Zuid - Afrika, het magische noorden

Deze 14-daagse autorondreis brengt u langs de bekende hoogtepunten in het noordoosten van Zuid-Afrika. Onderweg verblijft u in bijzondere en comfortabele lodges die uw Zuid-Afrika reis speciaal maken. Boek reis

Zuid-Afrika - het magische noorden

Deze 14-daagse autorondreis brengt u langs de bekende hoogtepunten in het noordoosten van Zuid-Afrika. Onderweg verblijft u in bijzondere en comfortabele lodges die uw Zuid-Afrika reis speciaal maken.

 

Ontmoeten, ontdekken, beleven

Turend in de bush, hoor je ritselende bladeren, je ziet iets bewegen - camera klaar - en plotseling sta je oog in oog met een olifant, giraffe of leeuw. Tijdens deze reis beleeft u dit tijdens de safari's. Uw ranger vertelt enthousiast over het sporen zoeken en het leven in de bush. En met een drankje in uw hand geniet u 's avonds van de ondergaande zon middenin de natuur. Een andere belevenis is een tocht per vlot, u speurt naar de indrukwekkende nijlpaarden en krokodillen. In het uitgestrekte natuurgebied Mlilwane in Swaziland kunt u te paard of te voet de wildernis in trekken (pas op voor krokodillen). Ook de vele kleurrijke stammen van Zuid-Afrika zijn een kennismaking waard, struin over de markten waar hun prachtige handwerkproducten te koop zijn en ervaar de gastvrijheid. Laat aan het einde van de reis alle indrukken op u inwerken en relax aan de eindeloze stranden van Maputaland.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Zuid-Afrika, Diamant van het Zuiden VvAA QualityTime
Bijzondere safari reis Zuid-Afrika VvAA QualityTime
Zuid-Afrika, Diamant van het Zuiden VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1 Johannesburg
Dag 2 Johannesburg - Limpopo
Dag 3 Limpopo (Soutpansbergen)
Dag 4 Limpopo (Soutpansbergen) - Private Game Lodge
Dag 5 Private Game Lodge
Dag 6 Private Game Lodge - Krugerpark
Dag 7 Krugerpark
Dag 8 Krugerpark - Swaziland
Dag 9 Swaziland
Dag 10/11 Swaziland - Hluhluwe (C) / Mkuze (D)
Dag 11/13 Hluhluwe / Mkuze - St. Lucia (C) / Mapataland Coastal Reserve (D)
Dag 14 Einde rondreis

 

 

Van dag tot dag

Dag 1: Johannesburg
Aankomst op de luchthaven van Johannesburg. U wordt opgewacht door een lokale VvAA vertegenwoordiger en reist per shuttlebus naar uw hotel. U verblijft hier 1 nacht (O).

Dag 2 en 3: Johannesburg - Limpopo (Soutpansbergen)
U haalt uw huurauto op (autohuur niet inbegrepen) en laat de stad achter zich en rijdt naar de meest noordelijke provincie van Zuid-Afrika, Limpopo. Het hart van dit gebied is Makhado, met prachtige natuurgebieden en vele kleurrijke stammen. U kunt een tocht per vlot over de Levubu River maken, onderweg kunt u nijlpaarden en krokodillen tegenkomen. Ook de moeite waard is de Arts en Crafts Route: hier krijgt u een beeld van de rijke diversiteit van de Venda- en Shangaan stammen. Deze stammen staan bekend om hun talentvolle ambachten. Tijdens de route komt u lokale pottenbakkers, textielwevers en kleurrijke 'parelbewerkers' tegen. Ook kunt u de 'Venda Legends Route' volgen, waarbij u de rustplaatsen van oude geesten kunt bezoeken en kunt offeren aan de mystieke python God. Het is een omgeving rijk aan traditie en cultuur. U verblijft hier 2 nachten o.b.v. halfpension (C) of logies en ontbijt (D).

Dag 4 en 5: Louis Trichardt Soutpansbergen - Private Game Lodge
Vandaag rijdt u naar het privé-wildpark Karongwe, gelegen in het hart van de Limpopo Provincie tussen Tzaneen en de Erasmuspas. Aan het begin van de middag komt u in het privé-wildpark aan. U gaat lunchen en kunt rustig genieten en uitrusten in de lodge. Daarna is het tijd om met uw eigen ranger en spoorzoeker op safari te gaan. De safari's in open 4x4 zijn veilig. Aan het begin van de safari krijgt u een korte uitleg over het verloop van de safari. Vervolgens gaat u op zoek naar de vermaarde Big Five (olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn) en ook de andere dieren komen uitgebreid aan bod. Doordat de open jeeps ook van de weg kunnen afwijken, heeft u de unieke kans om dichtbij de wilde dieren te komen. U maakt diverse safari's (inbegrepen) en verblijft hier 2 nachten o.b.v. volpension.

Dag 6 en 7: Private Game Lodge - Krugerpark
Vandaag rijdt u naar de volgende accommodatie. U kunt een omweg nemen en via de prachtige Panormaroute rijden. U kunt het volgende bezoeken: Blyderivier Canyon, het historische goudstadje Pelgrim Rust, God's Window, Potholes van Bourkes Luck, Lone Creek Watervallen, Shanganadorp in Hazyview. Een kort ritje brengt u naar het beroemde Krugerpark. Het zeer bekende Kruger Nationaal Park is eind 19e eeuw gesticht door Paul Kruger, de eerste president van Zuid-Afrika. Honderden reptielen, vogels en planten in een gebied groter dan de helft van Nederland. U kunt dit wildpark per eigen auto verkennen. Ook een bushwalk, een ochtendwandeling met een ranger door het park kunt u het beste van te voren reserveren. U verblijft hier 2 nachten o.b.v. logies en ontbijt.

Dag 8 en 9: Krugerpark - Swaziland
U laat Zuid-Afrika voor twee dagen achter zich en verblijft in het koninkrijk Swaziland. Onderweg geniet u van prachtige vergezichten, indrukwekkende bergpassen en uitgestrekte suikerrietplantages. De mooiste route door Swaziland is als u het Krugerpark verlaat via Malelane en het Koninkrijk Swaziland binnenrijdt via Jepper's Reef. U rijdt door een prachtig bergachtig gebied voordat u in de hoofdstad Mbabane aankomt. Bezienswaardigheden: Ngewenya-glasfabriek, Swazi Candles, Swazimarket en Swazi cultureel dorp. Swaziland heeft een wisselende vegetatie, in het noordwesten zijn regenwouden en in het oosten bevinden zich uitgestrekte savannes. U verblijft hier 2 nachten o.b.v. logies en ontbijt (C) of o.b.v. halfpension (D).

Dag 10/11: Swaziland - Hluhluwe (C) of Mkuze (D)

Via de Lavimusa grenspost verlaat u Swaziland en rijdt u via de N2 de Republiek Zuid-Afrika opnieuw binnen. Indien u kiest voor de comfort variant, verblijft u 2 nachten in de Bushlands Game Lodge o.b.v. halfpension, vlakbij Hluhluwe in Zululand. U maakt een game drive in het Hluhluwe Umfolozi Reservaat van een halve dag. Het Hluhluwe-Umfolozi Park bestaat uit twee in 1895 gestichte reservaten die sinds 1989 met elkaar in verbinding staan via een zogenaamde corridor. De dieren kunnen zich vrij van het ene park naar het andere bewegen over een totale oppervlakte van 96.000 hectare. Naast de Big Five kunt u hier ook giraffes, hyena’s, cheeta’s en wilde honden aantreffen.

Indien u kiest voor de deluxe variant, verblijft u 1 nacht in het Mkuze Game Reserve o.b.v. logies en ontbijt. In de namiddag neemt u deel aan de Jozini bootcruise (inbegrepen). Dit wildreservaat wordt sinds 1912 beschermd en is, omdat er veel verschillende ecosystemen zijn (steppe, moeras, bos en rivier), een bezoek meer dan waard. Er is een grote verscheidenheid aan watervogels zoals visarenden, pelikanen, reigers en wilde ganzen. Ook wild, waaronder gnoes (‘wildebeest’), neushoorns (wit en zwart), nijlpaarden en krokodillen zijn hier te zien.U overnacht in Mkuze. Net buiten het centrum van Hluhluwe treft u Ilala Weavers met prachtige handgemaakte Zulupotten.

Dag 11/12 - 13: Hluhluwe of Mkhuze - St. Lucia (C) of Maputaland Coastal Reserve (D)

Indien u kiest voor de comfort variant verblijft u op dag 12 en 13 in St. Lucia (2 nachten). Het belangrijkste gebied van het park bevindt zich aan de zuidkant en heet Saint Lucia Resort. Het beslaat de riviermonding, het wildreservaat, het woud, het met lelies bedekte bekken, de lagune, de hoge duinen en natuurlijk de zee. Hier ziet men de zeldzame en bedreigde zandschildpad. Tevens leven er duizenden nijlpaarden en krokodillen in het water. Ook vogelliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. Visarend, flamingo en pelikaan zijn alom vertegenwoordigd. Een boottocht op het meer van St. Lucia mag dan ook beslist niet gemist worden. U verblijft hier op basis van logies en ontbijt.

Indien u kiest voor de deluxe variant verblijft u van dag 11 t/m 13 aan de prachtige stranden van Zuid-Afrika. Ontdek wat voor moois dit gebied te bieden heeft zowel boven als onder water. Maputaland Coastal Reserve is een prachtig watergebied met mangroven, palmen, vijgen, stranden en vier meren die met elkaar in verbinding staan. Deze meren zijn de meest heldere van Zuid-Afrika. En dit alles is gelegen aan een koraalrif. U verblijft hier 3 nachten. Belangrijk is dat u op dag 11 om 12.00 uur of 15.00 uur bij de parkeerplaats van de lodge bent. Op deze tijden vertrekt de 4x4 transfer naar uw lodge. Uw verblijft is op basis van volpension.

Dag 14: Maputaland Coastal Reserve - Richards Bay (240 km)

In het geval van de deluxe variant, neemt u vanaf Thonga Beach Lodge de transfer naar de parkeerplaats van de lodge en u rijdt naar Richards Bay. U kunt via Johannesburg terugvliegen naar Amsterdam.
C = comfort
D = deluxe

 

 

Bijzondere verlengingen

 • U kunt uw reis naar Zuid-Afrika uitbreiden of verlengen. Wilt u het deze reis met het zuiden van Zuid-Afrika combineren? Kijk dan bij de reis 'Zuid-Afrika - diamant van het zuiden'.
 • Een andere mogelijkheid is het ultieme safari-arrangement in Botswana erbij te boeken waarbij u de laatste twee dagen bij de Victoria Falls in Zimbabwe afsluit. Kijk daarvoor op ‘Botswana, de ultieme safaribeleving’.
 • Of ga een paar dagen op VET-safari waarbij u door een wildlife-arts meegenomen wordt om dieren op te sporen, zenders te vervangen of de dieren van heel dichtbij te observeren terwijl de wildlife-arts bezig is. Kijk daarvoor naar ‘VET-safari's in Afrika'.
 • Wilt u de andere kant van Zuid-Afrika meemaken denk er dan eens aan om een week of langer mee te helpen in een township nabij Port Elizabeth waar uw hulp meer dan welkom is. U kunt meer hierover lezen onder: ‘Een extra dimensie in Zuid-Afrika’.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Zuid-Afrika Familiereis VvAA QualityTime
Bijzondere safari reis Zuid-Afrika VvAA QualityTime
Zuid-Afrika Familiereis VvAA QualityTime
U kunt bij deze reis de volgende excursies bijboeken:

Mountain Bike Tour
Alfred, de terrein en tuin manager en gekwalificeerde gids, neemt gasten mee naar Thioswhi. Hij bezoekt zijn familie, de school, traditionele heler, shebeen en locale winkel. Terwijl u terugfietst naar Madi a Thavha kunt u genieten van de zonsondergang in de Soutpansberg Mountains. (Deze excursie is alleen mogelijk als u kies voor de comfort accommodatie in Limpopo).

Bezoek aan stamhoofd
U brengt een bezoek aan een lokaal vrouwelijk stamhoofd in Swaziland, Inkhoikati. U ontmoet haar in haar leefomgeving en krijgt daardoor een waargetrouwe indruk van Swaziland’s cultuur en over de manier van leven van de Swazi’s.

Paardrijden
Ieder uur vertrekken er paardrijdtochten vanuit het Mlilwane Rest Camp. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de minder ervaren of voor diegene die niet veel tijd tot hun beschikking hebben. De nadruk ligt voornamelijk op het zien van wild van dichtbij op de Mlilwane vlakten terwijl de snelheid aangepast wordt op de capaciteit van de rijders.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Bij boeking kunt u kiezen voor comfort of deluxe accommodaties. Een combinatie is ook mogelijk. U overnacht in de volgende accommodaties (of gelijkwaardig bij onvoldoende beschikbaarheid):

Comfort accommodaties

Dag 1 Johannesburg: The Aviator (executive twin / king room)
Dag 2 & 3 Louis Trichardt (Makhado): Machovhela Lodge (standard chalet) 
Dag 4 & 5 Karongwe Private Game Resort: Chisomo Lodge (safari suite)
Dag 6 & 7 White River: Stille Woning Guest House (standard room)
Dag 8 & 9 Hlane: Hlane Royal National Park (standard room)
Dag 10 & 11 Hluhluwe: Falaza Game Park (luxury tent)
Dag 12 & 13 St. Lucia: St. Lucia Safari Lodge (standard room)

Deluxe accommodaties

Dag 1 Johannesberg: African Rock Hotel (standard suite)
Dag 2 & 3 Louis Trichardt (Makhado): Leshiba Wilderness (village lodge)
Dag 4 & 5 Karongwe Private Game Reserve: Kuname River Lodge (luxury en-suite)
Dag 6 & 7 Hazyview: Tinkers Lakeside Lodge (suite)
Dag 8 & 9 Ezulwini: Reilly's Rock Hilltop Lodge (main house / garden cottage en-suite)
Dag 10 & 11 Mkhuze: Mkuze Falls Private Game Reserve (luxury safari lodge)
Dag 12 & 13 Sodwana Bay: Thonga Beach (standard room)

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Prijs per persoon

Comfort: vanaf € 650,- (bij 2 pers.)
Deluxe: vanaf € 1.775,- (bij 2 pers.) 

Reisdata

Vertrek is dagelijks mogelijk. Bovenstaande prijzen zijn geldig tot en met 31 oktober 2018.

Inbegrepen

 • 13 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig
 • maaltijden volgens programma
 • activiteiten comfort reis: 2 safari’s en 1 bush walk in Karongwe Private Game Reserve, 1 safari in Hluhluwe (gaat door bij minimaal 4 personen)
 • activiteiten deluxe reis: 2 safari's en 1 bush walk in Kuname River Lodge, Jozini bootcruise bij Mkhuze, snorkelen, wandelingen en kanoën inclusief bij Thong Beach Lodge
 • shuttle van Johannesburg airport naar de eerste accommodatie
 • deluxe rondreis: retourtransfer van en naar Thonga Beach Lodge
 • meet & greet
 • routebeschrijving
 • wegenatlas
 • reishandboek

Niet inbegrepen

 • vluchten (informatie bij VvAA QualityTime)
 • autohuur (informatie bij VvAA QualityTime)
 • eventuele tol- en parkeergelden
 • overige maaltijden
 • overige excursies en entreegelden
 • ticketingkosten
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

Bijzonderheden

 • Toeslag 1-pk op aanvraag.
 • De prijs is gebaseerd op verblijf in de genoemde accommodaties. Indien een van de genoemde accommodaties is volgeboekt zoeken wij een passend alternatief.
 • Voor deze reis gelden afwijkende reis- en annuleringsvoorwaarden.
 • Uw Nederlandse paspoort dient nog minimaal 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig te zijn. Er is voor Zuid-Afrika geen visum vereist indien u de Nederlandse nationaliteit bezit.
 • Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten met ingang van 1 juni 2015 aangescherpt. Een belangrijk onderdeel van deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een origineel geboorteakte van hun kind(eren). Het betreft hier niet het gemeentelijke uittreksel maar de officiële geboorteakte. Deze wetswijziging is geïmplementeerd om de veiligheid voor kinderen te verhogen. Met dit initiatief hoopt Zuid-Afrika kinderhandel en ontvoeringen sterk te verminderen.
 • Er gelden voor Zuid-Afrika gezondheidsbepalingen. Wij adviseren u in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met de travelclinic van het Havenziekenhuis (tel. 0900-5034090 ca. € 0,70 p.m.) of www.lcr.nl of uw plaatselijke GG&GD te raadplegen, aangezien deze instanties de deskundigheid in huis hebben voor een actueel advies.
 • U hebt voor het besturen van een auto in Zuid-Afrika een geldig Nederlands rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen voor het geval zich onverhoopt (verkeers)problemen mochten voordoen.
 • U dient bij het afhalen van uw huurauto als borgstelling een geldige creditcard te overleggen die op naam staat van de hoofdbestuurder.

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis