Reis met VvAA naar de toekomst

Nieuwe innovatieve technieken hebben grote invloed op de zorg van nu. Reis met VvAA naar het toonaangevende congres Exponential Medicine (van de Singularity University) in San Diego en bezoek toonaangevende organisaties in San Francisco. Treed van 5 t/m 12 november 2017 binnen in een wereld van mobile health, 3D-printing en robotisering en meer.

Boek reis

Exponential Medicine - San Diego

VvAA wil de innovatie in de zorg versnellen
De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo door nieuwe innovatieve technieken. E- en m-health, ‘Lean’ organiseren: het wordt steeds vanzelfsprekender en vormt nog maar het begin. Voor de zorg zijn deze ontwikkelingen van grote invloed. Om ook in de toekomst verzekerd te zijn van kwalitatief goede en betaalbare zorg zijn innovaties van groot belang. VvAA wil de innovatie in de zorg versnellen en brengt daarvoor een 25-tal mensen bij elkaar die impact hebben en het verschil kunnen maken.


Razendsnel op de hoogte  van alle nieuwste technologieën in de zorg
Reis mee met VvAA QualityTime naar het congres Exponential Medicine (van het ‘innovatie- en inspiratie-platform’ Singularity University) dat van 6 t/m 9 november 2017 plaatsvindt in San Diego. 
Jaarlijks wordt er per land een beperkt aantal kaarten beschikbaar gesteld. VvAA QualityTime heeft  kaarten weten te bemachtigen voor dit toonaangevende programma waar innovators en organisaties op biomedisch en technologisch gebied u meenemen in de wereld van mobile health, 3D-printing, robotisering en meer. Na een bezoek aan dit congres, bent u op de hoogte van de allernieuwste technieken in de zorg.
 
     

Exclusief kijkje in de keuken - San Francisco en Silicon Valley
Een bezoek aan organisaties in en rondom San Francisco en Silicon Valley - het kloppende hart op innovatief gebied - mag natuurlijk niet ontbreken. Toonaangevende bedrijven zoals Stanford en Google geven u een exclusief kijkje in hun innovatieve keuken.
In 2016 bezochten we Kaiser Permanente in San Diego onder leiding van John Mattison, een van de sprekers van Exponential Medicine. In en rondom San Francisco werden we in 2016 geïnspireerd tijdens onze bedrijfsbezoeken aan Stanford University (Center for Immersive and Simulation Based Learning / the Division of Clinical Anatomy), IBM Watson, Grand Rounds, Ava en het innovatief congres Aging 2.0. Op het Nederlands consulaat in San Francisco was er gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe consul en volgde een presentatie.


Waardevol netwerk om het verschil mee te maken op innovatiegebied
Tijdens de reis bouwt u een waardevol netwerk op van gelijkgestemde collega's, waarmee u in Nederland samen het verschil kunt maken en de innovatie in Nederland kunt versnellen. Een netwerk waarmee u ervaringen en tips kunt uitwisselen. En niet alleen de contacten met de groep zijn waardevol, u ontmoet innovators van over de gehele wereld.

Inhoudelijk begeleider: Joris Arts maakt de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk
Joris Arts, ziekenhuisapotheker en bestuurder bij Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn, begeleidt deze reis inhoudelijk. Joris Arts speelt een actieve rol bij het implementeren van innovaties in de zorg. Zo begeleidt hij start-ups bij hun intrede in de zorg, werkt hij mee aan een toepassing met blockchain voor het ontsluiten van een Actueel Medicatie Overzicht en is hij actief betrokken bij een project voor virtuele valpreventie met Microsoft HoloLens. Joris Arts is dan ook niet voor niets in 2016 verkozen tot doctorpreneur. Dankzij zijn achtergrond als zorgprofessional en zijn ervaring met innovatie in de zorg kan hij met u uitstekend de vertaalslag van het congres naar de dagelijkse praktijk in Nederland maken. Hij legt samen met de groep verbanden tussen wat we tijdens de reis zien en wat we daar in Nederland mee kunnen. Onder andere door wrapups, de groep bij te praten over de innovatieve bedrijven die we bezoeken en daarnaast met elkaar in discussie te gaan over de mogelijkheden en het versnellen van innovatie in Nederland.
Joris Arts: “Op Exponential Medicine krijg je écht een blik op de toekomst van de zorg. Big data, 3D-printing van organen, robotica, het komt allemaal langs. Ik kijk er naar uit met u deze inspirerende reis naar de toekomst te maken en met veel ideeën voor de Nederlandse zorg weer terug te keren.”Voor wie is deze reis geschikt?

