Private Lease

Veelgestelde vragen

1. Hoe werkt dat, geld verdienen met mijn leaseauto?

U mag bij ons, als een van de weinige partijen, uw auto delen of verhuren. Dit kan via een aantal officiële autodeelplatforms. U meldt uw auto aan en het geld verdienen kan beginnen. Het is legaal en tot € 4000,- per jaar hoeft u er geen belasting over te betalen. Bovendien is uw auto gewoon verzekerd. Op de website vindt u meer informatie.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

2. Hoe wordt uw maandbedrag bepaald?

Het te betalen leasetarief is afhankelijk van welke contractvorm u kiest, de auto, accessoires en het aantal kilometers dat u wilt rijden. Bekijk het aanbod en bereken uw leasetarief.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

3. Hoe zit het met bijtelling? Heb ik daarmee te maken?

Bijtelling geldt alleen voor een leaseauto die door de werkgever wordt verstrekt. Dat is bij private lease niet het geval. U betaalt alleen het termijnbedrag en de brandstof. Bekijk het aanbod op privatelease.com.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

4. Ik heb gelezen dat er een dongel in mijn auto wordt geplaatst. Waarom is dat?

De dongel in de auto registreert het aantal gereden kilometers en geeft mogelijke foutmeldingen over de techniek in de auto door. Dus geen zorgen meer over het plannen van een onderhoudsbeurt of verrassingen over meer gereden kilometers dan opgenomen in uw leasecontract. Hierdoor kunnen we u proactief benaderen als u meer kilometers rijdt dan afgesproken. U kunt de kilometers aanpassen zonder extra hoge kosten. Er is dus geen sprake van GPS tracking door de dongel.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

5. Ik heb nog meer vragen, waar kan ik terecht?

U kunt privatelease.com op werkdagen tussen 08.30 uur en 17:30 uur telefonisch bereiken via 030 - 698 38 20. Of stuur een e-mail aan onze private lease adviseurs via info@privatelease.com


Is dit een antwoord op uw vraag?  

6. Ik wil een privatelease.com auto rijden. Wat zijn de stappen?

 • Via de website van privatelease.com kunt u uw aanvraag doen.
 • Per mail ontvangt u alle documenten en we vragen u een aantal documenten naar ons op te sturen. Als alles goed is dan gaan we de auto klaarmaken en komen we hem bij u thuis of op het werk afleveren.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

7. Is VvAA de verzekeraar bij de private lease?

VvAA is niet de verzekeraar. Het Casco-gedeelte wordt gedragen door privatelease.com en de aansprakelijkheid ligt bij Allianz. De verzekering wordt afgesloten door privatelease.com en Allianz. Als u het private lease contract afsluit, dan bent u niet de verzekerde. U hoeft zich geen zorgen te maken om de verzekering, wegenbelasting of onderhoud, dat wordt allemaal voor u geregeld. Bij een schade gelden dan ook de regels die in het contract tussen u en privatelease.com zijn afgesproken.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

8. Krijg ik echt niet te maken met extra kosten?

Alleen in de volgende gevallen kunnen er mogelijk extra kosten gerekend worden:

 • Als de auto beschadigd raakt
 • Als u de auto langer of korter wilt gebruiken
 • Als u meer of minder kilometers rijdt dan u had verwacht

We zorgen dat u van tevoren weet hoe hoog die mogelijke extra kosten zijn.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

9. Vanwege het Keurmerk Privatelease wordt de leasetermijn bij BKR geregistreerd. Wat betekent dat voor mij?

De consumentenbond heeft met het Keurmerk afgesproken dat elke Keurmerkdeelnemer een vast deel van de privatelease termijnen bij het BKR registreert. Hierdoor zal de leencapaciteit bij geldverstrekkers worden beperkt omwille van voorkoming van overkreditering.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

10. Waarom is VvAA met privatelease.com gaan samenwerken?

De behoefte van zorgverleners verschuift van verzekerd tegen autoschade, naar verzekerd van mobiliteit. VvAA wil u daarom een compleet pakket aan services op het gebied van mobiliteit aanbieden. Dit doen we bijvoorbeeld met aanvullende mobiliteitsservices bij de autoverzekering (onderhoud, bandenwissel, hulp bij verkoop en aankoop, preventie) en met diensten als private lease. Samen met onze partner privatelease.com kunnen wij u een goed aanbod doen.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

11. Wat is de rol van VvAA als ik voor private lease kies?

VvAA is de bemiddelaar en zorgt voor goede voorwaarden. Met uw vragen kunt u dus direct bij privatelease.com terecht. U gaat als particulier een contract aan met privatelease.com en wij regelen alles rechtstreeks met u.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

12. Wat is private lease?

De behoefte verschuift van verzekerd tegen autoschade, naar verzekerd van mobiliteit. VvAA wil u daarom een compleet pakket aan services op het gebied van mobiliteit aanbieden. Dit doen we bijvoorbeeld met aanvullende mobiliteitsservices bij de autoverzekering (onderhoud, bandenwissel, hulp bij verkoop en aankoop, preventie) en met diensten als private lease. Samen met onze partner privatelease.com kunnen wij u een goed aanbod doen.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

13. Wat zit er in het privatelease.com contract?

Het contract is all-inclusive. Dat betekent dat u zelf alleen nog maar hoeft te tanken en de auto netjes en schoon hoeft te houden.

Het contract is inclusief:

 • Kosten rijklaar maken
 • Wegenbelasting
 • WA- & Cascoverzekering
 • SVI (schadeverzekering inzittenden)
 • Onderhoud / Reparatie / Banden
 • Schadeherstel
 • Pechhulp binnen Europa
 • Vervangend vervoer na 24 uur
 • Afschrijving
 • Verwijderingsbijdrage
 • Btw
Bekijk het aanbod >

Is dit een antwoord op uw vraag?  

Hebt u vragen?

U kunt privatelease.com op werkdagen tussen 08.30 uur en 17:30 uur telefonisch bereiken via 030 - 698 38 20

 

Of mails ons via info@privatelease.com en het team van privatelease.com neemt binnen 2 werkdagen contact met u op en helpt u graag verder.