Inloggen

Innovate for Life Studentenpanel

Amref Flying Doctors en VvAA zijn op zoek naar vijf ambitieuze masterstudenten die willen plaatsnemen in het studentenpanel van Innovate for Life. Lijkt het jou leuk om je te verdiepen in tien veelbelovende innovatieve scale-ups en te adviseren in hoeverre deze ondernemingen kunnen bijdragen aan een gezond en sterk Afrika? Lees dan snel verder!

Achtergrond Innovate for Life

Het Innovate for Life programma van Amref Flying Doctors steunt elk jaar ambitieuze ondernemers in de gezondheidszorg in Afrika. Uit alle aanmeldingen worden uiteindelijk drie tot vijf ondernemers gekozen die goed aansluiten bij de behoefte en vraag naar innovaties vanuit Afrika. Samen met de Amref landenkantoren in Kenia en Ethiopië worden de lokale gezondheidsoplossingen verder ontwikkeld en opgeschaald voor een gezond en sterk Afrika.

Het programma

Uit honderden inzendingen worden drie tot vijf ondernemers gekozen die in de scale-up fase zitten van hun onderneming. Zij kunnen binnen het acceleratorprogramma gebruikmaken van de kennis van Amref over gezondheidszorg in Afrika en haar uitgebreide lokale en internationale netwerk. Verder:

 • hebben ze de kans om met Amref en de Innovate for Life-partners hun initiatief te ontwikkelen;
 • krijgen ze een op maat gemaakt training- en mentorprogramma voor de gezondheidssector;
 • worden ze door Amref begeleid; en
 • krijgen ze coaching van ervaren, zakelijke- en gezondheidsprofessionals.
Inmiddels zijn de inschrijvingen voor scale-ups geopend t/m 30 november 2019. Benieuwd welke ondernemingen vorig jaar geselecteerd zijn? In de bijlage lees je er meer over!

VvAA Studentenpanel

Na een eerste selectie blijven ongeveer vijftig inzendingen over die voor het programma in aanmerking komen. Vervolgens worden de overgebleven ondernemingen beoordeeld door een health en een business panel om uiteindelijk tot een groep van drie tot vijf kansrijke scale-ups in de Afrikaanse gezondheidszorg te komen. Benieuwd uit wie het panel bestaat? Je leest er alles over op innovate4life.org! Dit jaar werken wij voor het eerst met een VvAA studentenpanel. Dit panel geeft een eerste advies over de vijftig overgebleven inzendingen aan de twee Amref panels. Het studentenpanel zal bestaan uit vijf geselecteerde studenten. Iedere student beoordeelt aan de hand van een vragenlijst ongeveer tien inzendingen. Klinkt goed? Wij zijn op zoek naar studenten voor dit nieuwe panel!

Wat vragen wij van jou?

 • Je zit in de laatste fase van je studie.
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur aantoonbare ervaring met innovatie en business binnen de gezondheidszorg.
 • Je hebt goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden in het Engels.
 • Je bent beschikbaar voor een aanvullende briefing van anderhalf uur over het programma waarin de aanvragen worden beoordeeld.
 • Je bent beschikbaar op vrijdag 6 december van 9.00 tot circa 16.00 uur om naar het Amref Flying Doctors kantoor te komen in Leiden. Daar ga je de inzendingen beoordelen om een selectie te maken van de meest kansrijke ondernemers. Je krijgt een rondleiding in het kantoor en een presentatie over Amref Flying Doctors. Die dag zijn er ook Amref Flying Doctors medewerkers aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Verder krijg je uitleg over de beoordelingswijze van de tien aanmeldingen. Je gaat aanvragen doornemen en het beoordelingsformulier per inzending doorlopen.
 • Je beschikt over een laptop.

Wat bieden wij jou?

 • Kennis- en expertiseontwikkeling op gebied van innovaties binnen de gezondheidszorg in een Afrikaanse context.
 • Een inkijkje in de werkwijze van Amref, de grootste gezondheidsorganisatie in Afrika.
 • De mogelijkheid om aan de hand van concrete cases analytische vaardigheden om innovatie binnen de gezondheidszorg in Afrika te beoordelen te ontwikkelen.
 • Een netwerk van studenten met dezelfde ambities in de gezondheidszorg buiten de Nederlandse context.
 • De mogelijkheid om de drie tot vijf geselecteerde ondernemers van dichtbij te volgen in de groei van hun scale-up en te leren wat werkt in de context.
 • Een boost voor je CV!
Lijkt het je leuk om deze uitdaging op 6 december aan te gaan?
Stuur dan vóór 11 november jouw cv en een korte motivatie (maximaal een A4) naar margriet.ebbink@amref.nl. Op basis hiervan selecteren wij vervolgens vijf studenten om aan het panel deel te nemen.

Dankzij steun van partners

Innovate for Life is een samenwerking van verschillende partners. Eén daarvan is Metta. Dit is een Keniaanse organisatie die ons helpt om de ondernemers te trainen op zakelijke vaardigheden. Ook Accenture is een partner van het Innovate for Life Programma. Deze vooraanstaande, wereldwijde zakelijke dienstverlener gaat de ondernemers samen met ons klaarstomen om in partnerschap te werken aan een gezond en sterk Afrika. Daarnaast is Elsevier Foundation al vanaf het begin betrokken en een van de partners van Innovate for Life.