Inloggen

Oproepje: inzamelactie medische boeken voor Amref Flying Doctors! 

Medische boeken gespot die klaar zijn voor een tweede leven? Help dan mee aan de inzamelactie voor Afrikaanse medestudenten via Amref Flying Doctors!

Amref Flying Doctors en VvAA hebben met elkaar een mooi partnerschap. Het thema waar wij ons in de samenwerking op richten is het opleiden van medisch zorgpersoneel. Want, zonder zorgverleners geen zorg. Dit hoeven wij jullie niet te vertellen. In Afrika is er een groot tekort aan goed opgeleid zorgpersoneel en VvAA draagt er graag aan bij om dit blijvend te veranderen. Zorgverleners voor zorgverleners! 
 

Amref International University

Afrika heeft het laagste aantal scholen voor medisch personeel ter wereld. Mede daarom is Amref een universiteit gestart, de Amref International University. De universiteit is geaccrediteerd door de Commissie voor Universitair Onderwijs (CUE) in Kenia en biedt opleidingen aan op het gebied van de gezondheidszorg. Een van de accreditatie-eisen is de aanleg van een fysieke bibliotheek. Om de bibliotheek compleet te maken en de accreditatie te behouden hebben wij jullie hulp nodig. Studenten voor studenten!

Hoe kun je helpen?

Wil jij Amref helpen om medische boeken in te zamelen en studenten in Afrika een kans te geven op een goede opleiding? Creëer een inzamelpunt op jouw faculteit, promoot de actie in jouw relevante netwerk en zamel gedurende het hele jaar boeken in voor Amref Flying Doctors. De Excel-lijst met boeken vind je hier. Een aantal keer per jaar komen wij de boeken ophalen om vervolgens te verschepen naar Nairobi. 

Meedoen? 
Interesse? Stuur een mailtje naar Margriet Ebbink, partnerships manager bij Amref via margriet.ebbink@amref.nl.  
 
Ruth, een van de flying doctors van Amref
Help jij mee inzamelen?
Wil jij Amref helpen om medische boeken in te zamelen en studenten in Afrika een kans te geven op een goede opleiding?
Stuur een mailtje naar Margriet Ebbink van Amref.