Bucketlist Safari

Heeft u al meerdere safari’s gemaakt, maar staan gorilla’s, walvishaaien en de grote trek nog op uw ‘bucketlist’? Tijdens deze bijzondere safarireis komt u volledig aan uw trekken. 
Boek reis

16-daagse Bucketlist Safari

Heeft u al meerdere safari’s gemaakt, maar staan gorilla’s, walvishaaien en de grote trek nog op uw ‘bucketlist’? Tijdens deze bijzondere safarireis komt u volledig aan uw trekken. U maakt een bijzondere tocht naar de zeldzame berggorilla’s in Rwanda, bent getuige van de grote trek in Serengeti National Park in Tanzania en kunt de unieke walvishaai spotten bij Mafia Island. U reist per kleine vliegtuigjes en verblijft in exclusieve tented camps en lodges. 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Bucketlist Safari VvAA QualityTime
Bucketlist Safari VvAA QualityTime
Bucketlist Safari VvAA QualityTime

Dagindeling

 

Dag 1

Begin rondreis Kigali, Rwanda

Dag 2

Park National des Volcans, Virunga gebergte

Dag 3 - 4

Park National des Volcans, Virunga gebergte, Gorilla trek

Dag 5 - 9

Serengeti National Park, de grote trek van gnoes en zebra’s

Dag 10 - 15

Mafia Island, snorkelen met walvishaaien

Dag 16

Dar es Salaam, einde rondreis

 Dag tot dag


Dag 1: Begin rondreis Kigali, Rwanda
U wordt op de luchthaven van Kigali opgewacht door uw privéchauffeur, hij wacht buiten de aankomsthal met een bordje met uw naam en brengt u naar Kigali Serena hotel. Een prachtig hotel op ongeveer 20-25 minuten rijden van het vliegveld. U verblijft hier een nacht op basis van logies en ontbijt. 

Dag 2: Park National des Volcans, Virunga gebergte
Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw privé gids en vertrekt u naar het Virunga gebergte op ongeveer 2,5 uur rijden van Kigali. Het is een geweldige tocht dwars door het binnenland van Rwanda. Al snel begrijpt u waarom Rwanda het land van de duizend vulkanen heet. U wordt naar de prachtige Sabyinyo Silverback Lodge gebracht waar u geniet van een heerlijke lunch. De komende twee nachten verblijft u in deze prachtige lodge. 

Inbegrepen bij uw verblijf zijn drie maaltijden per dag, frisdrank, huiswijn, bier, lokale sterke dranken, koffie en thee. Optioneel deze ochtend is een bezoek aan de indrukwekkende genocide memorial in Kigali. 

Dag 3: Park National des Volcans, Virunga gebergte. Gorilla trek.
Na een heerlijk ontbijt wordt u door uw gids naar het hoofdkwartier van de gorilla trekking gebracht. Hier krijgt u een briefing en daarna vertrek u naar het begin punt van de gorilla trek. U kunt kiezen uit een makkelijke, medium of moeilijke wandeltocht naar de bijzondere berggorilla’s. Eenmaal aangekomen bij de gorilla’s, kunt u een uur met deze bijzondere dieren doorbrengen. Een bezoek aan de gorilla’s is een ‘once in a life time’ ervaring. Het uur is zo voorbij en daarna loopt u terug naar het begin punt van de trek, waar uw gids op u wacht en u terugbrengt naar Sabyinyo Silverback lodge voor een heerlijke lunch. U overnacht weer in deze prachtige lodge.

Inbegrepen bij uw verblijf zijn drie maaltijden per dag, frisdrank, huiswijn, bier, lokale sterke dranken, koffie, thee en dagelijkse lodge activiteiten.

Dag 4: Park National des Volcans, Virunga gebergte. Gorilla trek.
Vandaag gaat u weer hiken naar de gorilla’s, deze keer bezoekt u een andere gorillafamilie. Na de trek geniet u weer van een voortreffelijke lunch bij de Sabyinyo Silverback lodge. U wordt naar Kigali gebracht en overnacht in Kigali Serena hotel. U verblijft hier een nacht op basis van logies en ontbijt.

Dag 5 - 9: Serengeti National Park. De grote trek van gnoes en zebra’s.
Vroeg op! U wordt rond 04.30 uur naar het internationale vliegveld van Kigali gebracht. U vliegt om 06.00 uur met een klein vliegtuigje direct naar het beroemde Serengeti National Park in Tanzania. U vliegt over Lake Victoria en u landt rond 10.00 uur in de Serengeti. Hier word u opgewacht door uw privégids in uw privé 4 x 4 safari auto. De komende vijf nachten verblijft u in de Serengeti in het luxe Alex Walker, Serian tented camp. Afhankelijk van de periode wanneer u reist, verblijft u of in het noorden bij de Mara Rivier of in het zuiden bij Lake Ndutu. De komende dagen geniet u van al het moois dat de Serengeti te bieden heeft inclusief de grote trek van gnoes en zebra’s.

Inbegrepen bij uw verblijf zijn alle maaltijden, frisdrank, huiswijn, bier, lokale sterke dranken, koffie, thee en alle activiteiten. 

Dag 10 - 15: Mafia Island, Pole Pole Lodge, snorkelen met walvishaaien.
Vandaag vliegt u vanuit de Serengeti met een klein vliegtuigje via Dar es Salaam naar Mafia Island. Dit prachtige en ongerepte eiland ligt vlak voor de kust van Tanzania; een stukje paradijs op aarde. De komende vijf nachten verblijft u in de bijzondere Pole Pole lodge. U heeft hier de kans, afhankelijk van het jaargetijde, om met de andere grote vriendelijke reus van het dierenrijk kennis te maken: de onschuldige en magnifieke walvishaai. U kunt hier verder geweldig snorkelen, scuba duiken of een tocht maken naar een afgelegen zandbank met een traditionele Dhow. 

Inbegrepen bij uw verblijf zijn alle maaltijden, flessen water, koffie en thee en een boottocht in Chole bay.

Dag 16: Dar es Salaam 
Helaas komt er een einde aan deze prachtige reis. U vliegt aan het eind van de middag met een klein vliegtuigje naar Dar es Salaam. Hier word u opgewacht door een privéchauffeur en hij brengt u nog naar het Slipway gebied waar u nog wat kunt eten of souvenirs kunt kopen. De chauffeur brengt u vervolgens naar het internationale vliegveld van Dar es Salaam, vanwaar u naar huis vliegt. 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Bucketlist Safari VvAA QualityTime
Bucketlist Safari VvAA QualityTime
Bucketlist Safari VvAA QualityTime
Kigali Serena Hotel
Kigali Serena Hotel is een prachtig vijfsterren hotel gelegen in een van de betere buurten van Kigali bovenop een berg met prachtig uitzicht over de stad. De kamers zijn ruim met goede king size bedden. De sfeer in het hotel is ontspannen, maar toch ook elegant. Het hotel heeft een executive lounge en bar met een uitzicht op het zwembad en twee restaurants: Milima restaurant en Sokoni Café. 

Sabyinyo Silverback Lodge
Sabyinyo Silverback Lodge ligt dichtbij het hoofdkwartier van Parc National des Volcans vanwaar de tochten naar de berg gorilla’s beginnen.  Een bezoek aan de gorilla’s is wellicht een van de meest dramatische, enerverende en unieke wildlife ervaring die er bestaat. De lodge heeft een prachtig uitzicht op de nabijgelegen vulkanen. U verblijft in het hoofdgebouw.

Serian Camp
Serian camp is een uniek tented camp met 8 prachtige grote luxe tenten met badkamer ensuite en king size bedden op een fantastische locatie midden in de Serengeti. Dit kamp volgt de grote trek en zal van december tot april in het zuiden van de Serengeti zijn en van juni tot november in het noorden van de Serengeti. Het kamp is waarschijnlijk een van de beste tented camps in Tanzania met een geweldig team van gidsen. Deze mensen ademen safari en laten u zien dat er meer is dan het ‘aftikken van de big 5.’ Ze nemen u mee op een walking safari, een nacht fly camping en onvergetelijke sundowners op spectaculaire rotspartijen. 

Pole Pole lodge
Pole Pole lodge wordt gezien als een van de meest exclusieve eco-lodges in de wereld en wordt geroemd om haar fantastische keuken, ontspannen sfeer en warme en vriendelijke staff. De lodge is een perfecte stijlvolle balans tussen luxe en de natuurlijke omgeving. Het heeft slechts 7 bungalows en verder een prachtig strand, een heerlijk zwembad en een fantastische spa. De lodge is gelegen in een Marine Park. Het is kortom de perfecte plek om te ontspannen na een safari en te genieten van al het moois dat de onderwater wereld van Mafia Island te bieden heeft.
 

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis
Bucketlist Safari VvAA QualityTime
Bucketlist Safari VvAA QualityTime
Bucketlist Safari VvAA QualityTime

Prijs per persoon (bij 2 pers.)

vanaf € 12.595,-

Inbegrepen

 • 15 overnachtingen in genoemde, exclusieve accommodaties
 • transfers en binnenlandse vluchten volgens programma
 • diverse maaltijden volgens programma
 • park fees
 • safari’s en wandelsafari’s met privégids/chauffeur  volgens programma
 • emergency evacuation verzekering voor reizigers tot 70 jaar

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • luchthavenbelastingen binnenlandse vluchten (te betalen op de luchthaven)
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien voor gidsen, chauffeurs en personeel in lodges
 • ticketingkosten
 • bemiddelingskosten (€ 37,50 per boeking)
 • bijdrage Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50)
 • Bijzonderheden

  Het programma is het hele jaar mogelijk. Afhankelijk van welke periode u reist, gaat u in de Serengeti naar het noorden (juli tot november) of het zuiden (december tot maart).
  Wilt u deze reis graag maken, maar wilt u in plaats van luxe accommodatie in middenklasse accommodatie verblijven? Neemt u dan contact op met ons voor de mogelijkheden.
  Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse (prijs)wijzigingen.

Contact met VvAA QualityTime

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op:

Boek reis