Met de trein door Afrika!

De luxe trein van Rovos Rail neemt u tijdens deze bijzondere 19-daagse reis mee door de prachtige landschappen van Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika.

Boek reis

Exclusieve treinreis van Dar es Salaam naar Kaapstad

In Afrika reist u doorgaans per auto, per bus of per truck. Maar het kan ook anders. Met de luxe trein van Rovos Rail spoort u dwars door vrijwel verlaten savannes en zelfs door wildparken. Genietend van een vijfgangenlunch of -diner ziet u op de route Dar es Salaam - Kaapstad de landen Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika aan u voorbijtrekken. Een comfortabeler manier om Afrika te zien bestaat niet.

De vertrekdata voor deze 19-daagse treinreis zijn als volgt:

 • 15 juli, 2 september en 14 oktober 2018
 • 22 januari en 13 oktober 2019

Ontdekken, ontmoeten, beleven

Speuren naar wild vanuit het open panoramarijtuig, dat achteraan de historische trein hangt, is een aparte sensatie. De Zuid-Afrikaanse technicus van de Pride of Africa, zoals de unieke trein van Rovos Rail heet, fungeert als wildspotter. De trein rijdt onder andere door Selous in Tanzania, het grootste wildpark van Afrika, maar wegens zijn ondoordringbaarheid weinig bezocht. U zult al snel veel wild spotten.

Op elk station waar u uitstapt voor een excursie zijn een rode loper en glas champagne vaste ingrediënten, die het Out of Africa-gevoel geven uit die prachtige film met Robert Redford en Meryl Streep naar het leven van Karen Blixen. Een enkele keer verlaat u voor een paar nachten de trein met zijn schitterend betimmerde slaapwagens en rijk ingerichte salons en restauratiewagons, voor een nieuwe exclusieve en bijzondere ervaring. Zoals een verblijf in het beroemde Vic Falls Hotel op de grens van Zambia en Zimbabwe, waar in 1947 de Britse prinsessen Elisabeth en Margaret ook al in de hemelbedden sliepen en in de baden op pootjes lagen.

Terwijl u langs de weg in Afrika altijd wel mensen en bedrijvigheid ziet, passeert u in de trein urenlang vrijwel verlaten savannes. De leegte van het landschap met zo nu en dan grillig gevormde bomen en termietenheuvels is fascinerend. En voor degenen die achtergrondinformatie willen over het heden en verleden van de landen waar u doorheen komt, geeft een historicus vrijwel dagelijks een lezing in een van de salons.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Zuid-Afrika exclusieve treinreis VvAA QualityTime
Zuid-Afrika exclusieve treinreis VvAA QualityTime
Zuid-Afrika exclusieve treinreis VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1 vliegreis Amsterdam – Dar es Salaam
Dag 2 Dar es Salaam
Dag 3 begin treinreis
Dag 4 Op safari in Selous National Park
Dag 5-6 De grote Riftvallei en naar Zambia
Dag 7-8 Volg Livingstone door Zambia
Dag 9 Victoria Falls
Dag 10 'De rook die dondert': Victoria Falls
Dag 11 Matabeleland en de Kalahari
Dag 12-14 Op Safari in Zuid-Afrika
Dag 15 Rovos Rail, de trots van Rohan Vos
Dag 16 Kimberley, stad van diamanten
Dag 17 Kaapstad
Dag 18 Afscheid van Afrika
Dag 19 einde reis

Van dag tot dag

Dag 1: Van Amsterdam naar Dar es Salaam
Met KLM vliegt u van Amsterdam naar Dar es Salaam, aankomst ’s avonds. Transfer naar het Serena Dar es Salaam Hotel. Het hotel is omgeven door tropische tuinen en ligt als een rustige oase in het hart van de stad, op korte afstand van de stranden.

Dag 2: Dar es Salaam
’s Ochtend maakt u een stadstour door Dar es Salaam. Hoogtepunten zijn het Mnazi Moja Park, een lokale markt en het Nationale Museum met fossiele overblijfselen van de eerste mensachtigen. De lunch is in een restaurant in de stad. De middag kunt u ontspannen aan het zwembad van het hotel. ’s Avonds volgt een diner in het hotel. (O,L,D)

Dag 3: Welkom aan boord van Rovos Rail
Vandaag begint uw grote treinreis door Zuidelijk Afrika als de Rovos trein langzaam het Tazara-station uitrijdt. Maak het u gemakkelijk in uw eigen comfortabele compartiment of geniet van een aperitief in de observatiewagen met zijn open achterdek, terwijl de zanderige kustvlakte langzaam overgaat in tropisch oerwoud.
‘s Middags rijdt de trein het Selous Wildreservaat in, met 55.000 km² het grootste wildpark van Afrika. Aan beide zijden van de trein kunt u naar wild speuren. ’s Avonds wordt een uitstekend diner geserveerd. De trein blijft ’s nachts stilstaan in Kisaki. (O,L,D)

Dag 4: Op safari in Selous National Park
In de vroege ochtend gaat u van boord voor een safaririt in het Selous Wildreservaat (als de tijd het toelaat). Na terugkeer in de trein zet deze koers richting Udzungwa Mountains en verder naar de grote Riftvallei. (O,L,D)

Dag 5 en 6: De grote Riftvallei en naar Zambia
’s Ochtends kunt u een wandeling in het dorpje Makambako maken (als de tijd het toelaat). De reis gaat verder en het spoor loopt langzaam bergop door het nauwelijks toegankelijke zuiden van Tanzania. Tegen de avond bereikt u de vulkanische bergketen bij Mbeya. Hier komt u bij de Grote Riftvallei, één van de geologische wereldwonderen. De trein slingert zich langs steile hellingen en passeert talrijke tunnels en bruggen. De volgende ochtend passeert u bij Tunduma de grens met Zambia. Vervolgens rijdt u door een uitgestrekt bushland op een hoogvlakte met een prettig, mild klimaat. ‘s Middags stopt de trein in Kasama voor een excursie naar de Chisimba watervallen in de Lwonde-rivier. (O,L,D)

Dag 7 en 8: Volg Livingstone door Zambia
De reis gaat verder door uitgestrekte Miombo-bossen naar Kanona. In deze regio ligt de samenvloeiing van de Kongo en de Zambezi-rivier. In Kapiri Mposhi wordt de trein gedraaid en deze rijdt verder op de koloniale spoorlijn van Cecil Rhodes. Pas in de jaren '70 van de vorige eeuw hebben Chinese ingenieurs de verbinding met Dar es Salaam afgemaakt. Deze TaZaRa-route is primair gebouwd om Zambiaans koper naar de Indische Oceaan te vervoeren. Via de hoofdstad Lusaka en over de Kafue-rivier bereikt de trein de volgende dag het vruchtbare Batoka Plateau. Op beide dagen worden aan boord van de trein lezingen verzorgd door een meereizende historicus. (O,L,D)

Dag 9: Victoria Falls
Tegen het middaguur arriveren we in Livingstone dat tot 1935 de hoofdstad was van het toenmalige Noord-Rhodesië. Na een korte, bochtige rit nadert u een ander hoogtepunt op deze reis: de spectaculaire Victoria Falls Bridge (spoorbrug) over de Zambezi op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. Bij de bouw in 1905 was dit de hoogste brug ter wereld. Op aanwijzing van Rhodes werd hij gebouwd op een plek waar de treinen vochtig worden van de spray van de watervallen. De trein stopt midden op de brug boven de 120 meter diepe kloof, waar u een goed uitzicht hebt op de ‘stoom’ van de Victoria watervallen! Kort daarna verlaat u de trein voor een overnachting in het historische Victoria Falls Hotel. ‘s Middags maken we een sunset-cruise op de Zambezi-rivier gevolgd door een diner in het hotel. (O,L,D)

Dag 10: De rook die dondert: Victoria Falls
Vandaag is een vrije dag om activiteiten naar eigen keuze te ondernemen (niet inbegrepen). Vanuit het Victoria Falls Hotel is het een korte wandeling naar de bovenrand van de watervallen, waar de enorme watermassa’s naar beneden storten. De Kololo stam noemt deze grootste waterval ter wereld ‘de rook die dondert’. In 1855 was David Livingstone de eerste blanke die hier kwam tijdens zijn expeditie van de Kaap naar Luanda. Andere opties voor deze dag zijn onder andere een helikoptervlucht boven de watervallen, een partijtje golf of wildwatervaren. Om 16.00 uur zijn we terug aan boord van de Rovos trein om de reis in Zimbabwe te vervolgen. (O,L,D)

Dag 11: Matabeleland en de Kalahari
U passeert Bulawayo, de hoofdstad van de provincie Matabeleland. Even buiten de stad, in de Matopo-bergen, ligt het graf van Cecil Rhodes. ‘s Middags bereikt u bij Plumtree de grens met Botswana. De trein kruist de Steenbokskeerkring en rijdt verder over de uitgestrekte vlaktes van de Kalahari. (O,L,D)

