Vrijwilligerswerk in Afrika

Zuid-Afrika is een land van contrasten. Prachtige luxueuze lodges, een schitterende natuur en veelzijdige cultuur. Maar Zuid-Afrika heeft ook een ander kant: armoede en townships. En die kant van Zuid-Afrika kan wel wat hulp gebruiken.

Boek reis

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika, een extra dimensie

Zuid-Afrika is een land van contrasten. Prachtige luxueuze lodges, een schitterende natuur en veelzijdige cultuur kenmerken dit rijke land. Maar Zuid-Afrika heeft ook een ander kant, een kant van armoede en townships. En die kant van Zuid-Afrika kan wel wat hulp gebruiken. VvAA QualityTime biedt de mogelijkheid te helpen in verschillende vrijwilligersprojecten. Zo maak je kennis met  een Zuid-Afrika dat maar weinig mensen kennen.

Help mee in de township nabij Port Elisabeth en ontdek wat u voor anderen kunt betekenen, hoe welkom hulp is, en leer van mensen die ondanks bittere armoede een positieve kijk op het leven hebben.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Wanneer je overweegt een reis naar Zuid-Afrika te maken of naar een van haar buurlanden biedt VvAA QualityTime u de mogelijkheid een week of langer mee te helpen in een grote township bij Port Elizabeth.

In deze township waar de armsten van Zuid-Afrika wonen, biedt onderdak aan 130.000 mensen. Door een groep enthousiaste vrijwilligers is hier een centrum opgericht waardoor de meest elementaire hulp geboden kan worden zoals medische zorg (inclusief een klein kliniekje en apotheek), een basisschool, een voedsel uitgifte centrum, een ruimte waar kleding ingezameld wordt en verdeeld onder degenen die het het meest nodig hebben. 

Alle medische hulp is natuurlijk van harte welkom en sluit goed aan bij het werk dat je als zorgprofessional dagelijks bezig houdt, maar VvAA-leden hielpen onder andere ook bij het samenstellen van voedselpakketten.
De meesten kiezen voor een week of een veelvoud hiervan. Ook in 1 week kun je al veel voor dit centrum betekenen.

Je verblijft in een vrijwilligershuis in Port Elizabeth en wordt dagelijks met de andere vrijwilligers naar en van de township gebracht. In het weekend worden er vaak leuke activiteiten georganiseerd zoals een kampeerweekend in de nabijgelegen prachtige natuur.

Wil je je steentje bijdragen en een ervaring rijker worden?
Informeer dan naar de mogelijkheden voor verblijf in het vrijwilligershuis, welke hulp je kunt bieden in de periode dat u wenst te gaan en wat de kosten zijn.

Er zijn nog vele andere projecten op het gebied van Healthcare, Education, Wildlife, Sport en Community mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Vertrekdata

Elke week aankomstdag in overleg

 

Prijs per persoon

1 week € 375,-
2 weken € € 669,-
3 weken € 950,-
4 weken € 1231,-
Alle extra weken € 250,-

Bij vrijwilligerswerk langer dan drie maanden zijn er eenmalige kosten van € 575,- en per week extra ongeveer  € 180,-

Inbegrepen

 • transfer naar vrijwilligershuis in Port Elizabeth
 • welkomspakket met informatiegids, gratis SIM kaart en kaarten
 • verblijf voor gekozen aantal nachten in het vrijwilligershuis aan zee op basis van logies en maaltijden (er kan worden gevraagd mee te helpen met de bereiding van de maaltijd)
 • transfers dagelijks van en naar de township/het project
 • stadstour en introductie programma
 • directe donatie aan township
 • deskundige begeleiding van de centrum-medewerkers
 • gratis sociale activiteiten
 • 24h contact persoon voor noodgevallen

 

Niet inbegrepen

 • vluchten naar en van Port Elizabeth
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen € 2,50
 • bemiddelingskosten ( € 35,- per boeking)
 • alle overige maaltijden
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en/of annuleringsverzekering
Dit programma kan heel goed als verlenging of voorafgaand aan uw reis naar Zuid(elijk)-Afrika geboekt worden.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis