9-daagse reis door Tanzania

Een reis om nooit te vergeten…
Boek reis

Ongerept Tanzania

De puurheid, het wild in hun natuurlijke omgeving, de enorme kuddes antilopen en zebra´s, de Masaibevolking, het wereldberoemde Serengeti en de Ngorongoro Krater zijn slechts enkele voorbeelden van wat Tanzania bijzonder maakt. U reist met een privé gids en safari Jeep en verblijft in mooie accommodaties. Een reis om nooit te vergeten…

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Dagindeling

Dag 1 Begin rondreis Arusha
Dag 2 en 3 Tarangire National Park
Dag 4 Lake Manyara National Park
Dag 5 Ngorongoro Crater
Dag 6, 7, 8 Serengeti National Park
Dag 9 Arusha, einde rondreis  


Dag tot dag


Dag 1: Aankomst Tanzania  - Arusha
U wordt op de luchthaven van Kilimanjaro opgewacht door uw privé gids. De gids wacht met een bordje met uw naam buiten de aankomsthal en brengt u naar Ngare Sero Mountain lodge, waar u deze avond verblijft in een prachtige kamer op basis van logies en alle maaltijden. De rit naar Ngare Sero is ongeveer 30 minuten. 

Dag 2 en 3: Tarangire National Park
Na een heerlijk ontbijt word u rond 08.00 uur opgehaald door uw privé gids voor de reis richting Tarangire National Park. U vertrekt met uw privé 4 x 4 safari Jeep, de Toyota Landruiser is van alle gemakken voorzien zoals een ijskastje met water en soda’s en oplaadpunten voor de camera’s en telefoons. Het is ongeveer 2,5 uur rijden naar de ingang van het park, iets ten zuiden van Arusha. Tarangire is beroemd om de vele olifanten en de fantastische eeuwenoude Baobab bomen. In de droge periode van juli tot november verzamelt al het wild zich rond de Tarangire rivier welke de voornaamste waterbron is van het park. U kunt hier zebra’s giraffen, antilopen, wildebeesten maar ook leeuwen, luipaarden en cheetah’s en vele bijzondere vogels tegenkomen. Een bezoek aan Silale swamp in het zuiden van het park is ook zeker de moeite waard. Het is heel bijzonder om aan het eind van de dag de vele olifanten uit het moeras te zien komen. U verblijft de komende twee nachten in Nasikia Ndovu Camp. Overnachting op basis van logies en verder zijn alle maaltijden inbegrepen.

Dag 4: Lake Manyara National Park 
Vandaag vertrekt u naar het noorden richting Lake Manyara, het is ongeveer een uur rijden van de uitgang van Tarangire National Park. Lake Manyara National ligt aan de voet van the Great Rift Valley. Het wildpark Lake Manyara National Park dankt haar naam aan het alkaline meer waar duizenden flamingo's de oevers afstruinen naar voedsel en waar nijlpaarden liggen te badderen. Met een beetje geluk ziet u hier de boomklimmende leeuw luieren op een tak. Verder kunt u hier zebra's, gnoes, impala's, bavianen, olifanten en giraffen tegenkomen. U geniet van een picknicklunch in het park en aan het eind van de dag wordt u naar Rhotia Valley tented camp gebracht. Overnachting op basis van logies en verder zijn alle maaltijden inbegrepen.

Dag 5: Ngorongoro Crater
De Ngorongoro Crater wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd, een plek die u gewoonweg gezien moet hebben! De omtrek van de crater is ongeveer 260 vierkante kilometer en in deze relatief kleine omgeving woont de meerderheid van alle Oost Afrikaanse zoogdieren. Er leven ongeveer 30.000 dieren, waarvan de helft zebra’s en wildebeesten. U kunt hier verder de bedreigde zwarte neushoorn zien en grote kuddes buffalo’s, leeuwen, drie soorten hyena’s en als u gelukt heeft ziet u ook luipaarden. Een unieke plek en hier maakt u vandaag een game drive. Aan het einde van de dag wordt u weer teruggebracht naar Rhotia Valley. Overnachting op basis van logies en verder zijn alle maaltijden inbegrepen.

Dag 6,7,8: Serengeti National Park 
Het is tijd voor het beroemde Serengeti National Park. Afhankelijk van het jaargetijde waarin u reist, vertrekt u naar het zuiden, het centrale- of het noordelijke deel van de Serengeti. Het  Serengeti National Park en de Masai Mara in Kenia vormen het décor van de beroemde grote trek van gnoes en zebra’s. Het is geweldig om dit unieke spektakel van dichtbij mee te maken. De grote trek volgt de regens; van de eindeloze vlaktes (Serengeti betekent ‘eindeloze vlaktes’ in het Masai) in het zuiden, tot de kopjes in het centrale gedeelte en de beroemde Mara river in net noorden van de Serengeti; de grote trek is het gehele jaar te bewonderen. U overnacht de komende drie nachten in Chaka tented Camp. Dit kamp is een mobile kamp omdat het de migratie volgt. Het is een unieke ervaring om midden in het wild in een luxe tent met ensuite badkamer wakker te worden tussen duizenden gnoes. Overnachting op basis van logies en verder zijn alle maaltijden inbegrepen.

Optioneel: ballonvlucht Serengeti
In de Serengeti is het mogelijk om een ballonvlucht te maken. Een fantastische en onvergetelijke ervaring om de zon te zien opkomen boven de Serengeti, terwijl u over de grote trek zweeft. Na de vlucht kunt u nog genieten van een heerlijk ontbijt met sparkling wine. 

Dag 9: Kilimanjaro International Airport

U geniet nog van een volledige dag in de Serengeti. Aan het eind van de dag brengt uw privé gids u naar de airstrip. U vliegt met een klein vliegtuigje met maximaal 13 passagiers naar het internationale vliegveld van Kilimanjaro. U landt hier rond 18.00 uur op tijd voor de internationale vlucht naar huis.

Het is ook mogelijk om in de ochtend al te vliegen van de Serengeti naar Kilimanjaro International Airport om zo nog rustig een dag te kunnen genieten aan het zwembad van KIA lodge. KIA lodge ligt 300 meter van Kilimanjari International Airport. Het heeft 40 kamers en een heerlijk zwembad waar je wat kunt relaxen aan het eind van de reis.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis

Ngare Sero Mountain Lodge – Arusha

Ngare Sero Mountain Lodge is een van de oudste ‘family run lodges’ in Arusha. Het ligt op een prachtig stuk grond midden tussen de bomen en helder water aan de voet van Mount Meru. De lodge is een oude boerderij en gebouwd in het begin van de 20ste eeuw. De lodge heeft 10 kamers, 2 suites en een prachtig zwembad. De lodge ademt echt geschiedenis en vaak ziet u hier de zwart witte Colobus Monkey.

Nasikia Ndovu Camp – Tarangire National Park

Nasikia Ndovu Camp is een prachtig en intiem tented kamp met maar 6 luxe gasten tenten met een groot dubbel bed en een badkamer ensuite. Het heeft een heerlijk zit gedeelte en apart eetgedeelte. Het ligt op een unieke plek midden in Tarangire en het heeft fabelachtige uitzichten, heerlijk eten en geweldige service met een glimlach. De wilde dieren lopen dwars door het kamp. Er is toch niets mooiers dan ‘s ochtends wakker worden midden in de natuur.

Rhotia Valley tented camp - Karatu

Rhotia Valley tented camp is een prachtig kamp. Het kamp is in 2008 opgericht door twee Nederlandse artsen en een groot deel van de opbrengst van de lodge gaat naar het nabijgelegen weeshuis, wat ook zeker een bezoek waard is. Het kamp heeft 10 luxe gasten tenten met een groot dubbel bed en een badkamer ensuite en ook een familie tent waar 5 personen kunnen slapen. Het zit- en eetgedeelte is zeer sfeervol en het heeft zelfs een heerlijk zwembad. Het kamp ligt tussen Manyara en de Ngorongoro Crater in aan de rand van de Ngorongoro Conservtion Area. s’Avonds hoort u vaak alle wilde dieren en af en toe ziet u hier ook olifanten en buffalo’s.

