Advies

Veelgestelde vragen

1. Wat kost begeleiding bij de start of overname van een praktijk?

Dit is afhankelijk van de dienstverlening die u afneemt. Wij werken op basis van een vast tarief en/of declaratie (uurtarief). Bij afname van de complete dienstverlening bij VvAA, ontvangt een (para)medicus bij het starten of overnemen van een praktijk de jaarlijkse pakketkorting.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

2. Hoe lang duurt gemiddeld een vestigingsbegeleidingtraject?

De duur is afhankelijk of u een nieuwe praktijk gaat starten of overnemen. De gemiddelde duur 3 tot 6 maanden. Loopt u met het idee om binnenkort voor u zelf te beginnen, schakel dan in een zo vroeg mogelijk stadium een praktijkadviseur in. Dan kunnen wij u optimaal van dienst zijn.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

3. Kan ik tussentijds de vestigingsbegeleiding beëindigen?

Het is altijd mogelijk om onze begeleiding tussentijds te beëindigen. Wij brengen dan de kosten in rekening die op dat moment gemaakt zijn (uren, vast tarief of provisie).


Is dit een antwoord op uw vraag?  

4. Wat gebeurt als ik onvoldoende saldo op mijn rekening heb (bij automatische incasso)?

Dan keurt de bank de incasso af en na één week incasseert VvAA opnieuw. Zorgt u er dan wel voor dat er voldoende saldo op uw rekening staat.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

5. Waarom kan ik bij VvAA niet meer met acceptgiro betalen?

VvAA stopt met het toezenden van acceptgiro’s  omdat onze leden deze nog maar weinig gebruiken. Het merendeel van de leden betaalt de acceptgiro met elektronisch bankieren. Daarmee sluit VvAA aan op een algemene ontwikkeling: steeds meer bedrijven en organisaties stoppen met acceptgiro’s. De productie en verwerking van acceptgiro’s zijn tijdrovend. Per 1-1-2019 worden acceptgiro’s in heel Nederland afgeschaft.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

6. Doen andere verzekeraars dit ook?

Ja, een aantal verzekeraars en andere ondernemingen die veel gebruik maken van acceptgiro (zoals energie- en telecombedrijven) stappen ook af van het toesturen van acceptgiro’s.


Is dit een antwoord op uw vraag?  

Staat uw vraag er niet tussen?  Stel uw vraag direct via de chat ›

VvAA Ledenservice

Wij zijn op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur bereikbaar en helpen u graag.