New England en Maritiem Canada

U begint de reis in Boston in New England en eindigt in Halifax op Nova Scotia. U bezoekt bijzondere nationale parken en kleine authentieke vissersplaatsjes waar u verblijft in hotels, Inns en B&Bs.
Boek reis

New England en Maritiem Canada

New England en Maritiem Canada delen één van de meest spectaculaire kustlijnen van het noord Amerikaanse continent. Houdt u van de zee, van ruige rotskusten, lichte zandstranden, altijd wind, duinen en vuurtorens en wilt u op zoek naar walvissen? Dan is dit de perfecte reis voor u. U begint de reis in Boston in New England en eindigt in Halifax op Nova Scotia. U bezoekt bijzondere nationale parken en kleine authentieke vissersplaatsjes waar u verblijft in hotels, Inns en B&Bs.

Boston is een echte wandelstad met kronkelende straatjes en mooie parken die eerder Europees dan Amerikaans aandoet. Een leuke wandeling is de Freedomtrail langs belangrijke historische punten door de stad, aangegeven met een dikke rode lijn op het trottoir. Al snel verlaat u de stad en maakt u kennis met uitgestrekte zandstranden. Het ruige Acadia National Park volgt met haar kenmerkende woeste kustlijn, kleurrijke rotspartijen met talrijke bossen en de vele wandelmogelijkheden. Bovendien is het park een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Bij de Bay of Fundy in Canada ziet u de hoogste getijdenverschillen ter wereld. In deze baai komen zelfs 12 walvissoorten voor, een perfecte plek dus voor een walvisexcursie die dan ook bij de reis is inbegrepen. De meest voorkomende soorten zijn de dwerg vinvis en de bultrug maar ook zult u dolfijnen, zeehonden en vele soorten zeevogels kunnen spotten. Fundy National Park biedt steile kliffen, groene weiden, heldere beken en rivieren en ook weer schitterende wandelmogelijkheden. Op de mooiste plekken tijdens deze reis verblijft u 2 nachten zodat u optimaal de tijd krijgt om te genieten van de omgeving.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Dagindeling

Dag 1 en 2: Boston
Dag 3 en 4: Kennebunks 
Dag 5 en 6: Acadia National Park
Dag 7: St. Andrews by the Sea
Dag 8: Walvisexcursie en St. Martins
Dag 9 en 10: Hopewell Rocks
Dag 11: Parrsboro in Nova Scotia
Dag 12: Wolfville
Dag 13 en 14: Digby
Dag 15 en 16: Whitepoint
Dag 17: Via Lighthouse Trail naar Western Shore
Dag 18: Western Shore
Dag 19: Via Peggy's Cove Lighthouse naar Halifax, einde reis.


Reisbeschrijving

Dag 1 en 2 aankomst & vrije dag in Boston
Boston is de grootste stad van New England en tevens de hoofdstad van de staat Massachusetts. U zult direct merken dat Boston relatief Europees aandoet. In de elegante wijk Beacon Hill vindt u smalle straatjes en prachtige oude huizen. De Boston Common is het stadspark waar ten tijde van de Amerikaanse revolutie de Britten kampeerden. U kunt ook de 2.5 kilometer lange Freedom Trail wandelen, aangegeven met de bekende rode lijn op straat, die u langs de belangrijkste historische bezienswaardigheden uit de tijd van de Amerikaanse revolutie voert. Sluit de dag af bij de levendige Quincy Market of bij het Waterfront.

Dag 3 en 4 rit naar de Kennebunks (ca. 120 km) en vrije dag
U verlaat de grote stad en rijdt noordwaarts richting New Hampshire. Het is de moeite waard om te stoppen in het historische Portsmouth, een van de meeste elegante steden van de staat. In de Strawberry Banke zijn huizen uit de afgelopen 4 eeuwen een bezienswaardigheid. In het centrum zijn tal van restaurantjes voor een prima lunch. U eindigt de dag in Ogunquit, bekend vanwege demooie witte zandstranden. Maak hier een wandeling langs 1 mijl lange Marginal Way, een prachtige kustroute over een goed onderhouden wandelpad. De aankomende 2 nachten verblijft u in Ogunquit of Kennebunkport. Besteed uw vrije dag in Ogunquit of bezoek The Kennebunks, bestaande uit de dorpen Kennebunk en Kennebunkport. Vele schrijvers en kunstenaars hebben hier hun zomerverblijf. De beroemde “Bush Compound”, het zomerhuis van George Bush Sr. is hier prachtig gelegen aan het water en wordt vergezeld door vele andere huizen gelegen aan Ocean Drive. Slenter over de prachtige witte zandstranden en dineer in een van de vele restaurantjes, die stuk voor stuk uitstekende kreeft voor u klaar kunnen maken.

Dag 5 en 6 naar het Acadia National Park (ca. 340 km) en vrije dag
U kunt natuurlijk over de Interstate 95 naar Bar Harbor rijden, maar een mooiere route is Highway 1 langs de kust waarbij u regelmatig uitzicht heeft op de oceaan met vuurtorens en vissersplaatsjes. In het Acadia Park vindt u hoge bergen met kale rotsen en talloze kleine eilandjes. U ziet naaldbossen vol baardmossen en wilde bloemen en vooral in het najaar kleuren de berken, espen en eiken de natuur goudgeel en warm oranje. een netwerk van wandel- en fietspaden maken het park een waar wandelparadijs. Met de auto kunt u de 42 km lange Park Loop Road rijden. Een prima voorbereiding op een bezoek aan het park is het Hulls Cove Visitor Center waar ook een informatieve film vertoond wordt. U slaapt 2 nachten in Bar Harbor.

Dag 7 St. Andrews by the Sea (ca. 245 km)
U reist verder via Highway 1 naar het oosten en passeert de grens met Canada. Vlak voordat u arriveert bij St. Andrews by the Sea rijdt u langs Quoddy Head State Park, het meest oostelijke puntje van de Verenigde Staten met de gelijknamige vuurtoren die tot één van de mooiste langs de kust van Maine behoort. U overnacht 1 nacht in St. Andrews by the Sea, een charmant kustdorpje met prachtige houten huizen uit de jaren rond 1700.

Dag 8 Walvisexcursie en naar St. Martins bij de Bay of Fundy (ca.155 km)
In de ochtend maakt u u een walvis excursie vanuit St. Andrews en daarna rijdt u verder naar St. Martins. Hier loopt de 16 km lange Fundy Trail die begint in St. Martins en voert langs de oever van de Bay of Fundy. Vol met wandelpaden, uitzichtspunten en een mooi informatiecentrum aan het einde van de route is dit een prachtige manier om dit gebied te verkennen. De route loopt door een gebied met 150 tot 250 meter hoge kliffen die soms loodrecht naar beneden gaan. U overnacht 1 nacht in St. Martins.

Dag 9 en 10 Hopewell Rocks (ca. 160 km)
U reist verder naar Hopewell Cape waar u een vrije dag heeft om de Bay of Fundy te verkennen. Deze baai loopt langs de hele zuidkust van New Brunswick en is een zeearm van de Atlantische Oceaan. Twee keer per dag komt de vloed op en dringt zoveel water de baai binnen dat het soms tot 16 meter hoogte stijgt. Als al dat water weer terugtrekt vallen hele delen langs de kust en in de haventjes droog en kun je op de zeebodem lopen. Dit wordt ook wel het hoogste getijdenverschil ter wereld genoemd en behoort tot een van de wereldwonderen. De cyclus van eb en vloed duurt ongeveer 12 ½ uur. Interessant zijn de echo grotten, die door de grote hoeveelheden in en uitstromend water en zand zijn uitgeschuurd . Ze zijn toegankelijk van 2 uur voor tot 2 uur na laag water. Bij het kleine plaatsje Hopewell Cape ligt het natuurmonument Hopewell Rocks. Hier kunt u de invloed van het water op de hoge rotsen zien, ze vertonen grillige vormen en komen loodrecht uit de zee omhoog. Prachtige wandelpaden voeren u langs de rotskusten met rode kliffen en de eigenaardige Flower Pot Rocks die zijn ontstaan door jarenlange getijdenwerking. Landinwaarts is het ook schitterend; u komt langs watervallen, oude boerderijen en mooie vergezichten op de baai. In de bossen hebben onder meer elanden, stekelvarkens, coyotes en wasberen hun eigen leefgebieden. U verblijft 2 nachten in Hopewell Cape.

Dag 11 rit naar Parrsboro in Nova Scotia (ca. 180 km)
Moncton is de meest tweetalige stad in heel Canada. Overal wordt er zowel Frans als Engels gesproken. Dichtbij de grens met Nova Scotia liggen de moeraslanden, broedgebieden voor honderdduizenden migrerende vogels. In Joggins kunt u een bezoek brengen aan het nieuwste UNESCO Wereld Erfgoed bezoekerscentrum in dit deel van Canada, op een plek waar de meeste fossiele botresten in heel Noord America te vinden zijn. Deze fossiele afdrukken kunnen overal langs de kust gevonden worden, net als agate en amethyst dat op de stranden te vinden is.

Dag 12 verder naar Wolfville (ca. 230 km)
U volgt de kustlijn langs de Bay of Fundy naar Wolfville in Nova Scotia. U rijdt aan de noordkant van het Minas Basin, dat het grootste getijverschil in de Bay of Fundy kent. De mooiste bestemming hier s het FIve Islands Provincial Park, waar mooie wandelpaden een prachtig uitzicht bieden op de klippen. Het meest spectaculaire uitzicht krijgt u vanaf de Cape d'Or Lighthouse. Grand Pre biedt met Domaine de Grand Pre één van de mooiste wijngaarden in Oost Canada waar u een optionele tour en wijnproeverij kunt krijgen.

Dag 13 en 14 langs de zuidkant van de Bay of Fundy, Digby (ca. 140 km)
Digby is gelegen aan de zuidkant van Bay of Fundy, in de zomermaanden de verblijfplaats voor grote aantallen walvissen. Tevens is Digby bekend vanwege de vangst van St. Jakobsschelpen welke veelvuldig worden aangeboden in de restaurants van dit vissersstadje. U heeft een vrije dag om de Bay of Fundy te verkennen of u kunt doorrijden langs de kust naar Brier Island voor een walvisobservatie tour, die ook bij Askja geboekt kan worden. Deze baai is een geliefd zomerverblijf voor diverse soorten walvissen en de kans dat u er een paar ziet is erg groot. U overnacht 2 nachten in Digby.

Dag 15 door het Kejimkujik National Park richting Whitepoint (ca. 140 km)
Dwars door het binnenland passeert u het Kejimkujik National Park. Het landschap onderweg is glooiend en rijk aan dichte bossen en een grote verscheidenheid aan rivieren, vennen en meren. In het park leeft veel wild en de kans om iets te zien is het grootst in de vroege ochtend of in de late avond. Wel kunt u hier genieten van de rust en er met een kano een poosje op uit trekken. Wandelen behoort hier ook zeker tot de mogelijkheden. Er zijn hier een aantal goed bewaard gebleven prehistorische Mi’kmaq-indianen kampeerplaatsen te vinden. Aan het einde van de dag arriveert u in Liverpool of Whitepoint waar u 1 nacht verblijft. Liverpool is een zeer engels aandoende stad, gelegen aan de monding van de Mersey Rivier.

Dag 16 vrije dag aan de kust
Even rust aan het einde van uw reis. Uw vrije dag kunt u op verschillende manieren besteden. Er zijn allerlei mooie weggetjes langs de ust te rijden en u kunt heerlijk wandelen in het Kejimkujik Seaside, het tweede deel van het Kejiukujik National Park dat aan de kust ligt. Maar het is natuurlijk ook fijn om een dagje helemaal niets te doen en te genieten van het strand en de prachtige kust.

Dag 17 en 18 korte rit en vrije dag Western Shore (ca. 80 km) 
U volgt de Lighthouse Trail westwaarts langs de afwisselende en vooral grillige zuidkust van Nova Scotia. Deze kust wordt ook wel de piratenkust genoemd. Aan deze kust zijn miljoenen dollars uitgegeven om de piratenschatten op te graven. Dit deel van de zuidkust van Nova Scotia is bekend om de zeehonden en de meest schitterende kustlijn. De 22 km2 van beschermd natuurgebied aan de Atlantische kust biedt kraakheldere witte stranden, turkooise water, kustmoerassen en een zeer rijk plantenleven en talloze wilde bloemen. Er zijn twee wandelroutes uitgezet, compleet met uitlegborden en telescopen om uit te kijken naar wild. Onderweg komt u langs tal van vuurtorens, zandstrandjes, baaien en vissersplaatsjes, zoals Chester en Mahone Bay, waar drie uitzonderlijke kerken zich in het water spiegelen. Enkele kilometers verder ligt op een schiereiland het bijzonder schilderachtige Lunenburg, gesticht door protestante settlers. De binnenstad staat op de UNESCO-Heritage lijst. Ervaar het relaxte leven aan de kust en geniet van uw laatste twee dagen rust waarbij u twee nachten verblijft in het Atlantica Hotel & Marina Oak Island.

Dag 19 - Via Peggy's Cove Lighthouse naar Halifax en einde van de reis  (ca. 125 km)
Wederom staat een korte rit op uw programma. Onderweg naar Halifax rijdt u natuurlijk langs het dorpje Peggy's Cove waar de meest gefotografeerde vuurtoren van heel Canada staat. Pittoresk, spierwit, met rode kap en schitterend gelegen op een palet van uitgeslepen rotsen, de vuurtoren is al lang niet meer operatief maar in de zomer huist hier het enige in een vuurtoren gelegen postkantoor van Canada. Na het bezoek aan Peggy's Cove rijdt u weer verder en arriveert u in Halifax, de eindbestemming van deze reis.

Halifax is de grootste stad in de Atlantische Provincies. Hoge gebouwen staan naast moderne winkelcentra. Boetieks en bars zijn ondergebracht in historische panden. Alles staat gegroepeerd rond de Citadel in het nationaal historische park. Ga vooral naar de haven voor een wandeling over de Harbour Walk. Deze brengt u in ongeveer 20 minuten van de Historic Porperties (mooie gerestaureerde huizen uit de 19e eeuw) naar het Via Rail station. Via deze route hebben tussen 1928 en 1971 meer dan 1 miljoen immigranten via Pier 21 hun weg naar Canada gevonden. In het museum van Pier 21 leert u meer over de aankomst van deze immigranten. 

Afhankelijk van uw vertrektijd heeft u nog tijd om een aantal mooie bezienswaardigheden in Halifax te bekijken of om uw laatste inkopen te doen. U levert de huurauto weer in op de luchthaven voor uw vlucht naar huis.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Reissom per persoon

vanaf € 2.245,-

Reisdata

dagelijks vanaf eind mei tot half oktober

Inbegrepen 

 • 18 overnachtingen op 2-persoonskamers in middenklasse hotels & Inns
 • 18 dagen huurauto Alamo conform gekozen type inclusief CDW verzekering, WA verzekering tot USD 1.000.000, 1 bestuurder en ongelimiteerde kilometers
 • walvisexcursie in St. Andrews
 • 24-uurs ondersteuning door onze lokale agent
 • uitgebreid informatiepakket ter plaatse en wegenkaart

Niet inbegrepen 

 • vlucht Amsterdam – Boston en Halifax – Amsterdam
 • drop off kosten huurauto Boston – Halifax USD 399 plus lokale belasting
 • extra bestuurders
 • brandstof
 • parkeergelden
 • maaltijden
 • optionele excursies
 • reserveringskosten; reis- en annuleringsverzekering
 • bemiddelingskosten ( € 35,- per boeking)

Paspoort & visum

U dient in het bezit te zijn van een geldig (Nederlands) paspoort dat nog twee weken na terugkomst in Nederland geldig is. Met ingang van 15 maart 2016 is een ETA aanvraag verplicht voor alle passagiers die naar Canada willen reizen. Een aanvraag kost circa CAD 7, te voldoen per creditcard. U kunt online toestemming vragen als u naar Canada wilt reizen. De regering van Canada heeft de nieuwe toelatingseis, bekend onder de naam ETA (Electronic Travel Authorization), recentelijk geïntroduceerd voor visa-vrijgestelde passagiers die naar Canada reizen. Het programma is vergelijkbaar met de bestaande ESTA procedure dat enige jaren geleden door de Verenigde Staten is geïmplementeerd. Meer informatie kunt u vinden op www.Canada.ca/eTA .

 

Deze is organiseren wij in samenwerking met onze partner Askja Reizen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op: