Thailand - Kleurrijk koninkrijk

Thailand heeft veel te bieden. De fascinerende metropool Bangkok, de kleurrijke bergstammen in het Noorden, de boeddhistische cultuur, een vriendelijke bevolking, heerlijk eten en de prachtige eilanden en stranden. Niet voor niets vormt Thailand voor veel Nederlanders de eerste kennismaking met Azië.

Ontdekken, ontmoeten, beleven
VvAA QualityTime stelde in samenwerking met haar lokale agent een 19-daagse individuele rondreis samen, die in korte tijd een goede indruk van Thailand geeft. U start in de wervelende hoofdstad Bangkok en kunt daarna ontspannen in een ‘floatel’ (drijvend hotel) op de River Kwai. U reist per trein naar Chiang Mai in het noorden van Thailand. Hier staan een kookcursus en een bezoek aan de kleurrijke Lisu stam op het programma.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Thailand Kleurrijk Koninkrijk VvAA QualityTime
Thailand Kleurrijk Koninkrijk VvAA QualityTime
Thailand Kleurrijk Koninkrijk VvAA QualityTime
Thailand Kleurrijk Koninkrijk VvAA QualityTime

Dagindeling

Dag 1           aankomst Bangkok
Dag 2-3        Bangkok
Dag 4           Bangkok – River Kwai
Dag 5           River Kwai
Dag 6           River Kwai – Bangkok – Chiang Mai (per busje / nachttrein)
Dag 7-9        Chiang Mai
Dag 10-11    Lisu stam
Dag 11         Chiang Mai
Dag 12         Chiang Mai – Phuket - Khao Lak
Dag 13         Khao Lak
Dag 14         transfer Khao Lak - Khao Sok
Dag 15         transfer Khao Sok - Railay Bay
Dag 16-17    Railay Bay
Dag 18         vlucht Krabi – Bangkok
Dag 19         Bangkok, einde rondreis

Reisbeschrijving

Dag 1: aankomst Bangkok
Na aankomst in Bangkok transfer naar uw hotel. (-/-/-)

Dag 2-3: Bangkok
In Bangkok is van alles te zien, te doen en te koop. Maak tijdens uw verblijf een tochtje per ‘longtailboot’ door de 'klongs'. Uiteraard mag een ritje per tuk-tuk niet ontbreken. Op dag 2 staat ’s middags een fietstocht door Bangkok op het programma. U ervaart het echte leven in Bangkok, de cultuur die alleen de lokale inwoners kennen. U ontdekt de geur van kruiden, de culturele bezienswaardigheden, tempels, markten gevolgd door het oversteken van de oude Chao Phraya-rivier met een boot naar het weelderige Prapadeang Park, beter bekend als de ‘longen van Bangkok’. U komt terecht in een geheel andere wereld, al met al een ervaring die u nooit meer zult vergeten. (O/-/-)

Dag 4: Bangkok – River Kwai
Onderweg naar de River Kwai bezoekt u de drijvende markt van Damnoen Saduak. Na een bezoekje aan een pottenbakkersdorpje bij Ratchaburi en aan de Khoa Bin-grotten gaat u uiteindelijk per longtailboot naar een 'floatel'. Deze op bamboevlotten gebouwde bungalows, drijven op één van de mooiste delen van de Kwai, midden in de jungle. Het is een eenvoudige accommodatie met douche en toilet, geen elektra maar olielampen. Thais diner en overnachting op het Floatel. (O/L/D)

Dag 5: River Kwai
Om 11.00 uur, na het ontbijt, brengt de bootsman u terug bij de landingsplaats. Daarna zet de gids u op het boemeltreintje naar Kanchanaburi. De spoorlijn begint waar nu de beruchte ‘Birma Spoorlijn’ ophoudt. Over houten viaducten uit de Tweede Wereldoorlog per boemeltrein naar Kanchanaburi waar u de beroemde ‘Bridge over the River Kwai’, het oorlogsmuseum en het kerkhof ziet. Overnachting in Kanchanaburi. (O/L /-)

Dag 6 River Kwai – Bangkok – Chiang Mai (per busje en nachttrein)
Vandaag naar de mooie Erawan-watervallen, waar ook gezwommen kan worden. Als er tijd is bezoeken we het hoogste boeddhistische heiligdom ter wereld, de Chedi van Nakhom Phatom. Daarna per busje terug naar Bangkok en vandaar per nachttrein met couchette naar Chiang Mai (1e klasse). De couchette waarin u verblijft heeft een stapelbed en is geschikt voor twee personen. (O/L/-)

Dag 7: Chiang Mai
Na aankomst vervoer naar het hotel in Chiang Mai. U heeft de tijd om de stad of omgeving te verkennen. (-/-/-)

Dag 8: kookworkshop Chiang Mai
Op dag 8 staat een Thaise kookworkshop op het programma, u leert meer over de Thaise ingrediënten, de technieken en de smaken. De ervaren kok neemt u mee naar een lokale markt en vertelt over de verschillende groenten en kruiden die u ziet. U koopt verse producten en vervolgens gaat u zelf in de keuken aan de slag om een aantal typische Thaise gerechten te bereiden en te proeven. (O/L/-)

Dag 9: Chiang Mai
Deze dag is ter vrije besteding. (O/-/-)

Dag 10: Lisu stam
U wordt bij uw hotel in Chiang Mai opgehaald en gaat op pad naar het dorp in de bergen. Bij aankomst geniet u van een traditioneel welkomstdrankje en leert u over de tradities en gewoontes van het Lisu volk. Onder leiding van een Lisu gids bezoekt u een plaatselijke tempel met daarbij een uitgebreide Lisu-kruidentuin. U maakt kennis met een aantal Lisu families en drinkt met hen een kopje thee, de Shaman van het dorp zal u zijn traditionele medicijnenkast laten zien. ’s Middags heeft u de keuze uit een aantal activiteiten zoals een fietstocht met gids door de omgeving, een rit met een ossenkar door het boerenland, een traditioneel stoombad of een massage. In de vrije tijd tot aan het avondeten kunt u ook nog zelf wat gaan fietsen in de omgeving, zonder gids maar met een kaart en een route, of u wandelt nog wat en laat de indrukken van de dag nog eens op u inwerken. ‘s Avonds geniet u van een Thais diner en van traditionele Lisu-dansen. De overnachting is in een eenvoudige, maar stevige bungalow, gemaakt van hout en bamboe en voorzien van een ventilator. De badkamer heeft een douche met warm en koud water. (O/L/D)

Dag 11: Chiang Mai
Nadat u door de typische junglegeluiden bent gewekt en van uw ontbijt heeft genoten, wordt u teruggebracht naar uw hotel in Chiang Mai. (O/-/-)

Dag 12: Chiang Mai – Phuket – Khao Lak
Transfer naar de luchthaven van Chiang Mai voor de vlucht naar Phuket (met Air Asia). Aansluitend transfer van de luchthaven naar uw resort op Khao Lak. (O/-/-)

Dag 13: Khao Lak
Khao Lak ligt 80 kilometer ten noorden van Phuket, maar is een stuk rustiger. U vindt er witte afgezonderde stranden, een azuurblauwe zee en rustige nachten. U kunt hier relaxen, een dagtocht maken door het tropische binnenland of duiken in de buurt van de Similan eilanden. (O/-/-)

Dag 14: Transfer Khao Lak – Khao Sok
U reist vandaag per transfer naar Khao Sok voor een overnachting en diner op het Cheown Lake. Het Khao Sok National Park is een ‘klein’ paradijsje. Het park herbergt een van de oudste regenwouden van deze planeet, een kraakhelder blauw meer, grote diversiteit aan wildlife, grottenstelsels en enorme kalksteenrotsen.

Let op! De overnachting is zeer primitief. U verblijft in een drijvende hut van bamboe op het meer. In het hutje is alleen een matras en er is geen elektriciteit.  De ervaring van het overnachten midden in het nationaal park op het meer is echter heel bijzonder en u geniet van een prachtig uitzicht. Stelt u geen prijs op een primitieve overnachting, laat het ons weten. Dan passen we de reis aan.