VvAA wil de innovatie in de zorg versnellen en brengt daarvoor een 25-tal mensen bij elkaar die impact hebben en het verschil kunnen maken. Deze reis is geschikt voor iedereen die een rol wil hebben in het versnellen van de innovatie in de zorg in Nederland.

Wat kunt u verwachten?

Op het congres hoort u de nieuwste ontwikkelingen over innovatie in de zorg van innovatie experts. De bedrijfsbezoeken geven u een kijkje in de keuken en maken inzichtelijk hoe innovatie in de praktijk wordt toegepast. Inhoudelijk begeleider Joris Arts kan met u de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk in Nederland maken. Daarnaast is deze reis een uitstekende gelegenheid om uw netwerk uit te breiden, met zowel uw reisgenoten onderling maar ook met innovators uit de hele wereld.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Singularity VvAA QualityTime
Singularity VvAA QualityTime
Singularity VvAA QualityTime
Singularity VvAA QualityTime

Vluchtschema


Datum              Vluchtnr.         Route                                         Vertrek             Aankomst

05/11/17           DL 163            Amsterdam – Minneapolis        13.25 uur         15.48 uur

05/11/17           DL 884           Minneapolis – San Diego           17.56 uur         20.02 uur

09/11/17           UA 370           San Diego – San Francisco       15.30 uur         17.00 uur

11/11/17           KL 606            San Francisco – Amsterdam     14.35 uur         09.50 uur #

#  
aankomst de volgende dag op 12/11/2017

DL = Delta Airlines
UA = United Airlines
KL = KLM
Bovenstaande tijden zijn lokale tijden. 


Dagindeling

Dag 1 (zondag 5 november 2017): vliegreis Amsterdam – San Diego
Om 13.25 uur vertrekt onze vlucht van Amsterdam naar San Diego via Minneapolis, we arriveren om circa 20.00 uur in San Diego. Vervolgens reizen we per transfer vanaf de luchthaven naar Hotel Del Coronado.

Dag 2 (maandag 6 november 2017): bedrijfsbezoek San Diego en start congres

Het congres start op maandagmiddag 6 november na de lunch. Op maandagochtend voordat het congres start, willen we het nieuwe ziekenhuis van Kaiser Permanente in San Diego bezoeken onder leiding van John Mattison (onder voorbehoud).

Dag 3 en 4 (dinsdag 7 en woensdag 8 november 2017): Exponential Medicine

Congresdagen.

Dag 5 (donderdag 9 november 2017): Congres en vlucht naar San Francisco

De hele ochtend staat nog in het teken van Exponential Medicine. ’s Middags reizen we per transfer naar de luchthaven van San Diego voor onze vlucht naar San Francisco met United Airlines. Vervolgens reizen we per transfer naar ons hotel in San Francisco. Diner en overnachting in San Francisco.

Dag 6 (vrijdag 10 november 2017): Bedrijfsbezoeken Silicon Valley en San Francisco

Een bezoek aan organisaties in en om San Francisco en Silicon Valley - het kloppende hart op innovatief gebied – mag natuurlijk niet ontbreken. In 2016 werden we geïnspireerd tijdens onze bedrijfsbezoeken aan Stanford University (Center for Immersive and Simulation Based Learning / the Division of Clinical Anatomy), IBM Watson, Grand Rounds, Ava en het innovatief congres Aging 2.0. Op het Nederlands consulaat in San Francisco was er gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe consul en volgde een presentatie. Het programma van 2017 voor bedrijfsbezoeken is op dit moment nog niet bekend.

Dag 7 (zaterdag 11 november 2017): Vrije tijd San Francisco, terugvlucht naar Amsterdam

Deze zaterdagochtend is ter vrije besteding. Relax in het hotel of verken San Francisco. We reizen rond lunchtijd gezamenlijk per bus naar de luchthaven van San Francisco voor de terugvlucht naar Nederland.

Dag 8 (zondag 12 november 2017): Aankomst in Amsterdam

Aankomst in Amsterdam om 09.50 uur.

Optionele verlenging

Wilt u graag meer tijd om op uw gemak San Diego of San Francisco te verkennen? Of wilt u deze reis met uw vakantie combineren? Informeer bij VvAA QualityTime naar de diverse mogelijkheden.

Goed voorbereid op reis
Om goed voorbereid Exponential Medicine te bezoeken, organiseert VvAA voorafgaand aan de reis in het najaar een inspirerende en inleidende bijeenkomst. Ervaringsdeskundigen nemen u mee in de gedachtegang en missie van de Singularity University.
 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Singularity VvAA QualityTime

The Hotel Del Coronado ***** - San Diego

Tijdens het congres verblijft u in Hotel del Coronado. Bij een dergelijk uniek congres hoort vanzelfsprekend een uniek hotel. Dit historische hotel ligt aan het strand en speelt vooruitstrevend in op de eisen van een congres dat u een blik in de toekomst gunt. De koffiebreaks, maaltijden en entertainment worden op verscheidene locaties in het hotel georganiseerd tot en met op het strand zelf.

Ligging
Dit historische hotel heeft een ideale ligging aan de Stille Oceaan, aan de kust van Californië. Hotel del Coronado ligt dicht bij de vele attracties die de omgeving te bieden heeft. Dankzij de ligging aan het strand kunt u tal van watersporten beoefenen. Het ligt op slechts korte afstand van het centrum van San Diego.

Faciliteiten
Het hotel biedt luxe accommodatie, eersteklas voorzieningen en een uitzonderlijke service, in een charmante Victoriaanse ambiance. Hotel del Coronado is gebouwd in 1888 en biedt moderne, luxe voorzieningen. U kunt een verfrissende duik nemen in het ruime buitenzwembad, of heerlijk ontspannen met een massage op het strand. Del Beach ligt aan de stranden van het beroemde Hotel del Coronado.

Clift Hotel San Francisco **** - San Francisco

Dit boetiekhotel ligt op 15 minuten lopen van het Financial District van San Francisco

Ligging
Clift San Francisco is centraal gelegen op slechts vijf minuten lopen van het drukke Union Square in San Francisco en biedt kamers die zijn ontworpen door Philippe Starck. Geniet van een ontbijt in de Velvet Room of ontspan met een drankje in de Living Room of de Redwood Room.

Kamers
De kamers van dit hotel zijn voorzien van met de hand bewerkte meubels, op maat gemaakte sledebedden, een ultramodern entertainmentsysteem met onder andere een flatscreen-tv met kabelzenders en een eigen badkamer met toiletartikelen van MALIN + GOETZ.

Faciliteiten
In de Velvet Room kunt u eten en drinken. De elegante en moderne bar Redwood Room in San Francisco-stijl is ingericht met digitale kunst. De grote, opvallende bar in het midden van de ruimte is  van het hout van een enkele sequoiaboom vervaardigd. De woonkamer biedt het comfort van een oud-Engels club en biedt mogelijkheden om te ontspannen, te lezen of mensen te kijken. De lobby biedt een collectie aan meubels van wereldklasse en originele kunstwerken van Salvador Dali en Charles Eames. U kunt trainen in het fitnesscentrum bij Clift San Francisco.

 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Ervaringen

Yosef Safi Harb - founder van Happitech
Happitech, winnaar van de Deloitte Start-Up Innovation Challenge, reisde in 2016 met VvAA mee naar Exponential Medicine. Op het Health Innovation Lab presenteerde Happitech founder Yosef Safi Harb de mogelijkheid om boezemfibrilleren eenvoudig te meten met de smartphone. Je legt je vinger twee minuten op de camera van je smartphone en je hebt inzicht in je hartritme en conditie. Boezemfibrilleren komt onregelmatig voor, dankzij deze techniek kan de patiënt nu op ieder moment zijn conditie meten. Dit geeft inzicht voor zowel de patiënt als de cardioloog. Ook op zorgkosten wordt bespaard. Diverse Amerikaanse ziekenhuizen en zorgverzekeraars toonden interesse. Lees het blog van Yosef over zijn ervaringen tijdens Exponential Medicine.Wouter Kroese en Willem Herter van Pacmed

De startup Pacmed reisde in 2015 met VvAA naar de Toekomst en presenteerden Pacmed op het Health Innovation Lab. De missie van Pacmed is om ervoor te zorgen dat elke huisarts van iedere patiënt leert, en dat patiënten alleen nog maar de behandeling krijgen die in de praktijk bij vergelijkbare patiënten bleek te werken. Met Pacmed willen zij de waarde van anonieme digitale zorggegevens optimaal benutten. Lees hier het blog van Wouter Kroese en Willem Herter.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Prijs per persoon

 • Bij verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer: € 7.950,-
 • Bij verblijf in een eenpersoonskamer: € 8.995,-
   

Inbegrepen

 • voorbereidingsbijeenkomst in Nederland
 • vluchten Amsterdam – San Diego, San Diego – San Francisco en San Francisco – Amsterdam in de economy klasse
 • luchthaventransfers
 • 4 overnachtingen in een eenpersoonskamer in Hotel Del Coronado
 • 2 overnachtingen in een eenpersoonskamer in Clift Hotel in San Francisco met ontbijt
 • ontbijt op maandag 6 november 2017 in Hotel Del Coronado
 • transfers en bedrijfsbezoek in San Diego en eenvoudige broodjeslunch op maandag 6 november 2017
 • 4-daagse pas Exponential Medicine
 • alle maaltijden tijdens Exponential Medicine (van diner op maandagavond 6 november 2017 t/m ontbijt op donderdagochtend 9 november 2017)*
 • entree tot Healthcare Innovation Lab
 • Exponential Medicine inspiratie- en netwerksessies
 • transfers en bedrijfsbezoeken San Francisco op vrijdag 10 november 2017
 • diner in San Francisco op donderdag 9 november en vrijdag 10 november 2017
 • eenvoudige broodjeslunch op vrijdag 10 november 2017
 • inhoudelijke begeleiding door Joris Arts
 • reisleiding VvAA QualityTime

  Niet inbegrepen

 •   persoonlijke uitgaven zoals drankjes
 •   kosten voor de ESTA
 •   overige maaltijden (lunch op donderdag 9 november 2017)
 •   evt. fooien
 •   bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)
 •   bemiddelingskosten (€ 35,- per boeking)

Bijzonderheden

* Het ontbijt dat bij de kaarten van Exponential Medicine is inbegrepen is heel eenvoudig. U kunt voor circa US$ 45,- per dag uitgebreid in het hotel ontbijten.


Verlengen
Wilt u graag meer tijd om op uw gemak San Diego of San Francisco te verkennen? Of wilt u deze reis met uw vakantie combineren? Informeer bij VvAA QualityTime naar de diverse mogelijkheden.
Het is ook mogelijk om alleen het congres te bezoeken en op 9 november terug naar Nederland te reizen.

​Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis