen. Daarom hebben wij speciaal voor jou het verzekeringspakket voor studenten ontwikkeld. Vanaf € 2,76 per maand krijg je van ons maar liefst drie verzekeringen in één pakket: een aansprakelijkheids-, inboedel- en ongevallen­verzekering. Topdeal, toch? Benieuwd waar je wel en niet voor verzekerd bent? Lees ons blog over ‘Verzekeren'.