Inloggen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dop jij je eigen boontjes? 

Yes, je studententijd gaat nu echt beginnen! Je bent toegelaten tot je opleiding, hebt misschien het ouderlijk nest wel ingeruild voor een brakke studentenkamer en hebt je wellicht al aangemeld bij een studie- of studentenvereniging.

Nieuwe indrukken komen van alle kanten op je af en dat kan soms best spannend zijn. Maar jouw studententijd wordt vooral een ervaring om nooit te vergeten! Het studentzijn brengt natuurlijk wel (nieuwe) verantwoordelijkheden met zich mee. Ben jij er klaar voor om je eigen boontjes te doppen? In deze driedelige blogserie geven wij jou tips om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden.

Ben je nog geen lid? Een lidmaatschap is gratis!

Word lid ▹

Verzekeren


Wat is een verzekering nou eigenlijk? En waar ben je precies voor verzekerd als je een aansprakelijkheids-, inboedel- of ongevallenverzekering afsluit? Dat leggen wij je graag in een notendop uit aan de hand van een aantal voorbeeldverhalen.

Geld besparen


Als student besteed je natuurlijk het liefst zo min mogelijk geld aan vaste lasten als huur en verzekeringen, zodat je meer knaken overhoudt om uit te geven aan leuke dingen. In deze blog geven wij je een aantal handige tips om goedkoper én duurzamer te leven.

Op kamers


Of je nu staat te popelen om ‘thuis-thuis’ te verlaten of het liefst nog zo lang mogelijk bij pap en mam wil blijven hangen: beide mogelijkheden hebben voor- en nadelen. Verschillende zaken zijn van invloed op de keuze om wel of niet het huis uit te gaan. In deze blog zetten we de belangrijkste dingen voor je op een rijtje.