Diamant van het zuiden - Zuid Afrika

Deze 12-daagse autorondreis is ideaal om het zuidelijke deel van Zuid-Afrika te verkennen. Boek reis

Zuid-Afrika - diamant van het zuiden

Deze 12-daagse autorondreis is ideaal om het zuidelijke deel van Zuid-Afrika te verkennen. Vanuit Kaapstad volgt u de bekende Wijn- en Tuinroute, u komt door prachtige natuur en maakt safari’s in het Addo Elephant Park. U beleeft Zuid-Afrika nog intenser door de sfeervolle, karakteristieke lodges waarin u verblijft. U heeft bij boeking de keuze uit comfort of deluxe accommodaties.

Ontdekken, ontmoeten, beleven

Geniet in Kaapstad - een van de mooiste steden van de wereld - van de schoonheid van bergen, zee en wijngaarden. Onder de rook van de Tafelberg proeft u van heerlijke wijnen tussen de wijnranken van Stellenbosch. Met huurauto rijdt u door verlaten outback en begroeide bergpassen naar een ruige, groene kuststreek waar u wandelt door oerbossen en walvissen kunt spotten. Gewapend met verrekijker en camera tuurt u in Addo Elephant Park in de verte op zoek naar wilde dieren, terwijl de olifanten rustig voor uw auto langs lopen.

Bijzondere verlengingen

Breidt uw reis uit met een ultiem safari-arrangement in Botswana, waarbij u de laatste twee dagen bij de Victoria Falls in Zimbabwe afsluit. Of ga een paar dagen op VET-safari waarbij u door een wildlife-arts meegenomen wordt om dieren op te sporen, zenders te vervangen of de dieren van heel dichtbij te observeren terwijl de wildlife-arts bezig is. Wilt u de andere kant van Zuid-Afrika meemaken? Denk er dan eens aan om een week of langer mee te helpen in een township nabij Port Elizabeth waar uw hulp meer dan welkom is.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Zuid-Afrika, Diamant van het Zuiden VvAA QualityTime
Zuid-Afrika, Diamant van het Zuiden VvAA QualityTime
Zuid-Afrika, Diamant van het Zuiden VvAA QualityTime
Zuid-Afrika, Diamant van het Zuiden VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1 Kaapstad
Dag 2-3 Kaapstad
Dag 4 Kaapstad – Stellenbosch (60 km)
Dag 5 Stellenbosch – Swellendam (285 km)
Dag 6 Swellendam – Oudtshoorn (225 km)
Dag 7 Oudtshoorn
Dag 8 Oudtshoorn – Plettenberg Bay (175 km)
Dag 9 Plettenberg Bay
Dag 10 Plettenberg Bay – omgeving Addo Elephant Park (310 km)
Dag 11 omgeving Addo Elephant Park
Dag 12 omgeving Addo Elephant Park – Port Elizabeth (85 km)

Zuid-Afrika diamant van het zuiden VvAA QualityTime

Van dag tot dag

Dag 1: Kaapstad
Bij aankomst op de luchthaven van Kaapstad wordt u ontvangen door een lokale VvAA vertegenwoordiger. U verblijft 3 nachten in Kaapstad (O).

Dag 2 en 3: Kaapstad en omgeving
's Ochtends kunt u uw huurauto bij uw hotel laten afleveren (autohuur niet inbegrepen). Deze dagen heeft u de gelegenheid om het Kaapse Schiereiland te verkennen. Maak een boottocht naar het nabijgelegen Seal Island waar vaak honderden zeehonden verblijven. Drink een drankje op de top van de Tafelberg of maak een helikoptervlucht over het Schiereiland. Of maak een wandeling van Kaappunt naar Kaap de Goede Hoop. Natuurlijk is het ook mogelijk om heerlijk te ontspannen op de mondaine stranden van Clifton of Camps Bay. Of om een kijkje te nemen bij de kolonie Afrikaanse pinguïns op het strand van Boulders. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan Robben Island, een van de belangrijkste historische plaatsen van Zuid-Afrika. Het meest berucht is het eiland om haar gevangenis waar Nelson Mandela meer dan 20 jaar gevangen zat. 's Avonds kunt u genieten van het heerlijke eten in een van de bekende en trendy restaurants van Kaapstad, zoals Baia, Pegalle, The Tank of Den Anker.

Dag 4: Kaapstad - Stellenbosch (60 km)
De route 62 staat bekend als 's werelds langste wijnroute en loopt van Kaapstad naar Oudtshoorn. U volgt deze route naar Stellenbosch. De tocht voert onder andere door wijnvelden, de kleine Karoo en kronkelende bergpassen in de richting van de ruige Baviaanskloof. De fraaie boerderijen zijn typisch voor dit deel van de Kaapprovincie en de architectuur en sfeer van Stellenbosch lijken veel op oude binnensteden in Nederland. U verblijft 1 nacht in Stellenbosch (O)

Dag 5: Stellenbosch - Swellendam (285 km)
Swellendam is het op twee na oudste dorp van Zuid-Afrika: een aantrekkelijk, sfeervol dorp met historische Kaap-Hollandse huizen. Het ligt aan de voet van de prachtige Langeberg bergketen. In Swellendam verblijft u 1 nacht (O)

Dag 6 en 7: Swellendam - Oudtshoorn (225 km)
Via de route 62 vervolgt u uw weg naar Oudtshoorn. Het is de wereldhoofdstad van de struisvogels en u treft hier veel struisvogelboerderijen, u kunt zelf een kijkje nemen bij zo’n boerderij. Tijdens de periode 1875 - 1910 waren de veren zo populair dat de prijs zelfs hoger was dan de prijs van goud of diamant. Ook kunt u er een bezoek brengen aan de Cango grotten, de befaamde druipsteengrotten die bewoond zijn geweest door stammen. De 27 kilometer lange Swartberg Pass is een van de mooiste bergpassen van de hele wereld. Deze grindweg leidt u via steile haarspeldbochten naar de top (1583 meter). Vanaf hier hebt u een schitterend uitzicht over the Karoo. U verblijft hier 2 nachten (O,1xD).

Dag 8 en 9: Oudtshoorn - Plettenberg Bay (175 km)
De Tuinroute ligt aan de zuidwestkust van Zuid-Afrika en mag met recht een van de highlights van het land genoemd worden. Tussen Mossel Bay en Port Elizabeth ligt een prachtige kuststreek met diepe baaien, rivieren en lange zandstranden die worden afgewisseld door woeste kliffen. Kleurrijke lagunes reiken ver landinwaarts en inheemse wouden strekken zich uit tot vlakbij de kust met zandduinen. Een aantal interessante bezienswaardigheden: Nationaal Park Tsitsikamma, de Knysna Lagune, de Big tree, de prachtige stranden en bij het chique Plettenberg Bay kunt u zeehonden en dolfijnen zien en tussen juli en november zelfs walvissen. U verblijft hier 2 nachten (O). Bij de deluxe versie is ook diner inbegrepen.

Dag 10 en 11: Plettenberg Bay - omgeving Addo Elephant Park (310 km)
Van Plettenberg Bay rijdt u in de richting van het malariavrije Addo Elephant Park. U arriveert hier tussen de middag en geniet van de lunch. Er leven hier zo'n 200 olifanten naast Kaapse buffels, zwarte neushoorns, luidpaarden, jakhalzen, koedoes en verschillende andere antilopensoorten en kleinere carnivoren. Met de uitbreiding naar de kust maken de grote witte haai en walvissoorten hiervan 's werelds eerste 'Big Seven Park'. U verblijft hier 2 nachten en maakt diverse safari's (inbegrepen). De game drives voor de comfort versie worden gemaakt in het Amakhala Game Reserve. Bij de deluxe versie worden de game drives gemaakt in Addo of in het 5000 ha grote privé Intsomi Reservaat. In dit laatstgenoemde reservaat, dat alleen toegankelijk is voor loges van de River Bend Lodge, verblijven ook dieren die niet in Addo voorkomen, zoals de giraf, witte neushoorn, gemsbok en de met uitsterven bedreigde bontebok.  (O,L,D).

Dag 12: Omgeving Addo Elephant Park - Port Elizabeth (85 km)
Na het ontbijt reist u naar Port Elizabeth, hier eindigt uw rondreis. U vliegt via Johannesburg terug naar Amsterdam. Ook kunt u naar Johannesburg vliegen en uw rondreis verlengen met bijvoorbeeld de reis ‘Zuid-Afrika, Magic North’.
O = ontbijt
L = lunch
D = diner

Bijzondere verlengingen

 • U kunt uw reis naar Zuid-Afrika uitbreiden of verlengen. Dat kan door het ultieme safari-arrangement in Botswana erbij te boeken waarbij u de laatste twee dagen bij de Victoria Falls in Zimbabwe afsluit. Kijk daarvoor op ‘Botswana, de ultieme safaribeleving’.
 • Of ga een paar dagen op VET-safari waarbij u door een wildlife-arts meegenomen wordt om dieren op te sporen, zenders te vervangen of de dieren van heel dichtbij te observeren terwijl de wildlife-arts bezig is. Kijk daarvoor naar ‘VET-safari's in Afrika'.
 • Wilt u de andere kant van Zuid-Afrika meemaken denk er dan eens aan om een week of langer mee te helpen in een township nabij Port Elisabeth waar uw hulp meer dan welkom is. U kunt meer hierover lezen onder: ‘Vrijwilligerswerk in Afrika'.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Zuid-Afrika, Diamant van het Zuiden VvAA QualityTime
Zuid-Afrika, Diamant van het Zuiden VvAA QualityTime
Zuid-Afrika, Diamant van het Zuiden VvAA QualityTime
Zuid-Afrika, Diamant van het Zuiden VvAA QualityTime

Bij boeking heeft u keuze uit comfort of deluxe accommodaties. Een combinatie van comfort en deluxe accommodaties is ook mogelijk. U overnacht in de volgende accommodaties (of gelijkwaardig bij onvoldoende beschikbaarheid):

 

Comfort

Dag 1 t/m 3 Kaapstad: Floreal House (standard room)
Dag 4 Stellenbosch: Knorhoek Guest House (attic room)
Dag 5 Swellendam: Old Mill Guest House Cottage (garden cottage)
Dag 6 & 7 Oudtshoorn: Swartberg Country Manor (luxury room)
Dag 8 & 9 Plettenberg Bay: Peisang Valley Lodge (standard room)
Dag 10 & 11 Paterson: Leeuwenbosch

 


Deluxe

Dag 1 t/m 3 Kaapstad: Tafelberg Guesthouse (luxury room)
Dag 4 Stellenbosch: Rusthuiz Guest House (classical room)
Dag 5 Swellendam: Swellendam Country Lodge (luxury room)
Dag 6 & 7 Oudtshoorn: The Thorntree Country House (standard room)
Dag 8 & 9 Plettenberg Bay: Lily Pond Country Lodge (luxury suite)
Dag 10 & 11 Addo Elephant Park: River Bend Lodge (luxury suite)

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Prijs per persoon (bij 2 personen)

Comfort vanaf € 1.035,- (bij verblijf in een 2-pk)
Deluxe vanaf € 1.850,- (bij verblijf in een 2-pk)

Reisdata

Vertrek is dagelijks mogelijk.

Inbegrepen

 • 11 overnachtingen in comfort of deluxe accommodaties
 • maaltijden volgens programma
 • safari's
 • meet & greet
 • routebeschrijving
 • wegenatlas
 • reishandboek

Niet inbegrepen

 • autohuur (informatie bij VvAA QualityTime)
 • transfer luchthaven - accommodatie
 • eventuele tol- en parkeergelden
 • overige maaltijden
 • excursies en entreegelden
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • ticketingkosten (€ 75,- per ticket)
 • bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

Bijzonderheden

 • Vertrek is dagelijks mogelijk.
 • Toeslag 1-pk op aanvraag, evt. prijzen/mogelijkheden 3 of 4-pk en kindertarieven op aanvraag.
 • De prijs is gebaseerd op verblijf in de genoemde accommodaties. Indien een van de genoemde accommodaties is volgeboekt zoeken wij een passend alternatief.
 • Voor deze reis gelden afwijkende reis- en annuleringsvoorwaarden.
 • Uw Nederlandse paspoort dient nog minimaal 3 maanden na terugkomst in Nederland geldig te zijn. Er is voor Zuid-Afrika geen visum vereist indien u de Nederlandse nationaliteit bezit.
 • Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten met ingang van 1 juni 2015 aangescherpt. Een belangrijk onderdeel van deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een origineel geboorteakte van hun kind(eren). Het betreft hier niet het gemeentelijke uittreksel maar de officiële geboorteakte. Deze wetswijziging is geïmplementeerd om de veiligheid voor kinderen te verhogen. Met dit initiatief hoopt Zuid-Afrika kinderhandel en ontvoeringen sterk te verminderen.
 • Er gelden voor Zuid-Afrika gezondheidsbepalingen. Wij adviseren u in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met de travelclinic van het Havenziekenhuis (tel. 0900-5034090 ca. € 0,70 p.m.) of het Landelijk Coördinatieteam Reizigersadvisering of uw plaatselijke GG&GD te raadplegen, aangezien deze instanties de deskundigheid in huis hebben voor een actueel advies.
 • U hebt voor het besturen van een auto in Zuid-Afrika een geldig Nederlands rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen voor het geval zich onverhoopt (verkeers)problemen mochten voordoen.
 • U dient bij het afhalen van uw huurauto als borgstelling een geldige creditcard te overleggen die op naam staat van de hoofdbestuurder.
Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis