Bijzondere safari reis

Deze speciale safari reis neemt de reiziger mee naar de wereld van de cheeta, de witte neushoorn en natuurlijk de machtige leeuw.

Boek reis

Bijzondere safari reis - iconen van het Zuid-Afrikaanse wildleven

Deze speciale safari reis neemt de reiziger mee naar de wereld van de cheeta en de dinosaurusachtige zwarte en witte neushoorn en natuurlijk de machtige leeuw. Het gebied waar u naar toe reist is het malariavrije Kaapgebied in Zuid-Afrika. U maakt hier op een  bijzondere manier kennis met enkele iconen van het Afrikaanse wildleven. U wordt hierin begeleid en meegenomen door onderzoekers, ecologen, dierenartsen en gidsen. Deze reis staat garant voor een ‘once in a lifetime’ ervaring die zijn weerga niet kent.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Bijzondere safari reis Zuid-Afrika VvAA QualityTime
Bijzondere safari reis Zuid-Afrika VvAA QualityTime
Bijzondere safari reis Zuid-Afrika VvAA QualityTime
Bijzondere safari reis - de iconen van het Zuid-Afrikaanse wildleven VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1 aankomst Johannesburg
Dag 2 vlucht Johannesburg – Port Elizabeth – Amakhala game reserve
Dag 3 Amakhala game reserve
Dag 4 Amakhala game reserve – Mountain Zebra National Park
Dag 5 Mountain Zebra National Park
Dag 6 Mountain Zebra National Park – privé wildpark
Dag 7 privé wildpark
Dag 8 privé wildpark
Dag 9 privé wildpark, vlucht Port Elizabeth – Johannesburg

Van dag tot dag

Dag 1 (zaterdag): aankomst Johannesburg
Bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgehaald en naar uw 3* hotel gebracht. U verblijft 1 nacht in Johannesburg en vertrekt de volgende dag naar Port Elizabeth. (o)

Dag 2 (zondag): Amakhala game reserve
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Port Elizabeth. Na aankomst wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van de VET-safari’s en naar de lodge gebracht in het wildreservaat. U verblijft hier twee nachten. Na de lunch en wat vrije tijd zult u in de namiddag op pad gaan tijdens een eerste gamedrive. Tijdens de gamedrive zijn de witte en zwarte neushoorn te zien, olifanten, cheeta’s, buffels, leeuwen, giraffe, wildebeest, zebra’s en 16 antilopesoorten. Terwijl de zon ondergaat genieten we bij de open safari-auto van een typisch Afrikaanse sundowner met drankjes en hapjes. Daarna gaan we verder op zoek naar de schemerdieren, waaronder de lynx. Een veterinair arts begeleidt de safari samen met de parkgids. Terug in de lodge geniet u van een heerlijk diner en een korte inleiding op het programma van de komende week. U verblijft op all-inclusive basis in deze bijzondere accommodatie met tented lodges  waarbij lokale drankjes inbegrepen zijn.

Dag 3 (maandag): Amakhala game reserve
In de vroege ochtend na een kop koffie of thee, gaan we op een vroege ochtendsafari. Tijdens deze ochtenddrive leert u hoe u het wild kunt opsporen met behulp van zender-apparatuur. We gaan met name op zoek naar de leeuwen in dit gebied. Na het ontbijt (bij terugkomst) bezoeken we een centrum dat zich inzet voor het natuurbehoud in deze regio (de Oostkaap) in Zuid-Afrika. Tevens bezoekt u een klein maar interessant museum. Na de lunch en wat vrije tijd gaan we in de namiddag met de zenderapparatuur op zoek naar olifanten. U gebruikt de apparatuur zelf om ze op te sporen. Tevens kunt u zelf checken wat u die ochtend tijdens de presentatie heeft geleerd over de voedselgewoonten van de olifant. De sundowner maakt natuurlijk weer deel uit van deze gamedrive waarna we wederom op zoek gaan naar de schemerdieren. Bij terugkomst staat het diner voor ons klaar. (ai)

Dag 4 (dinsdag): Mountain Zebra National Park
Deze morgen staat in het teken van een ochtendsafari om die dieren op te sporen die u nog niet heeft gezien. Na het ontbijt trekken we verder zo’n 200 km het binnenland in naar Mountain Zebra National Park. Na een korte rit door het park bereikt u de lodge waar we een lichte lunch gebruiken. U kunt een kleine wandeling maken in het park en tijdens de gamedrive in de namiddag gaan we op zoek naar de cheeta, de neushoorn, de buffel en natuurlijk de kaap-zebra. Het is een privé safari onder begeleiding van een veterinair arts en gids. De oprichting van het park heeft het uitsterven van de hier levende zebrasoort kunnen voorkomen. U overnacht in comfortabele cottages waar u zelf kunt koken. U kunt echter ook gebruik maken van het kleine restaurantje op het terrein. (o, l)

Dag 5 (woensdag):  Mountain Zebra National Park
De ochtend wordt besteed aan het opsporen van de cheeta’s. Ondanks de zenders is het heel erg lastig deze schuwe dieren te vinden. Als er een signaal wordt opgevangen, wordt het laatste stukje wellicht te voet afgelegd om zo dicht mogelijk bij de cheeta te komen. Na deze belevenis bent u ongetwijfeld toe aan een hartige brunch. Daarna volgt een presentatie over de ecologie en natuurbehoud van dit park. De middag kunt u invullen naar eigen wens, een wandeling of een duik in het zwembad. In de namiddag volgt een vroeg diner omdat er een avond game drive op het programma staat om de nachtdieren op te sporen. Tevens is het park uitermate geschikt om de sterrenhemel te bestuderen. Daarna volgt gegarandeerd een goede nachtrust. (o, l, d)

Dag 6 (donderdag): Mountain Zebra National Park – privé wildpark
Opnieuw vroeg uit de veren. Een trekking van een paar uur door het park staat op het programma nadat weercondities en mogelijkheden besproken zijn met de park rangers. Het welverdiende ontbijt staat klaar bij terugkomst. Na het ontbijt reizen we terug naar het zuiden naar een ander privé wildpark. Na de lunch is er tijd om wat te relaxen en in de namiddag gaan we met de park rangers en een veterinair arts op stap. Na de sundowner rijdt u terug naar uw 5* lodge en is het tijd voor het diner. Uw verblijf hier is op basis van all inclusive (lokale drankjes). Het wildpark herbergt vele duizenden dieren, sommige met uitsterven bedreigd zoals de blauwe kraanvogels en de knysna specht, de zwarte wildebeest en de gekroonde adelaar. Door het prachtige bloemrijke gebied meandert de Great Fish River. (ai)

Dag 7 (vrijdag): privé wildpark
De ochtend staat in het teken van de neushoorn-observatie programma’s. Dit houdt in dat u de neushoorn gaat opsporen en naar soort gaat identificeren. Deels zal deze safari te voet plaatsvinden. Na afloop weet u veel ins en outs van het leven de neushoorn. Na het ontbijt volgen er gesprekken over het behoud van de neushoorn en wat er allemaal komt kijken bij immobilisatie projecten. De neushoorn is een van de meest bedreigde diersoorten momenteel in Zuid-Afrika vanwege het feit dat er veelvuldig gestroopt wordt. Er wordt uitleg gegeven over de veiligheidsaspecten en veterinaire aspecten van het immobilisatieproces. Als de tijd het toelaat kunt een stukje praktijk proeven door met een verdovingspistool gevuld met water op een schietschijf te schieten. Na de lunch gaan we op zoek naar de extreme zeldzame ‘black footed cat’ en het luipaard. Er wordt tijdens deze gamedrive veel uitgelegd over het behoud van de Afrikaanse roofdieren. Natuurlijk geniet u onderwijl van een drankje en een hapje onder de Afrikaanse ondergaande zon. (ai)