Dag 12-14: op safari in Zuid-Afrika
In de ochtend bereikt de trein Gaborone, de hoofdstad van Botswana. Hier neemt u voor twee dagen afscheid van het treinpersoneel en reist u per touringcar naar het Madikwe Game Reserve in het nabijgelegen Zuid-Afrika. ’s Middags kunt u al mee op een eerste safari in open jeeps op zoek naar de Big Five in het malariavrije wildpark. U logeert twee nachten in de 5-sterren Tau Game Lodge. Madikwe is het op drie na grootste wildreservaat van Zuid-Afrika en omvat 76.000 ha grasvelden en bossen met veel wild. Door zijn ligging, ver van de veelbereisde routes is dit een van de minder bezochte wildparken in zuidelijk Afrika. De 13e dag staat geheel in het teken van wildsafari’s. Met een beetje geluk ziet u leeuwen, olifanten, neushoorns en zelfs de zeldzame luipaard. Na een laatste ochtendsafari op dag 14 gaat u per touringcar naar het stadje Zeerust, waar de Rovos trein weer op u wacht. (O,L,D)

Dag 15: Rovos Rail, de trots van Rohan Vos
Aankomst in Pretoria op het eigen Rovos Rail station, dat de uitstraling en sfeer van de koloniale jaren '30 heeft. Hier kunt u originele, zorgvuldig gerestaureerde stoomlocomotieven bezichtigen en een kijkje nemen in ‘De Werkplaats’. In dit kloppende hart van Rovos Rail worden vervallen spoorwegwagons met veel liefde en vakmanschap omgebouwd tot de elegante donkergroene salon- en slaaprijtuigen van Rovos Rail. Ook maakt u een rondrit door Pretoria, de hoofdstad van Zuid-Afrika. U ziet de Union Buildings, zetel van de Zuidafrikaanse regering en het huis van Paul Kruger, president van de voormalige republiek Transvaal. (O,L,D)

Dag 16: Kimberley, stad van diamanten
’s Ochtends stopt de trein in Kimberley dat aan het eind van de 19e eeuw een ware diamantrush beleefde. Hieruit ontstond het De Beers diamantimperium opgericht door Cecil Rhodes. U kunt de gerestaureerde gebouwen bezichtigen en een blik werpen in de Big Hole waaruit tussen 1871 en 1914 bijna 15 miljoen karaatdiamanten werden gedolven. Vervolgens begint de trein aan de laatste etappe naar De Kaap. Geniet van een afscheidsdiner aan boord van uw rijdende hotel als de zon de fascinerende leegte van de Karoo-woestijn in een rood avondlicht doopt. (O,L,D)

Dag 17: Kaapstad
Gelegenheid voor een ochtendwandeling. De trein stopt in het historische stadje Matjiesfontein waar de tijd al lang lijkt stil te staan. Hier kunt u rondwandelen en onder andere een collectie antieke auto’s en het oude Lord Millner Hotel bezichtigen. Na de tunnels door de Hex River Mountains rijdt de trein door het weldadig groene wijngebied rond Paarl en Stellenbosch. Rond 18.00 uur bereikt de trein het eindstation: Kaapstad. Tijd om afscheid te nemen van het treinpersoneel. U verblijft in het beroemdste hotel van de stad, het 5-sterren Belmond Mount Nelson Hotel aan de voet van de Tafelberg, op loopafstand van de Compagnie Tuinen en het stadscentrum. Weelderige tuinen, zwembaden, uitgebreide wellness-faciliteiten en een tennisbaan staan garant voor een ontspannen verblijf. ’s Avonds slotdiner in het Planet Restaurant van het hotel (O,L,D)

Dag 18: Afscheid van Afrika
Het grootste deel van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden voor een optionele excursie of om inkopen te doen aan de beroemde Waterfront. Bij helder weer is de kabelbaan naar de Tafelberg een aanrader. Alternatieven zijn een excursie naar Robbeneiland of een helikoptervlucht boven de stad. (Transfers en excursies worden op aanvraag geregeld). U beschikt nog de hele dag over uw hotelkamer. ‘s Avonds wordt u naar de luchthaven gebracht. Per KLM vliegt u rechtstreeks naar Amsterdam. (O)

Dag 19: einde reis
In de ochtend aankomst op Schiphol, waarmee een einde komt aan deze reis.

O= ontbijt
L = lunch
D = diner

Verlengen

Het is mogelijk een voorreis of verlenging te reserveren bij deze reis.

 • Op Safari in Tanzania (8 dagen): prijs o.b.v. 2 personen € 5.135,- per persoon / toeslag eenpersoonskamer € 475,-

 • Zanzibar (6 dagen): prijs o.b.v. 2 personen € 1.810,- per persoon / toeslag eenpersoonskamer € 265,-

 • Kaapstad (6 dagen): prijs o.b.v. 2 personen € 1.795,- per persoon / toeslag eenpersoonskamer € 890,-

 • Voor meer informatie, neem contact met ons op.

   

  Contact met VvAA QualityTime

  Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

  Boek reis
  Zuid-Afrika exclusieve treinreis VvAA QualityTime
  Zuid-Afrika exclusieve treinreis VvAA QualityTime
  Zuid-Afrika Familiereis VvAA QualityTime

  Welkom aan boord van de Rovos Rail Pride of Africa, de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Deze trein is uw rijdende hotel. Aan boord geniet u van een verblijf in een vijfsterren-accommodatie èn van het steeds wisselende Afrikaanse landschap.

  De trein

  Rohan Vos, oprichter en eigenaar van Rovos Rail, heeft in de loop der jaren talloze rijtuigen, daterend van rond 1930 met veel zorg gerestaureerd en helemaal in de sfeer en romantiek van het Victoriaanse tijdperk gebracht met veel hout en mooie lambriseringen. Het voorlopige resultaat: 3 nostalgisch ogende, maar modern uitgeruste treinen die vandaag de dag Zuidelijk Afrika doorkruisen. Ze worden getrokken door stoom-, diesel- of elektrische locomotieven. Twee van de drie treinen hebben elk capaciteit voor maximaal 72 gasten. De derde trein biedt plaats aan 42 gasten.

  De rijtuigen zijn uiterst stijlvol ingericht en voorzien van alle denkbare modern comfort. Qua accommodatie hebt de keuze uit drie types privé-compartimenten: Pullman Suite, Deluxe Suite en Royal Suite; alle met privé-badkamer en persoonlijk instelbare airconditioning. Naast de rijtuigen met slaapcompartimenten heeft de trein twee fraai ingerichte restauratierijtuigen waar driemaal per dag maaltijden van topkwaliteit worden geserveerd.

  Het observatierijtuig is het laatste rijtuig van de trein, een ideale plek om te praten met medereizigers en om een drankje te drinken. Dit salonrijtuig, dat is voorzien van gemakkelijke fauteuils en banken, biedt plaats aan 32 gasten. U kunt een drankje halen bij de bar en wegdromen bij het voortdurend wisselende panorama. In het midden van de trein bevindt zich een loungerijtuig voor niet-rokers met plaats voor 26 gasten.

  Uw compartiment

  De 20 comfortabele wagons bieden plaats aan maximaal 72 personen. De royaal bemeten slaaprijtuigen zijn voorzien van fraaie houten lambrisering en versieringen in Edwardiaanse stijl. De Pride of Africa bevat 2-persoons compartimenten in 3 verschillende categorieën: Pullman Suite, Deluxe Suites en Royal Suites.

  Pullman Suite
  Deze compartimenten zijn ca. 7 m2. De privé-badkamer is gelijk aan die van de Deluxe Suite, het slaapgedeelte is kleiner. Hier vindt u een stapelbed of een 2-persoonsbed. Gedurende de dag worden deze omgebouwd tot een comfortabele bank. Verder beschikken de suites over een kast, kluisje en minibar.
  Deluxe Suites
  Hier heeft u ca. 11 m2 tot uw beschikking. In uw compartiment vindt u een 2-persoonsbed (double) of 2 1-persoonsbedden (twin), privé-badkamer met douche en toilet, kast, kluisje, minibar en zithoek.

  Royal Suites
  Deze suites beslaan met hun 16 m2 de helft van een rijtuig. Ze zijn ruim en elegant en beschikken over een 2-persoonsbed, minibar, kast, kluisje, zithoek en een privé-badkamer met douche, Victoriaans bad en toilet.
  Voorts zijn alle suites voorzien van ter plaatse regelbare airconditioning en er is 24 uur roomservice.

  Eten & drinken aan boord

  Tijdens uw verblijf in de 'Pride of Africa' kunt u genieten van voortreffelijke maaltijden in een van de Victoriaans ingerichte restauratierijtuigen. De professionele koks gebruiken verse lokale ingrediënten voor de beste lokale gerechten. Het ontbijt is zeer uitgebreid. De koks kunnen tevens op verzoek speciale gerechten bereiden. De lunch en het ‘haute cuisine’-diner worden tijdens de reis vers bereid, begeleid door een fijne selectie Zuid-Afrikaanse topwijnen en opgediend door vakkundig personeel. De tafels bieden plaats aan 2 en 4 personen en zijn gedekt met fijn linnen, zilveren bestek en porseleinen servies. In deze omgeving is avondkleding niet verplicht, maar van de gasten wordt verwacht dat ze in passende kleding aan tafel verschijnen. Heren dragen een das en colbert, dames een nette jurk. Overdag geldt als kledingadvies: casual, met lichte, comfortabele vrijetijdskleding en hoeden tijdens de excursies.

  Contact met VvAA QualityTime

  Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

  Boek reis
  Zuid-Afrika exclusieve treinreis VvAA QualityTime
  Zuid-Afrika exclusieve treinreis VvAA QualityTime
  Zuid-Afrika exclusieve treinreis VvAA QualityTime

  Prijs per persoon 2018

  Toeslag KLM Business Class: op aanvraag.

  Kamertype 

  Pullman
     Compartiment  

  Deluxe
     Compartiment  

  Royal
     Compartiment  

  Tweepersoonskamer

  € 12.950,-

  € 17.180,-

  € 21.610,-

  Toeslag eenpersoonskamer  

  € 5.820,-

  € 7.240,-

  op aanvraag

   

  Prijs per persoon 2019

  Kamertype

  Pullman
  Compartiment

  Deluxe
  Compartiment

  Royal
  Compartiment

  Tweepersoonskamer

  € 12.950,-

  € 16.690,-

  € 20.950,-

  Toeslag eenpersoonskamer

  € 5.650,-

  € 7.050,-

  op aanvraag

   

  Vertrekdata (Dar es Salaam - Kaapstad)

  • 15 juli 2018
  • 2 september 2018
  • 14 oktober 2018 
  • 22 januari 2019
  • 13 oktober 2019

  Inbegrepen

  • ‘Safari on rails’ van Dar es Salaam naar Kaapstad met Rovos Rail, 11 nachten accommodatie in een privé-compartiment met douche/toilet in de geboekte categorie
  • vluchten Amsterdam - Dar es Salaam en Kaapstad – Amsterdam per KLM in economy class inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
  • diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
  • 2 overnachtingen in het Serena Dar es Salaam Hotel in Dar es Salaam
  • 1 overnachting in het historische Victoria Falls Hotel op korte loopafstand van de watervallen
  • 2 overnachtingen in de 5-sterren Tau Game Lodge in het Madikwe Game Reserve inclusief 4 safaritochten in open safari-voertuigen
  • 1 overnachting met ‘late check-out’ in het Mount Nelson Hotel in Kaapstad
  • stadsrondrit door Dar es Salaam
  • excursie naar de Chisimba-watervallen in Zambia
  • spectaculaire treinrit over de Zambezi Bridge
  • bezoek aan Rovos Rail Station in Pretoria met rondleiding
  • stadstour door Pretoria
  • diamantstad Kimberley met bezoek aan de Big Hole en het openluchtmuseum
  • bezoek Victoriaans Matjiesfontein
  • alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en o.l.v. ervaren Engelssprekende gidsen
  • maaltijden volgens programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner)
  • alle alcoholische en non-alcoholische dranken (incl. wijnen) aan boord van Rovos Rail
  • lezingen aan boord van de trein door een historicus
  • diensten van een meereizende arts tijdens de treinreis
  • wasserij-service aan boord van de trein
  • alle transfers en bagage-service in de hotels en op de stations
  • uitgebreide reisinformatie

  Niet inbegrepen

  • fooien
  • extra drankjes en wasserij-service buiten de trein
  • visumkosten voor Tanzania, Zambia en Zimbabwe (totaal circa € 135,- p.p. plus bemiddelings- en portokosten)
  • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
  • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

  Bijzonderheden

  • Voor deze reis zijn een beperkt aantal plaatsen voor Nederlandse gasten gereserveerd. Wacht niet te lang met boeken, want de belangstelling voor deze uitzonderlijke reis is zeer groot.
  • Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Incento Treinreizen.
  • Op deze reis zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing met inachtneming van de volgende afwijkingen:
   Betalingen
   - bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan
   - uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan
   - uiterlijk 8 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan
  • Annuleringskosten
   In geval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
   - bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom
   - bij annulering tussen de 24 en 8 weken voor vertrek: 50% van de reissom
   - bij annulering binnen 8 weken voor vertrek: de volledige reissom

   Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

   

  Contact met VvAA QualityTime

  Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

  Boek reis