Inloggen

Reisverzekering

Veelgestelde vragen

1. Zijn medische kosten altijd verzekerd?

Nee, medische kosten zijn niet altijd standaard verzekerd. Voor de doorlopende reisverzekering kunt u ervoor kiezen om medische kosten als aanvullende dekking mee te verzekeren. Wij vergoeden dan de medische noodzakelijke kosten die niet door uw zorgverzekering worden vergoed.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

2. Ben ik ook verzekerd bij een negatief reisadvies?

Wilt u een vakantie plannen of hebt u een vakantie gepland? Dan doet u er goed aan het reisadvies voor uw bestemming in de gaten te houden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor elke bestemming reisadviezen op rijksoverheid.nl. Bij een negatief reisadvies vanuit het Miniserie van Buitenlandse Zaken is uw reis niet verzekerd.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

3. Waar bent u verzekerd?

Wij bieden de keuze uit een dekking in:

 • Europa of;
 • de hele wereld.

Bij de annuleringsdekking geldt altijd standaard werelddekking. Als hulpverlening voor uw auto in het buitenland is meeverzekerd, is de dekking geldig in de landen die op de groene kaart (het internationale verzekeringsbewijs) staan genoemd en niet zijn doorgehaald. Check voordat u een reis boekt of vertrekt altijd het reisadvies vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In landen of gebieden met een negatief reisadvies bent u namelijk niet gedekt.

 


Is dit een antwoord op uw vraag?  

4. Wie zijn verzekerd met de doorlopende reisverzekering?

De doorlopende reisverzekering kan worden afgesloten voor:
 • u als de verzekeringnemer;
 • u en uw partner;
 • u en uw kinderen;
 • u, uw partner en kinderen.
Met partner bedoelen wij uw echtgenoot, echtgenote, geregistreerd partner of degene met wie u duurzaam samenwoont. Als de verzekerden afzonderlijk met vakantie gaan, is de verzekering ook geldig.

 

Welke kinderen zijn verzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Met kinderen bedoelen wij minderjarige en meerderjarige ongehuwde kinderen die bij u inwonen of voor een studie uitwonend en niet samenwonend zijn. En ook ongehuwde kinderen die permanent in een zorginstelling verblijven of begeleid wonen. Dit kunnen eigen en geadopteerde kinderen, pleeg- en stiefkinderen zijn en is niet leeftijdsgebonden.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

5. Wat is de Artsen Alarm Service?

De Artsen Alarm Service (AAS) is er voor u als u noodhulp nodig heeft in het buitenland. Het telefoonnummer is +31 30 241 29 08. In alle gevallen beslist AAS over de noodzaak van de hulpverlening en welke hulp wordt verleend. In medische gevallen beslist het medisch team van AAS zo nodig in overleg met de behandelend arts(en) ter plaatse en eventueel ook met de behandelend arts(en) in Nederland. Over de hulpverlening moet u altijd vooraf overleggen met AAS. Gebeurt dit niet, dan komen de gemaakte kosten niet voor vergoeding in aanmerking.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

6. Zijn zakelijke reizen ook verzekerd met de doorlopende reisverzekering?

Zakelijke reizen naar het buitenland, zoals studiereizen en het bezoeken van congressen, vallen onder de standaard dekking van de doorlopende reisverzekering. Ook stage in het buitenland, vrijwilligerswerk of een dagtrip in het buitenland is verzekerd. Werken in het buitenland valt niet onder dekking.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

7. Voor welke periode kan ik een reisverzekering afsluiten?

Met de doorlopende reisverzekering bent u verzekerd voor een reis buiten Nederland, tot maximaal zes maanden aaneengesloten. Voor reizen binnen Nederland geldt een aaneengesloten periode van maximaal twee maanden.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

8. Is mijn wintersport ook gedekt door de doorlopende reisverzekering?

Als u van plan bent om op wintersport te gaan dan kunt u kiezen voor de dekking ‘Wintersport en bijzondere sporten’. Met deze dekking zijn onder meer uw wintersport en andere actieve sporten gedekt. In de voorwaarden vindt u een overzicht bij welke sport welke dekkingen van toepassing zijn. Andere winterse sporten zoals langlaufen, schaatsen en sleeën zijn standaard gedekt.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

9. Zijn annuleringskosten ook gedekt op mijn doorlopende reisverzekering?

Als u de Rubriek Annulering hebt meeverzekerd, zijn annuleringskosten verzekerd. Hierbij geldt dat u de annuleringsdekking niet later dan 7 dagen na boeking moet hebben afgesloten.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

10. Wat kan ik aanvullend verzekeren in de doorlopende reisverzekering?

Uw VvAA doorlopende reisverzekering kunt u uitbreiden met de volgende dekkingen:

 • Europa of Wereld 
 • Medische kosten
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • Reisongevallen
 • Hulpverlening auto buitenland
 • Annulering

Is dit een antwoord op uw vraag?  

11. Valt duiken in de dekking van de doorlopende reisverzekering?

Recreatief duiken zien wij niet als een gevaarlijke sport en dus is dit standaard meeverzekerd bij uw reisverzekering. Als u meer dan 40 meter diep duikt zien wij dit als technisch duiken. Hiermee bedoelen wij onder andere decompressie-, grot- en wrakduiken. Voor technisch duiken geldt een beperkte dekking. In de voorwaarden kunt u precies zien wat en wel niet is gedekt.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

Staat uw vraag er niet tussen?  Stel uw vraag direct via de chat ›

VvAA Ledenservice

Wij zijn op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur bereikbaar en helpen u graag. Ook als u (nog) geen lid bent.