Dag 8 (zaterdag): privé wildpark
Deze zaterdag is misschien wel de meest spannende en bijzondere dag van het programma. In de vroege ochtend gaan we met het gehele veterinaire team op stap om ‘de patiënt’ op te sporen
We gaan op zoek naar de neushoorn om onder andere bloedsamples af te nemen (voor onderzoek voor verschillende doeleinden) en oormerken aan te brengen. Vanaf het moment dat de neushoorn verdoofd is, bent u in de gelegenheid het veterinaire team te ondersteunen met de werkzaamheden. Natuurlijk is er ook alle tijd om foto’s te maken. Uw medewerking helpt mee de neushoorn van uitsterven te behoeden. Vanuit de safaritruck kunt u vervolgens van dichtbij zien hoe de neushoorn ontwaakt. De tocht gaat terug naar de lodge waar een heerlijke brunch klaar staat. Dan is het tijd voor wat rust na deze adrenaline kick. In de namiddag vindt nog een gamedrive plaats, u geniet onderweg van een sundowner. Tijdens het diner zullen ongetwijfeld alle verhalen van deze afgelopen week de revue passeren. (ai)

Dag 9 (zondag): privé wildpark – vlucht Port Elizabeth - Johannesburg
In de vroege morgen vindt uw laatste gamedrive plaats. Wilt u deze laatste dag liever uitslapen, dank aan dat natuurlijk ook! In de late ochtend rijden we naar Port Elizabeth voor uw vlucht terug naar Johannesburg.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Bijzondere safari reis Zuid-Afrika VvAA QualityTime
Bijzondere safari reis Zuid-Afrika VvAA QualityTime
Bijzondere safari reis Zuid-Afrika VvAA QualityTime
Bijzondere safari reis Zuid-Afrika VvAA QualityTime

Prijs per persoon (o.b.v. beschikbaarheid)

€ 3.195,- in een gedeelde kamer
Toeslag 1-pk: € 495,-

Reisdata

Data op aanvraag. Neem contact op met VvAA QualityTime voor een offerte op maat.


Inbegrepen

 • 9-daagse VET-safari op basis van de verzorging zoals hierboven beschreven
 • alle lokale vluchten o.b.v. goedkoopste boekingsklasse
 • transfers
 • gidsen en begeleiding Wildlife veterinair arts en onderzoekers
 • alle excursies en gamedrives zoals beschreven in het programma
 • presentaties
 • parkentrees en belastingen

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden en drankjes
 • optionele activiteiten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • intercontinentale vluchten
 • bemiddelingskosten ( € 35,- per boeking)

Bijzonderheden

Let op!
Aangezien dit een ‘wildlife experience’ is, kan het programma en tijden wijzigen. De dieren houden zich nu eenmaal niet aan programma’s. Echter de begeleiding zal haar uiterste best doen het programma zoveel mogelijk te benaderen. De organisator zal alles in het werk stellen om zeker de gamedrive waarin de neushoorn verdoofd wordt, uit te voeren. Echter wanneer om welke reden dan ook het dier in gevaar komt en de gamedrive afgebroken moet worden om het welzijn van het dier niet in gevaar te laten komen, zal voor de gezondheid van het dier gekozen worden.

Brothers Safari’s, haar personeel, agenten en VvAA QualityTime kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade bij de reiziger. Alles wordt in het werk gesteld om de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen te waarborgen, maar iedere handeling/procedure met gevaarlijke wilde dieren brengt risico’s met zich mee. Mocht er een situatie ontstaan waarbij dood of verwonding het gevolg is, (als gevolg van wat voor reden dan ook) dan kunnen Brothers Safari’s, haar staf, agenten en VvAA QualityTime hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden. Als gevolg van welke situatie dan ook (ontstaan door direct, indirect resultaat van zo’n situatie of het handelen in zo’n situatie).

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis