Inloggen

Boekentips van Roos

Geplaatst: 18-03-2019

Lezen? - I love it! Naast studeren en andere activiteiten schiet het er toch vaak bij in. Toch probeer ik mezelf er regelmatig aan te herinneren om een boek te halen uit de bieb, uit de boekenwinkel of gewoon uit de kast van mijn ouders; om weer even weg te dromen in verhalen in plaats van de studiestof. Dit bracht me op het idee om in een blog te delen welke boeken mij heel erg zijn bevallen. Het waren er nogal veel, maar ik heb er een paar geselecteerd. Bijna alle boeken zijn zowel in het Engels als in het Nederlands te lezen. 

The Endgame

The Endgame serie | James Frey
Dit is echt een aanrader als je van raadsels, conspiracy theories en geschiedenis houdt. De serie bestaat uit drie boeken. Samengevat gaat het over twaalf bloedlijnen waarvan twaalf aangewezen personen de strijd aangaan om de zogeheten ‘Endgame’ te winnen, die verzonnen is door de makers van de mensheid. Dit gaat gepaard met bondgenootschappen, wantrouwen, vertrouwen en strijd (tot de dood toe). Wie wint, zal de bloedlijn redden.

Zoals de flaptekst zegt: Play, Survive, Solve…. People of the Earth…. The Endgame has begun..

Overigens is het leuke aan dit boek dat er ook voor de lezer raadsels in staan. En daar kun je zelfs prijzen mee winnen!


Not if I see you first

Not if you see first | Eric Lindstrom
Dit vond ik een heel bijzonder boek, omdat je een kijkje krijgt in het leven van een blind meisje. Ondanks dat ze niet kan zien, kijkt ze toch dwars door je heen. Ze staat stevig in haar schoenen en ze loopt het liefst elke dag hard. Ook wil ze niet dat mensen haar anders behandelen. Daarom heeft ze haar eigen regels opgesteld. Mensen mogen haar niet bedriegen, niet raar doen en er zijn geen tweede kansen. Verraad is onvergefelijk. Mensen die zich niet aan de regels houden negeert ze keihard. Dit blijkt lastiger dan ze denkt (al helemaal als haar ex-vriendje weer opduikt). En ook het verwerken van haar vaders dood blijkt lastiger dan ze had verwacht.


We were liars

We were liars | Emily Lockhart
Dit is een boek vol mysterie. Het gaat over een meisje dat met haar familie elke zomervakantie op hun familie-eiland doorbrengt. Er is iets gebeurd, maar door geheugenverlies kan ze zich niet meer herinneren wat dat is. Er komen steeds flarden van herinneringen terug, maar niemand wil haar vertellen hoe het echt zit. Ze komt er beetje bij beetje achter dat niet alles zo onschuldig is als het lijkt.

Een stukje van de flaptekst:
Lees dit boek.
En als iemand vraagt hoe het eindigt?
Lieg.


The sun is also a star

The sun is also a star | Nicola Yoon
Dit is een romantisch boek, met een bijzondere twist. Je denkt constant te weten wat er gebeurt, maar elke keer gaat het toch weer heel anders dan je zou verwachten. Het gaat over een jongen en een meisje die elkaar per toeval in een platenzaak ontmoeten. Natasha gelooft in de feiten en in de wetenschap. Niet in het lot. Daniël probeert al zijn hele leven aan de hoge verwachtingen van zijn ouders te voldoen, terwijl hij eigenlijk liever zijn eigen pad trekt. Nadat hij Natasha heeft ontmoet, valt hij als een blok voor haar. Maar zij heeft geen behoefte aan een ware liefde. Al helemaal niet op de dag dat zij met haar familie wordt uitgezet naar Jamaica.


Naast bovenstaande boeken heb ik natuurlijk nog veel meer boeken op mijn lijstje met aanraders staan. Ik kan helaas niet alles uitwerken in deze blog. Toch wil ik nog een paar titels met jullie delen: The Stormlight Archive (fantasie), Eleanor&Park (romantiek), Bodyguard (spanning), Touching Juliette (science fiction) en The one memory of Flora Banks (geheugenverlies). Ik hoop dat er nieuwe leesinspiratie is opgeborreld en dat de boekenkast, de bibliotheek of de boekenwinkel de komende tijd weer druk bezocht worden.

Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email

Roos Ritmeester
Roos Ritmeester

Ik ben Roos Ritmeester, 19 jaar en ik zit in het eerste jaar van de studie Gezondheidswetenschappen in Amsterdam. Ik reis op het moment nog heen en weer, maar hoop uiteindelijk op kamers te gaan. Naast mijn studie vind ik het leuk om nieuwe dingen te ontdekken, muziek te maken, te sporten en met vrienden af te spreken. Ik zal vooral schrijven over mijn studie en dingen rondom het leven van een student.