Dag 15: Transfer Khao Sok - Railay Bay
U reist van Khao Sok naar het tropische paradijs Railay Bay. (O/-/-)

Dag 16-17: Railay Bay
Het schiereiland Railay is gelegen in de Zuid Thaise provincie Krabi tussen Krabi town en de plaats Ao Nang. Railay is alleen over water te bereiken omdat het door torenhoge kalkrotsen wordt afgescheiden van het vaste land. De exotische omgeving met zijn azuurblauwe zee, palmbomen en tropische flora en de ontspannen sfeer zorgen ervoor dat u hier optimaal kunt genieten en relaxen. (O/-/-)

Dag 18: vlucht Krabi – Bangkok
Transfer naar de luchthaven van Krabi en vlucht naar Bangkok (met Thai Airways). Transfer naar uw hotel en overnachting in Bangkok. (O/-/-)

Dag 19: Bangkok, einde rondreis
Einde rondreis, transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht. (O/-/-)

O = ontbijt
L = lunch
D = diner

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Thailand Kleurrijk Koninkrijk VvAA QualityTime
Thailand Kleurrijk Koninkrijk VvAA QualityTime
Thailand Kleurrijk Koninkrijk VvAA QualityTime
Thailand Kleurrijk Koninkrijk VvAA QualityTime

Tijdens deze reis verblijft u in de volgende accommodaties. Indien deze accommodaties zijn volgeboekt, zoeken wij voor u een passend alternatief.

Dag  Plaats Accommodatie
Dag 1 t/m 3 Bangkok Royal Princess
Dag 4 River Kwai Floatel
Dag 5 Kanchanaburi Royal River Kwai Resort
Dag 6 Bangkok - Chiang Mai     Nachttrein, eerste klasse
Dag 7 t/m 9 Chiang Mai Shewe Wana
Dag 10 Dton Loong Village Lisu Lodge
Dag 11 Chiang Mai Shewe Wana
Dag 12 t/m 13     Khao Lak The Briza Beach Resort
Dag 14 Khao Sok Cheown Lake
Dag 15 t/m 17 Railay Bay Railay Village
Dag 18 Bangkok Royal Princess

 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Thailand Kleurrijk Koninkrijk VvAA QualityTime
Thailand Kleurrijk Koninkrijk VvAA QualityTime
Thailand Kleurrijk Koninkrijk VvAA QualityTime
Thailand Kleurrijk Koninkrijk VvAA QualityTime

Prijs per persoon

Periode  Prijs
14.10.2015 - 02.12.2015         € 2.335,-
03.12.2015 - 09.01.2016 € 2.499,-
10.01.2016 - 16.04.2016 € 2.335,-
17.04.2016 - 13.10.2016 € 2.150,-

Reisdata

Vertrek is dagelijks mogelijk t/m 13/10/2016.

 

 

Inbegrepen

 • overnachtingen volgens programma
 • 17x ontbijt, 5x lunch, 3x diner
 • treinreis Bangkok – Chiang Mai 1e klasse, couchette
 • binnenlandse vluchten volgens programma
 • transfers volgens programma
 • excursies met Engelssprekende begeleiding: fietsen in Bangkok, River Kwai excursie, kookworkshop in Chiang Mai, bezoek aan Lisu dorp
 • entreegelden
 • reishandboek

 

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten naar en van Bangkok
 • ticketingkosten (€ 45,- per ticket)
 • bemiddelingskosten (€ 35,- per boeking)
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)

 

Bijzonderheden

 • Vertrek is dagelijks mogelijk.
 • Deze reis is ook zeer geschikt voor gezinnen.
 • Floatel is eenvoudige accommodatie met douche & toilet. Ook de overnachting bij de Lisu stam is eenvoudig.
  Let op! De overnachting in Khao Sok (op dag 14) is zeer primitief. U verblijft in een drijvende hut van bamboe op het meer. In het hutje is alleen een matras en er is geen elektriciteit. De ervaring van het overnachten in het nationaal park op het meer is echter heel bijzonder en u geniet van een prachtig uitzicht. Stelt u gene prijs op een primitieve overnachting? Laat het ons weten, dan passen we de reis aan.
 • Uw Nederlandse paspoort dient minimaal zes maanden geldig bij inreis. U heeft tevens een visum nodig, deze ontvangt u op de luchthaven en is 30 dagen geldig.
 • De excursies zijn in groepsverband.
 • Er gelden voor Thailand gezondheidsbepalingen. Wij adviseren u in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met de travelclinic van het Havenziekenhuis (tel. 0900-5034090), raadpleeg www.lcr.nl of uw plaatselijke GG&GD, aangezien deze instanties de deskundigheid in huis hebben voor een actueel advies.

 

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis