Bevlogen samenwerken rond geboortezorg 

  • Inspiratie door ervaringsdeskundigen
  • In samenwerking met Amref Flying Doctors
  • Borrel en gelegenheid tot netwerken

Bevlogen samenwerken rond geboortezorg

LET OP! Wegens te weinig aanmeldingen gaat deze inspiratiesessie helaas niet door.

Had u zich al aangemeld? Het spijt ons u te moeten teleurstellen. We hopen bij een volgende inspiratiesessie weer op veel animo te mogen rekenen.
 

Rond de geboorte van een baby gaat alle aandacht onverdeeld naar moeder en kind. Toch?

Samenwerking tussen verloskundigen en gynaecologen is alleen al vanuit integrale geboortezorg een vereiste. En die gaat soepeler als ze bevlogen zijn. Regeldruk en gebrek aan autonomie zetten bevlogenheid (en daarmee het vermogen tot samenwerken) soms onder druk. Mede daardoor weten deze beroepsgroepen elkaar niet altijd even goed te vinden.

In Afrika zijn de omstandigheden vaak een stuk uitdagender. Toch vormen gebrek aan bevlogenheid en samenwerken daar vaak geen thema. Wat kunnen we leren van de Afrikaanse manier van kijken? Graag nodigen we u samen met Amref Flying Doctors uit voor een inspiratiebijeenkomst, waarin we een ander perspectief bieden op samenwerking rond geboorte.

Uiteraard is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over bevlogenheid, drijfveren en samenwerking. Wij kijken uit naar uw komst!

Inspiratiesessie

Datum: 18 juni 2015 (gecancelled)
Tijd: 17.30 tot 19.30 uur
Plaats: VvAA-kantoor ’t Hart in Utrecht

Programma:
Inloop vanaf 17.00 uur. Gelegenheid voor het nuttigen van een kopje soep en een broodje. Na afloop is er een borrel.

Kosten:
€ 27,50 per deelnemer - waarvan € 7,50 naar Amref Flying Doctors gaat.
Myrte de Geus, zelfstandig verloskundige
Myrte de Geus

Myrte de Geus is zelfstandig verloskundige. Daarnaast is zij oprichter en voorzitter van White Ribbon, een vrijwilligersorganisatie gericht op terugdringen van moedersterfte. Ze heeft gewerkt in Zimbabwe, Zuid-Afrika en Ethiopië.

Jelle Stekelenburg, gynaecoloog en tropenarts
Jelle Stekelenburg

Jelle Stekelenburg is gynaecoloog, tropenarts en lid van de Raad van Toezicht van Amref. Jelle werkte jaren als tropenarts in Zambia. In die tijd maakte hij in de praktijk mee welke problemen er in Afrika zijn rondom gezondheidszorg en zag hij welke dramatische gevolgen dit heeft voor onder andere zwangere vrouwen.

Het werk van Amref Flying Doctors
Amref Flying Doctors

Amref Flying Doctors heeft zich ten doel gesteld om tot aan 2015 15.000 verloskundigen op te leiden, om zo de moedersterfte in Sub-Sahara Afrika met 25% terug te brengen. Schatting is dat door het opleiden van meer verloskundigen door Amref zo'n 40.000 vrouwen per jaar gered kunnen worden.

KenyaClassic360
Africa Classic

Fietst u mee door Tanzania en Kenia, van 8 t/m 15 oktober 2016? Voor een betere gezondheid in Afrika: Inspirerend en onvergetelijk.