Chaka Camp - Serengeti

Chaka Camp is een prachtig zogenaamd mobiel kamp dat de migratie volgt. Het wordt midden in Serengeti tussen alle wilde dieren opgezet en het heeft maar 10 luxe gasten tenten met een groot dubbel bed en een badkamer ensuite. Het eten is echt fantastisch en de service subliem met een prachtige glimlach. De Tanzanianen zijn zo’n geweldig aardig volk. Het kamp heeft verder een zeer sfeer.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Het exotische eiland Zanzibar roept beelden op van witte zandstranden met wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee en is perfect om heerlijk te ontspannen. Aan de oost- en noordkust van het eiland vindt u uitgestrekte zandstranden waar u prachtig kunt snorkelen en duiken. De hoofdstad, Stone Town, staat bekend om haar smalle, kronkelige straatjes met typische huisjes, winkels, bazaars en moskeeën.

Dag 1: Zanzibar - Stonetown
Meet & greet met onze lokale agent op de luchthaven van Zanzibar en transfer naar Stone Town. Dit deel van Zanzibar Town is het culturele hart van het eiland Zanzibar. Het is een plek met kronkelende steegjes, drukke bazaars, moskeeën en de grootste Arabische huizen.  Met name de houten deuren met fijn houtsnijwerk en de kleine fonteintjes zijn kenmerkend. U kunt uren dwalen door het labyrint van kleine straatjes en steegjes. Om elke hoek is er weer iets bijzonders te zien en de vele kleine winkeltjes nodigen u uit om leuke souvenirs te kopen. Sinds 2000 staat Stone Town op de Werelderfgoed lijst van Unesco. U verblijft deze avond in het unieke Emerson on Hurumzi. 

Emerson on Hurumzi
Emerson on Hurumzi is een van de oudste hotels van Stonetown midden in het oude stadje met prachtige oude unieke kamers met hoge plafonds en de beroemde Zanzibar bedden. Elke kamer is ander en de suites zijn helemaal fantastisch. Het heeft een klein restaurantje boven op het dak met heerlijk eten en een geweldig uitzicht over de haven en de rest van Stonetown. 

Dag 2 - 4: Stone Town – Echo Beach Lodge 
U wordt door de chauffeur van Emerson naar het strand gebracht. Het is ongeveer een uur rijden naar het oosten van het eiland. Hier vindt u de prachtige parelwitte stranden met wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee. U verblijft de komende dagen in de sfeervolle Echo Beach Lodge. Na een intensieve safari in Tanzania, kunt u hier heerlijk tot rust komen en nagenieten op de prachtige stranden. U verblijft hier op basis van logies, ontbijt en avondeten. 

 Eco Beach Lodge

Echo Beach Lodge is een klein, intiem owner run hotel met geweldig eten en heerlijke ruime kamers op het strand met uitzicht op zee. De kamers hebben allemaal grote badkamers en zijn zeer kleurrijk en sfeervol ingericht. De lodge heeft verschillende soorten kamers zoals een familie villa. 

Dag 5: Echo Beach Lodge – luchthaven Zanzibar 
Na het ontbijt wordt u door de chauffeur van Echo Beach Lodge naar het vliegveld van Zanzibar gebracht voor uw vlucht terug naar huis. 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Ongerept Tanzania verlenging Zanzibar VvAA QualityTime

Prijs per persoon (bij 2 pers.)

 • laagseizoen vanaf € 6.775,- 
 • hoogseizoen vanaf € 7.325,-

Inbegrepen

 • 8 overnachtingen in genoemde accommodaties
 • vervoer per privé 4-wheeldrive met privégids
 • diverse game drives volgens programma
 • diverse maaltijden volgens programma
 • entrees nationale parken
 • vlucht vanaf de airstrip van Serengeti naar Arusha op dag 9

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • persoonlijke uitgaven en fooien
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking)
 • ticketingkosten
 • bemiddelingskosten (37,50 per boeking)

Prijs verlenging Zanzibar (bij 2 pers.)

 • laagseizoen vanaf € 1.675,- 
 • hoogseizoen vanaf € 2.325,-

Inbegrepen

 • retourvlucht Zanzibar
 • 1 overnachting in Stonetown
 • 3 overnachtingen aan de kust o.b.v. halfpension
 • Transfers volgens programma

Bijzonderheden

Afhankelijk van welke periode u reist gaat u in de Serengeti naar het noorden (juli tot november), het zuiden (december tot maart) of het centrale gedeelte (kan het gehele jaar). Voor het zuiden en het noorden geldt een toeslag (op aanvraag).

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis